• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    BECKO: z belgie samozřejmě je. stejně jako prazdroj je z plzně, ale vaří se taky třeba v pivovaru v kaluze (v rusku).
    BECKO
    BECKO --- ---
    CROSS: tak že by nebylo belgický:)? každopádně se menuje podle nějaké belgické vesničky...no skleničky sou fakt luxusní, hlavně ta velká, to je panečku kotel :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    BECKO: někdo mi nedávno řikal, že se to vaří ve Sralopramenu (= v čechách). mně nechutná, ale ty sklenice jsou parádní, z jedný teď zrovna popíjim :-]
    ALAGAESIE
    ALAGAESIE --- ---
    Nejlepší je Tureckej Efes, kterej jsme jim postavili my, češi!
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    ja mam rad kozla. z cizich coronu (i kdyz to uz moc neni pivo ;-). a co se tyce piv s prichutema, tak nejlepsi je koprivovy, ktery varej v praze v pivovarskym dome - uz jenom ta zelena barva... ;-)
    GODY
    GODY --- ---
    Btw: na ty tacky jsem samozrejme zapomnel :(
    GODY
    GODY --- ---
    Tak ja asi nejvic piju Gambace 12°. Proste klasika, pac je u nas na kazdem rohu. Jinac mi dost chutna Budvar 12°, obzvlaste 16° Bud. Nevim cim to je, ale tohle pivo mam opravdu rad. Jednodussi by pro me ale asi bylo rici, ktere pivo mi nechutna. Zatim jsem narazil jen na jedno co mi vůbec nejelo. Zubr.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    ten sekt by se dal jeste se zavrenejma, nebo spis vydloubnutejma vocima prekousnout
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    HERRICH: tak michaji i pul pivo pul sekt... ale tak nemcum nemam problem podobny veci odpustit :) A nekdy neskodi to jejich vyzkouset, treba objednavkama videnskyho rizku s rejzi sem uz nekolikrat vytrhaval obsluhy ceskych restauraci ze stereotypu a je to vazne dobry :)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    ja nevim, ja si myslim ze do piva prichute nepatrej, proto nemam ty belkycky vymyslenosti rad, pamatuju si ze v Pivovarskym dome (pod vyzkumakem v pze) delavali bananovy a kavovy pivo a byl to peknej patok a pak taky kdyz potkam germany a vidim je jak si do piva lejou sprajt, nebo jinou takovou sracku, no to bych uz uplne blil, mam sto chuti je vzdycky servat, jakto ze si dovolej takhle kurvit Cesky pivo, ale ja sem mirnej clovek.

    nadruhou stranu znam jednoho (ale urcite neni jedinej) pivovarskyho, kerej rika .........ne to je moc vostry.........no vyzni to tak ze "hlavne kdyz mi za to zaplatej"... takze prodejni artefakt

    jinak jsem patriot a nejradsi mam kutnohorskou 12° Dacicky, protoze je to sladsi pivo (dneska uz min nez budvar), horky piva jako plzen bo radeg. mi lezej po tretim pivu v zaludku jak kameni a to ja nemam rad
    ale chodim "degustovat" staropramen a neni spatnej, jen me na nem mrzi, ze se prilis zacina blizit "jednopohlavnimu pivu evropskeho razu" ale to delaj ty cekacka, ktery jsou tam zase k dobru v tom, ze ten sklep v dobe, kdy jsem ve staraci delal, byl hodne hustej
    BECKO
    BECKO --- ---
    Ve Vyškově máme Irish pub a tam maj pivo zvaný Hoegaarden ve fešnejch skleničkách s citronem...je tušim belgický a je moc dobrý:)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    No, abych se teda taky přidal s nějakým doporučením, tak nejvíce piju asi Staropramen, protože mi chutná a je ve většině hospod, kam chodím. Ovšem jen tak nezapomenu na znojemské pivo značky Hostan. Nevím, jestli to pivo má nějakou zvláštní recepturu, ale každopádně bylo vynikající. Pil jsem ho v Citonicích, což je taková malá vesnička vedle Znojma, a prostě paráda.
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Ja sem se skromne nic dokazat nepokousel, aspon sem se poucil ze to je rozsireny slogan:) V googlu to na prvnim miste ukaze zase ferneta :) http://www.google.com/search?q=kudy%20tece%20tudy%20leci&sourceid=mozilla2&ie=utf-8&oe=utf-8

    Vidim ze tady jsou panove od produkce, ale nazev klubu me osmeluje i jako prosteho konzumenta: nejlepsi pivo na pochutnani si, co jsem kdy zkusil, je Jever. Kdyz se otevre lahev urquellu, tak to chvili krasne bylinne zavoni, ale po prvnim loku je to pryc. Jever mi vonel jeste prijemneji a vune zustala i kdyz zustalo jen trochu piva na dne.

    Ochutnal sem to poprve pred par lety, ale jeden clovek z Nemecka mi rikal, ze to zmenili a predtim byl Jever jeste mnohem vic horkej a bylinnej... to by bylo pivo pro me.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    teda ci ja vim, tak to patrilo k pivu uz kdyz becherovku jeste neznali, ale jak to dokazat, to teda nevim
    GODY
    GODY --- ---
    ZELENYCAJ: Ale normalne jsi mi nasadil brouka do hlavy, pro jistotu se az dolezu domu kouknu, abych nekecal.
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Od Karla mam jenom nejaky etikety.
    GODY
    GODY --- ---
    ZELENYCAJ: No a kdyby jsi treba sbiral tacky, tak vis, ze tenhle slogal byl na tackach Karla. Tedy Piva.
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Kudy tece, tudy leci, to se mi zase vubec nespojuje s pivem - to je totiz reklamni slogan myho domaciho napoje, becherovky:)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    Saccharomyces uvarum is a species of yeast that is believed to originate as a hybrid of S. cerevisiae and S. monacensis, because of its amphiploid genome. It is a bottom-fermenting yeast.

    uvarum je jenom mene zname jmeno

    http://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_uvarum
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    Mam dojem, ze dneska se Saccharomyces carlsbergensis zarazuje jako poddruh S. cerevisiae, tedy S. cerevisiae carlsbergensis . Jinak, na pohled vypadaji uplne stejne.
    XETH
    XETH --- ---
    book!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam