• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOPIKwww.discogs.com
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Netusite, jakym zpusobem pocita discogs desky v kolekci? Jde mi o to, jestli se pocita jeden kus co titul nebo jestli pocitaji i dvouvinyly atd?
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    GOLDSTAR:
    Díky moc, zrovna brouzdám a nevydím u jiných prodejců nákup pod 100 ks.
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    XAKROO:
    tady 50ks za 300,- :-)
    ARO Krabice na pizzu 32x32x3cm 1x50ks - Misky, krabice, obaly, Na jídlo - talíře, příbory, Jednorázové kuchyňské potřeby, Gastro vybavení
    https://sortiment.makro.cz/cs/aro-pizza-krabice-32x32x350ks/212992p/
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Díky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PSYKUK: pravda, na to jsem uplne zapomnel. To delam samo primarne pred krabici od pizzy :)
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    XAKROO: ja recykluju to, v cem mi to ty lidi posilaj, kdyz zas kupuju ;))
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    XAKROO:
    Já si kupuju krabice na pizzu - sice pak musím trochu řezat, ale je to easy než něco lepit z kartonů a hodně jsem tím ušetřil.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    XAKROO: ja davam krabici od pizzy + karton na zpevneni a zatim mam 100% :)
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Našli jste pls někde k prodeji vhodnou kartonovou krabici na posílání desek?
    Nebo řešíte standard dva kartony, mezi to desku a kolem pásku? .)
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    LOPIK:
    Teď se musím smát jak všichni shání Návštěvníky od Svobody.
    Dokonce mi kvůli tomu psal kámoš z Maďarska :-D
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    DOGGY:
    přesně!!!!
    kolikrát vyjde release co je za týden pryč a týpkové na discogsu to házej za 100 EUR
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    LOPIK: obojí se děje, nicmene u tech novych releasu to vnimam ja osobne vic :)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASYD: no to je tiez jeden z mala formatov co ma bavi, hlavne ak hraju 5ti hviezdu :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Dejte pokoj s těma kartama pro děti ;)
    ASYD
    ASYD --- ---
    BLACKDRAGON: dobre ty

nebudu dal spamovat, ale jen bych pripsal ze my hrajem Commandery (cili EDH) a tam se da este hrat pet karty vpohode...kor na casual hrani po hospodach
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASYD: no u mtg je to ine, lebo bez nejakych kariet nemozes hrat to co chces (a problem bol skor v minulsti ked si ani nemal tie karty ako ziskat, ked ani v CerRyt nemali vsetky karty a na nete neboli take moznosti kupy), ale v dnesnom svete si zaobstaras akekolvek karty, ak mas peniaze, ja som mtg hral 2x v zivote a ked som predaval, obvykle mimo landy slo vsetko pod cenu, naopak som skor veci z draftu predal hned pod cenu, lebo sa mi s tym ani nechcelo babrat

a ano je to draha hra, a mam pocit, a hraju podla mna uz moc silne a prekombinovane karty, preto ma aj prestala bavit, ked roky na moderne dominovali stale tie iste balicky, mne to prislo lepsie davnejsie, ked skoro kazdy si staval taky half rogue balicek, ludia si ich vymyslali aj sami a nekopirovali vsetko z netu, ale mali vlastnu invenciu pre construted

vlastne sa to zlomilo ked prisli planeswalkeri, potom som hral par edicii este lorwyn, innistrad, ale uz to nebolo ono, tiez si myslim, ze to je na hlavu za karticku davat tisice, pamatam tu dobu ked korlash stal 240 a tarmogoyf 560 a korlash bol v balicku lepsi :) (ale iba kratko)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    DOGGY: nepotrebuje, 5 ma na predaj, a upozornujem, ze ta deska sa dala kupit v obchodoch cca 1,5 roka az 2

obvykle vsetky desky sa vyskytuju v predaji rok a rok a pol, najrychlejsie vypredanie som videl za pol rok

aj teraz si mozes kupit Morriconeho Thing, OST z Matrix, OST Spawn, do dvoch rokov nebudu dostupne a budu stupat (Spawn asi najmenej, lebo japonska verzia nie je tak stara), zalezi samozrejme aj na pociatocnych nakladoch, US desky maju vysoke ceny a v EU distribucii, pomerne ich narast nie je taky velky, ale je predpokladatelne, ze rast budu

ja sa obvykle o kazdom presse dozviem az po mesiacoch ako vacsina ludi, a nepoznam desku co sa rozpredala za den, mnohe malo nakladne sa i tak rozpredavaju dlho, sice predaj vinylu rastie, ale stale je to maly zlomok vsetkych hudobnych nosicov

a u vacsiny desiek som narast i tak skor netusil, len mi pride drahe drzat taku drahu desku v zbierke a radsej ju predam, mam co pocuvat :)

skor to moze srat niekto kto vinylovy trh a svet nesleduje a potom raz za par rokov sa zobudi, ze nieco chce

ASYD
    ASYD --- ---
    ale posledni prispevky me inspirovali k tomu ze jsem se po skoro dvou letech zas prihlasil do paypalu a discogs a hned si koupil dve epesni platnicky :]
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOGGY: U těch DJských stylů je to ale všechno ještě dost jinak - tam tu cenu háže nahoru většinou to, že se ta deska objeví, jak jí hraje nějaká hvězda v nějakým R.A. nebo někde a popravdě pak si to lidi, co jsou si to schopný kupovat za 100 EUR zasloužej (navíc když si na to za pět let nikdo už nevzpomene..)

Spekulovat na desky je jinak imo dost riskantní záležitost, já už za těch dvacet let zažil tolik vln, jak nějaký žánry byly drahý a pak si na to za pár let nikdo nevzpomenul a naopak, že se tím fakt nevzrušuju a ani si nemyslím, že se tím dá dlouhodobě nějak moc vydělávat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam