• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    UNSEEN: Mňam, z Drinks Union asi nejlepší pivo. Snad ho Heineken moc nezmrší. Obě desítky hodně chlebnaté, nepatrný nádech kvasnic, dvanáctka je ... normální, to, co člověk čeká od ležáku, čtrnáctka naprostý luxus, točená má říz, že by se s ní daly krájet kolejnice :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    SAYUZ: Benešov bejval prej samoser, teď už se to dá považovat za pivo. Neurazí, nenadchne, 7 kulí mi chutná.

    HERRICH: Ani u jednoho bych nechtěl bejt :-)

    UNSEEN: Březňáka mám rád, desítka příjemná, ležák znamenitý, 14 zrovna tak. Před Kozlem i Ferdinandem u mě jednoznačně vede. Kvalitní pivoznalecké degustační zhodnocení ale nabídnout bohužel neumím...
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    ferdinand neznám, takže nemohu soudit...

    nějaký refernce na březňák?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    ferdinand kozla voprca mnohem jednodusejc nez kozel ferdinanda, kdyz te to tak zajim a
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Zájímal by mě názor na Fredinand vs. Kozel... Díky
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KACIR: tohle už taková bomba neni... :-)

    KACIR
    KACIR --- ---
    KINGFISHER: Bomba!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak jsem navštívil Pivovarský klub u Florence (Křižíkova 17, P8). Mají tam velmi slušný výběr a obsluha ví co nabízí. Ochutnal jsem Štěpána, nefiltrovaná 11°z Pivovarského domu - hodně hořké, zajímavé, jako aperitiv velmi dobré; a Xantho, 15° ze Žatce - tmavé, ale ne příliš těžké, na patře zanechává chuť trošku podobnou kouřovému pivu z Chýně.
    Určitě jsem tam nebyl naposledy. A to i přesto, že NH není nic moc, ale to sem nepatří :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Bohumil Hrabal by jistě měl z úspěchů Nymburku radost - a připil by jim na zdraví svou milovanou Plzní :-)
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    V sobotu se tam pojedu podívat, nakoupit a ochutnat :-)
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    N y m b u r k -Od května letošního roku prodává Postřižinský Pivovar Nymburk první košér pivo s názvem NITRO LAGER BEER.Spolu s Izraelským partnerem trval jeho vývoj zhruba několik měsíců a je určeno do košér obchodů v Izraeli,ale také v USA,kde byl certifikát košér přímou podmínkou prodeje.Pivo má 5,5% alkoholu,střední říz a jemnou hořkost.Proces výroby piva sledoval i jeden z rabínů,kteří mají v Evropě oprávnění k udělování košér certifikátu,rabín Menachem Kalchaima.Ten úzce spolupracuje také s pražskou židovskou obcí a jemu i jeho společníkovi prý pivo velmi chutná.Tak informují zdroje z jeho návštěvy Pivovaru Nymburk letos 26.července.Pivo lze ochutnat v lahvovém provedení 0,33l v omezeném množství v pivovarské prodejně přímo u vjezdu do areálu pivovaru na Pražské ulici č.581.Stojí 15 kč.Největší úspěchy Pivovaru Nymburk jsou spojeny především se sousedním Německem,ale také Francíí nebo Švédskem.Zájem je také v Austrálii a zmiňovaném Izraeli.Nyní poputuje Nymburské pivo také do exotického Karibiku,kde pivovar získal zakázku na speciální druh piva vařeného podle speciální upravené receptury.
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    Já jsem teda nymburský patriot, ale tahle informace mne docela (příjemně) překvapila - (navíc jsem vzděláním hebraista a judaista):
    Do Izraele se loni začalo vyvážet dokonce košer pivo Nitro Lager Beer.

    Nitro Lager Beer - a do Israele...jsou si jistý, že je to opravdu jenom pivo? :-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Musí být hodně soutěží, aby se dostalo na každého :-) Něco jako Banka roku, nejčtenější časopis roku apod.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    v tabore to je zlata puvni pecet
    KACIR
    KACIR --- ---
    Francinův ležák Pivem České republiky: http://www.pivnidenik.cz/clanek/3397/Pivem-Ceske-republiky-2008-se-stalo-opet-Postrizinske-pivo-Francinuv-lezak-z-Nymburka.htm

    Nějak se neorientuju v těch soutěžích... Nějaká soutěž je v Žatci při dočesné, něco v Táboře, teď v Budějicích, Sdružení přátel piva vyhlašuje svou cenu, čert se v tom vyznej. Zajímavý je, jak se lišej výherci soutěž od soutěže... :-)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    HERRICH: náhodou muller jogurty jsou dobrý voe, ale ne k pivu :D ..jako ve škole? tak to je za 4 a běž si sednout, už tě nechci ani vidět millere !!
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    KINGFISHER: takze sracka jako sracka, jo a znamkuj naopak, 1 je nejlepsi ;)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    HERRICH: muller je jogurt.. z německa.. miller je chcanda z jůesej..
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    KINGFISHER: miller to je nejakej jogurt ne??
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    a já si teď v tesku koupil basu třetinkovejch Millerů a je to fakt děsný.. takovej cajdák, neni to ani hořký.. má to teda 4,7 voltů. no děs běs pánové.. taková voda no, neni to ani trochu hořký.. fuj.. dávám 3/10
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    no tak kazdopadne ve ctvrtek se konal sprint a ne degustace
    degustovalo se 8 svetlych dvanactek za 45 minut a to bylo smrtelny tempo

    delal jsem si poznamky a jak jsem rek, vyhral to u mne Gambrinus, v prumeruod vsech pak byl nejlepsi kacov, ikdyz nechapu, jak toho mohl docilit, kdyz mel nehoraznou diacetylovou chut i vuni, ja ho dal az temer jako nepitelny, na druhou stranu G10 je vazne shit, ale tu dvanactku jeste drzej v mezich a na to jak je to vyvazeny, tak neni divu, ze mi to vyslo, jak to vyslo
    hodnocena piva byla z pivovaru Nymburk, Bernard, Gambac, Kacov, Hubert (jesi si dobre pamatuju), Breznak, Louny a jeste neco , nepamatuju si to

    ja pak nascanuju ty svoje poznamky, at z toho taky neco mate

    na zaver jsme dostali ochutnat nakurovane pivo z vychodniho slovenska, ktere bylo (na to jak ja tvrdim, ze nemam rad pivni limonady, v tomhle pripade spise pivni polivku) opravdu dobre, protoze mimo vyrazne chuti uzene slaniny, ktera je u tohoto piva specificka, tam nebyla citit jina pachut, ani horkej ocas atp.
    a druha vec byla ze DrinksUnion, kde si muj bejvalej spoluzak Ondra Koucky, hral v pivovare v lounech s psenici a uvaril Psenicny lezak, kterej me prekvapil tim, ze nemel tu specifickou ostou psenicnou chut, ale byl hladkej az klulatej, byl to jednoznacne prvni Weiss kterej mi chutnal a na to jak ja rikam ze "germani se to nenaucili delat z jecmene" tak dodavam, "kdyz uz to chcete delat z psenice, zeptejte se Ondry, jak na to" ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam