• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Díky, utvrdil jsem se v tom, co jsem si myslel. Akorát teda od tý sušárny to smrdí přes celej byt 😀
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACCROCHE: tak ona tam je i nějaká kaskáda reakcí do těch 80C, kdy dostupný teplo zapracuje na látkách s menší teplotou rozkladu. obecně asi jde říct, že lysohlávka ponechaná ideálně dlouho v 80C ztratí všechen psilocybin, ale v praxi se to neděje a čaj uvaříš. teda ale teoereticky ho zkurvit jde.
    za mlada jsme vařili někde lomu meltu s houbama v ešusu na ohni a jak jsme vypadali... procházeli jsme stránskou skálu v brně poslepu, ten úplněk nám byl hovno platnej, protože jsme měli zavřený oči :-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    ACCROCHE: tady to někdo zkoušel: https://shroomok.com/en/wiki/How_to_dry_and_store_psilocybe_mushrooms

Nejlíp prý sušit na 50˚C
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    PALEONTOLOG: 80°C je teplota rozkladu psilocibinu, takže když tomu nenahulim tak moc, tak nevidím nic závadnýho:)

Ale na druhou stranu, jediný místo, kde můžu pohodlně sušit (abych to neměl v ložnici v posteli u nohou), je celkem chladno i vlhko, takže sušička ideál, no ni?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACCROCHE: houby v caji normalne fungujou, to samy treba smazenice,
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Jsem línej používat filtr.

Houby + sušička do 40° je dobrý řešení, pokud nemám suchej teplej prostor ANO/NE

Díky!
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    ZAHRADKAR: ale to už se pak nejí ne ty houby? jenom ta citronová šťáva. a jak dlouho to v tom necháváte?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    SLAPPY: Ale ji, tak už tu taky něco málo vylézá..

(13. 10.)
    PMA
    PMA --- ---
    ZAHRADKAR: Jo, je to posekaná paseka s kopřivami a ostružinami atd. hned vedle cesty kterou chodím na obvyklé místa. Včera tam na mě vykoukli tady ti jedovatí krasavci, na prostoru cca 5x5 metrů ve stínu.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    PMA: fakt krasny! ale to bude taky takova nejaka ruderalni puda, koprivy, ostruziny, a tak, ne?
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    A tip na Taborsko byste prosim nekdo nemel? Jezdil jsem sveho casu na kopinate na louky kolem Plane nad Luznici. Bohuzel to nikdy nebyly zadne zne a naposledy, kdyz jsem se tam zkousel divat, tak uz vubec nic.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Zkoušeli jste už někdo třeba Miličín a okolí?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Houbičky mládí: Látka způsobující halucinace zpomaluje stárnutí, zjistili vědci - Deník.cz
    https://www.denik.cz/veda/houbicky-mladi-psilocybin-oddaleni-starnuti-dlouhovekost.html
    PMA
    PMA --- ---
    Dneska Rosice.

BUCI
    BUCI --- ---
    Dobře je to učí ve 4 třídě

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    a modřínový jehličí maj rádi, ale nevim který, ty lesní od sebe nerozeznám. v sobotu taky: kopřivy, ostružiní, bahno...a nic...
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MATT: prijde mi zajimavy, ze tady na zdarsku rostou arcany, stejne jako na brnensku - ale tam vali v dubovych lesich, zatimco tady je vidavam zpravidla mezi smrky, ale i podel potoka, kde jsou spis olse a bezy ... takze nejsou tak vybirave, jak jsem si drive myslel (a hledal tady na zdarsku prave jen v listnatych lesich, kde jsem ale nenasel vubec nic)
    MATT
    MATT --- ---
    ZAHRADKAR: houby obecně maj rády různý přechodový stanoviště, snadněji si najdou to správný místečko.. ;)

btw: Vzpoměl jsem si, že tušim vloni byl nějakej výzkum, kde se do mapy klikalo, kde kdo našel? Nevíte někdo, je z toho nějakej vystup? Nejde mi o konkrétní fleky, ale spíš typ stanoviště a dřeviny, který je provázej.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    MAUGLI7: v tom případě doporučuji vesnici Rudka u Domašova. Rostou podél cesty a můžeš sekat kosou.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MAUGLI7: Jednu paseku plnou ostruziniku a kopriv jsem nefoti, ale tam je jich asi nejvic, takze vim, o cem mluvis!;)

Jinak mam odpozorovano, ze maji velmi rady takove poskozene biotopy - okraje cest, paseky, stare hromady vetvi ... idealne vlhci, stinne stanoviste.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam