ja se vam tedy musim sverit se svymi zazitky z Vidne...pivo tu maj v Rakousku opravdu excelentni, navic skoro kazdy pivovar vyrabi nejakou tu specialitku, ktera je casto i v hospode na cepu, nemluve o vyberu lahvovyho v krame. Protoze mam rad sladci silnejsi plnejsi piva, vetsinou kupuju nektera z Weizenbier/Weißbieru (nadpolovicni podil psenice ve sladu) a nebo Zwickl (prakticky jakykoliv nefiltrovany pivo). Weizenbier se vetsinou dela ve vic verzich ("Kristall"-filtrovany, "Hefeweizen"-kvasnicovy, "Dunkel"-tmavy), muj oblibeny pivovar
Edelweiss dela jeste Hofbräu, coz nevim co presne je, ale je to zatim pro mne uplne nejchutnejsi pivo co jsem tu objevil. Pak mam rad jeste od Salzburskyho Stiegla "100% biologisch Zwickle Paracelsus", uplna mnamka. Ve Vidni je dokonce hospoda kde ho jeste zvlast varej. celkove je tu malejch pivovaru asi 10, zatim jsem stihnul pouze
http://www.7stern.at/ kde maj 7 druhu piv (vcetne konopnyho, kourovyho, chilli a Prager Dunkle) a slovenskyho sladka pana Sedmaka. Weizenbier a Zwickl je tu tak rozsirenej ze treba i mistni Plus je ma na krame jako takovy ty noname piva bez udani vyrobce, ale tem je samozrejme lepsi se vyhnout.