FRANCIMOR:
neni zac, to ja rad;)
nejvetsi rozdil je v CK/nonCK (CK - moderni megalomanska technologie vyroby piva IMO svinctvo) kmenech, ale nejak markantne se to jinak nelisi, rada pivovaru si chova kmeny vlastni, prizpusobene vlastnim podminkam a maji k tomuto ucelu postavene i distribgucni stanice...pivovary, ktere nemaji na vlastni dist.st. prachy, si jezdi do vetsich a pak si je propiraji vzdy po kazdem kvaseni, ale jde to udelat jen v nekolika malo cyklech, protoze kvasinka pak degeneruje (prizpusobovani vnesim vlivum, jako je vyssi obsah alkoholu napr.) a prichazi o svoje hlavni funkce. na chut to pak muze mit vliv hlavne v pH, protize zdegenerovana kvasinka vytvori vic bokovejch sracek nez alkoholu.
kalu se filtraci zbavis, ale odstredivka je ucinnejsi, vetsinou se filtrace aplikuje az po odstredeni, pak nasleduje chlazeni, ale ne jako v tvym pripade redenim, ale prez "klasicky" vymennik
australsky kupr urcite na dne nema kal z chmelovaru...ten by asi pozrel jen ten nejdrsnejsi trucker;)...ale spis pujde o to, ze pivko nebude filtrovany a bude obsahovat kvasnice, o cemz svedci i tvrzeni o vitaminu B (kvasnicove pivo je jedinym "prirodnim" zdrojem komplexniho B)
pokud mas jeste stale otevrene kvaseni (btw zajima me teplota, pri jaky kvasis) tak to nelemtej...to je furt jeste mlady, asi jako burcak, jenze je to nepitelny)...pockej, az po natlakovani a vytvoreni CO2, ktery tomu nasadi korunu..v dobrym samo..;)
jo a vyfot to, to me vazne zajima