• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    LALINA
    LALINA --- ---
    vcera jsem si dala G na konecny 181..vzdycky tam bylo uplne boží a za 17 korun...vcera za 19,50 a melo nakyslej konec..

    starac jsem v posledni dobe zazila snad jenom dvakrat, nepamatuju se ale kde, jenom vim, ze jsem si rikala, ze se oproti drivejsku docela polepsil a neni nutno hned zbabele utíkat, kdyz tu znacku nekde u hospody vidim, jak jsem to delala dosud :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KACIR: hééé, zrovna sem jdu dávat to samy:-)) sme predbehnul.
    Jesteze se divam aspon kousek dolů :-)) to je zase utrpení to číst, velebnosti :-]]]

    jinak:Pardála jsem mela loni v létě na rozhledně na Kleti a jak jsem ho predtim vubec neznala, byla jsem z něj naprosto okouzlená.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Vedle od Budvaru směrem k Plzni pro chudý je to úmyslně :-)
    Srovnání intenzity chutí mezi SP10, G a P by stálo za to zkusit současným testem - a pak si dát na spravení chuti svijanskou 13 :-)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KACIR: Taková nijaká chuť..o něco se to snaží, ale slabota teda. podle mě docela šlápnutí vedle od budvaru. starouš aspoň nějakou má. je to takovej proplachovák. řekl bych, že je to plzeň bezdomovců.
    KACIR
    KACIR --- ---
    KINGFISHER: Viz záhlaví - co ti na Pardálovi nesedí? Euro-řídkost to asi nebude, když jsi tu vychvaloval Starouše...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    fuj, teda nic moc jako... bleh..
    FESTER
    FESTER --- ---
    KINGFISHER: budes na pardala :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    .. tak teda jdu ozkoušet toho Pardála.. jsem zvědavej co se z toho vyklube...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    HERRICH: možná :-) .. nejvíc mě baví ten obrázek na stěně :-)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    kluci, koupil jsem si dneska toho Pardála na ochutnání.. zrovna se chladí.. co od toho mám očekávat? dá se? je výbornej, nebo naopak propadák?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    degustator?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KACIR
    KACIR --- ---
    Aktuální info z První pivní tramwaye - Gambrinus 10 vystřídal Pardál:

    Zdar Pifkapifci a Pifkapifky !

    Uš mi i vyčítaly (hlavně ony) proč je uvádím aš na druhém místě, ale je vás, holky moje, fakale míň (alespoň co se milek pifka týče) a tak sorráč.


    Na tento mejl jsem se chystal poměrně dlouho. A ejhle je to tady. Oč jde ? O nic menšího než o změnu desiny v Tramu !!! Skoro celou dobu co máme v hospodě štvrtou pípu, tak jsme čelili otázkám : Proč pořád Gambrinus ?, A nechtělo by to změnit ?, Ta druhá pípa Vám kazí dojem z té čtvrté !, Je tolik skvělých desítek a Ty točíš ten Gambrihnus atd., atd. No jo, ono se to hezky radí, když nemáš co ztratit a když Ti Tvá rada nevyjde, tak pokrčíš rameny, žes to jako myslel dobře… Mě, ač se to nezdá, tak pořád výtoč stojí a padá s desítkou a tak jsem byl opatrnost sama a šel na to pomalu a zlehka. Nicméně jsem slíbil už loni a nejenom členům SPP, že po Novém roce s tím něco udělám. A hle první nástřel je tu ! Určitě znáte z reklam, jak se rodil Pardál a tak s tím otravovat nebudu jen musím říc, že ať už je to pravda či není, tak PR co si na to ti Budvaráci najali odvedla sqělou práci !!!. Spíš napíšu jak jsem se k němu dostal. Loni něgdy na jaře byla pravidelná ochutnáfka pif v Piv. domě pod vedením H+H a tam jako přequapení se ochutnával i Pardál. Já z Budějic od Budvarů jsem snad dobrou desinu nepil a tak jsem k tomu přistupoval velmi skepticky… Ale musel jsem konstatovat : Tak jestli vám vydrží tahle chuť i při velkovýrobě, tak klobouk dolů. No a letos v lednu jsem ho ochutnal znovu (hned jak ho uvolnili pro celou ČR) a už s kloboukem dole jsem přivítal Pardála nejdříf na štyrce a gdyž fšem pro hospodu důležitejm štamgastům chutnal, tak jsem utnul Géčko a nasadil tohle zvíře…
    Jak dlouho vydrží bude záležet na vás. Jestli vám zachutná tak, že ho budete chtít ve výběhu na stálo, či mě s ním za čas pošlete se vycpat a já se budu poohlížet po jiném nevycpaném drafci… To fše se teprf hukáže. Jen jedno vím jistě: Géčkem Vaše ctěné chuťové pohárky už otravovat nebudu .
    Jen dovětek. Je mi to na jednu stranu docela líto, co během pár let provedli s (ne)chutí desiny Gambrinusu, (že Pepuško) ale takovej už je asi život, že to co je dobrý dneska nemusí být dobrý za pár let. A to je škoda . Ostatně se přesvědčíme po Pardálofsku co s tou chutí bude za pár let, že…
    O dalších pifkách co budou na štyrce zase jindy. Jen (aby měli vzteka ti co nechodí ) co jsme točili naposled : po STOfkovém úžasném Joe’s Garážofským Freak Outu (dle mne i mnohých štamgastů mnohem lepčí jak Guinness!!!), byl zase po dlouhé době Bitter 11° kvasnicový – ňamina a pak mi dovezl svoji úplně sqělou zlatou vídeňskou 14° Tomáš Mikulica z Chýně !!! Tak to prý byla taky bomba. Já nevím – byl únor, ale kdyš jsem to ochutnal 1. 3., byť z Petky – co mi Martinka zachránila -, tak mi nezbývá než souhlasit. Pak ještě proběhla 28 minutová čepovačka Pepřového pifka od Opatů = Raduna veliká !!!


    Toť fše.
    S pozdravem:
    Českému pifku zdar !
    Jirka Bejček Stehlíček.
    První Pivní Tramway.
    Hospoda sta druhů pif.
    KACIR
    KACIR --- ---
    BATAILLE: V tom článku psali, kdo byl v tý komisi, na druhou stranu, pokud tam byli zástupci velkejch pivovarů, tak imho hodnotili podle komerčního trendu - a když je u nás nejprodávanějším pivem gambrihnus, tak se to bohužel musí odrazit i v hodnocení...
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    KACIR: Pivex zřejmě vyhlašujou nějací Jihoafričani, jinak to nedokážu pochopit, všechny piva dost pod průměrem
    KACIR: Ta černohoská nefiltrovaná desítka je fakt skvělá, měl jsem ji jen lahvovanou a dost mi chutnala, navíc opravdu byla viditelně zakalená i ve flašce, a ta chuť...
    Jo a ještě tip všem, kteří jezdí kolem Pivovarskýho domu - mají tam teď nově březnovej ležák Märzen a je to opravdu skvostný pivo.
    KACIR
    KACIR --- ---
    JANDOUR: Světlá desítka je samozřejmě světlá, jen je lehce zakalená, na desítku má ale dost plnou chuť...
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    Tu Černou horu můžu potvrdit... Protýká mnou celkem často takže můžu soudit ;)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    hele tak to prrr.. :-) .. na staráč mi nešahejte.. dělal jsem pro ně ve skladu v radotíně a móc mě chutnal..
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Taková ta jejich klasická desítka, co řikaj, že je nefiltrovaná, ale přitom je skoro normálně světlá? Ta mi nic extra nepřišla.. ..v Království..
    KACIR
    KACIR --- ---
    JANDOUR: No je to divný, zrovna včera jsem ho měl a nuda nuda šeď...

    Ale mimochodem, když už desítky - doporučuju Moravské sklepní nefiltrované z pivovaru Černá Hora - to je mňamka! Je natolik jiné, než ostatní desítky, že není divu, že není mezi oceněnými... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam