TLOUDEV: tyhle maji moc světlej spodek. bradavku má kdejaká houba.. Takhle obecně se to brát nedá. Podle mě je dobrý, když si člověk neni jistej, vzít v potaz všechny jedince, co na danym fleku najde a hledat ty znaky
Když jsem byl naposled (myslím, že nemám problém rozpoznat to, co hledám), tak jsem přemejšlel nad tim, že jsem někdy našel skupinku bohemik a skrz ně prorůstaly shluky nějakejch jinejch hub, který jim byly děsně podobný. Tak dobrý, vyselektoval jsem je, ale říkal jsem si, že pro někoho, kdo to nemá tolik v oku, to může bejt celkem problém. Na tom fleku rostlo odhadem deset druhů hub, u kterejch některý jedinci byli fakt podobný modrákům. Když člověk koukal a našel nějaký jiný jedince, tak už pak našel třeba nějakej tvar nohy, zbarvení atd, který to jasně vyřadí. Takže když si nejsem jistej, je dobrý posuzovat ten celek. Když najdeš někde jednu-pět houbiček, tak to stejně neni množství, který bys chtěl najít. Lysohlávky v ideálních podmínkách rostou po skupinkách, u kterejch by člověk mohl ty znaky poznat aspoň u těch větších jedinců
snad je pochopitelný, co jsem se snažil sdělit:)