• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    HELOUN: Mythos je fajn. Navíc v kuželce (staré euroláhvi) vyvolává nostalgické vzpomínky...
    Nakonec ani Alfa nebyla úplně zlá...
    Do toho pivního klubu bych se podíval, je docela možné, že ho tam budou mít...
    Rozhodně tam mají i nějaká bulharské piva...
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    Ožujsko mi v Chorvatsku taky docela chutnalo a je fakt, že rozhodně víc než Karlovačko. A když jste u těch zahraničních piv, tak letos mi vyloženě zachutnal řecký Mythos. Nějakej tip, kde ho v Praze sehnat? Taky zkusit pivovarský klub?
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    SAMMAEL: Stanice metra Hůrka, vylezeš z Metra na Slunečním náměstí a dáš se doleva (resp. vylezeš nprávě na tu Hůrku :-). Je tam blok modernějších paneláků a v přízemí toho rohového to je...
    Ulice Volutová, na mapě označeno křížkem:
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    BUKIN: Můžeš prosím trošku přiblížit, kde se ta Kalinka nachází?
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    BATAILLE: To je fakt...tam by mohla být šance (až na ty ceny)...
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    BATAILLE: Dobrý tip, docela bych věřil, že se tam něco takového najde. Rozhodně tam na jaře měli Bajkera, což je docela exotika i na ruské poměry :-)
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    DYNK: Jestli se nemýlím, tak Ožujsko mají v lahvích v pivovarským klubu, Křižíkova 17.
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILKOV: Lepší Ožujsko studené z pípy, než Plzeň ze sluníčka, to je jasný :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    BUKIN: Karlovać ? Ty si potrpíš na nakyslá piva ?
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    KACIR: čepované a hodně studené se dá, svého času jsme na něm s Lenkou v Chorvatsku přežívali.
    DYNK: Kde by se dalo koupit tady, to nevím, ale zkus ID Raftíček, ten o Chorvatsku a věcech kolem ví leccos :-)
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    Zkoušel jsem hledat googlem, ale na nic jsem nenarazil...
    Jinak mým favoritem z této oblasti je Karlovačko a Tomislav.
    KACIR
    KACIR --- ---
    DYNK: Před týdnem jsem Ožujsko ochutnal a tvému kamarádu se poněkud divím, ale proti gustu... :-) A bohužel neporadím...
    DYNK
    DYNK --- ---
    zdravim!
    nevedel by nekdo z vas jestli (a kde) se da u nas koupit chorvatske pivo? kamarad si oblibil Ožujsko a uz mu pomalu dochazeji privezene zasoby.
    kdyztak do posty, dekuju!
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Tak jsem včera vyzkoušel extra chmeleného broumovského Opata (Bitter). Na chuť je trošku drsnější, výborně pění, krásně drží pěnu, kroužkuje po celé sklenici až do dna. Chuť opravdu doznívá do hořka, žádná cumlovitost po sladu. Co do stupňovitosti to bude tak na rozhraní lepší desítky, horší jedenáctky, deklarované je to jako výčepní pivo. Doporučuju.
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILKOV: Rytíř je moc mňam!
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    MIKEX: To máš recht, ale dcerka vaří pivo pod vlastní značkou a ve (dle) vlastní technologii (nejspíš ku své škodě :-)) Já tě pochopil tak, že se Rohozec přejmenoval na Svijany, to by mě jako turnováka vyděsilo :-)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    MILKOV: sem si nebyl jistej tak sem to vysurfoval...

    "Rekordně, o 28 procent, vzrostla letos výroba Pivovaru Rohozec v Turnově. Podnik, který před čtyřmi lety koupil na pokraji krachu právě konkurenční svijanský pivovar, je na tom rok od roku lépe. Zatímco ještě v roce 2004 vyrobili v Rohozci pouhých 10 tisíc hektolitrů piva, loni už to bylo 32 tisíc hektolitrů a letos 41 tisíc."

    http://pivni.info/news/2322-pivovary-v-kraji-rekordni-vyroba.html
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    MIKEX: Oh no, Malý Rohozec je od Turnova na sever a stále funguje, momentálně vaří relativně pitelného Skaláka v řadě ležák - premium - speciál - řezané a tmavé a cosi jménem Podskalák, což je břečka bez barvy, chuti, zato se zápachem po sedimentovaných kvasnicích :-) Svijany jsou od Turnova na západ či jihozápad a troufnu si říct, že je to momentálně nejlepší nízkovýstavová pivo v regionu (a nejen v něm). Svijanský pivovar patřil původně pod Vratislavice a když Vratislavice, pak pod Pražské pivovary a když ty koupil Baas, byla fabrička na zavření (už proto, že sládek odmítal vařit euromoč a spolu s ním odešla řada pivovarských i technologů). Menšíkovi s Horákem se nakonec podařilo v roce 98 založit eseróčko a pivovar zachránit. Momentálně vaří moc dobré věci - od nepasterované Desítky (to je ale vodička, zachutná k jídlu, ale nepotěší) přes 11° Máz, 13° Hraběte a Hraběnku (ta je tmavá) až po patnáctku Barona (ten je opravdu silák, pro otrlé). Mimo tuhle řadu je k mání kvasničák a Rytíř, který je chmelený zastudena a pěkně ostrý. Svijany nezklamou, jen doufám, že jim to vydrží, protože zvyšují šíleným způsobem výstav a to je pro malý pivovárek cesta dost riskantní.
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    MILKOV: Rohozec to jsou teď Svijany jestli se nepletu, jak se jim vůbec teď daří? co vím tak zažívá revival v Libereckých putikách....




    MILKOV
    MILKOV --- ---
    KACIR: low-costům se snažím vyhýbat, pokud zrovna nejde o akci, kde se u kusu pečeného masa na zahradě leje do hlav zrzavá voda. Zkoušel jsem Pivo (to je Platan, vařený pro Lidl) - katastrofa, přesycené, nedomrlé, drsné. Zkoušel jsem hanušovického Světáka - ten šel pít až do chvíle, než se nahřál, v tom okamžiku z něj začala vylézat úplně chemická lihovitá pachuť. Pak mi Lenka koupila cosi jménem Lahváč (asi taky Hanušovice), to šmakovalo asi nejlíp, asi jako Malorohozecké celkem blahé paměti. Vyloženě šmáčný je Pivrnec, ale to už neberu jako lowcost - ostatně, v Březně pivo umějí :-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    BIGG: Hezký článek. V diskuzi tam někdo zmiňuje Suchdolského Jeníka. To je sice dobré pivo, ale ochutnat ho vyžaduje pevné nervy, páč ho mají jen nahodile a hospoda je to naprosto příšerná, něco mezi nádražkou a diskotékou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam