• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: Pracky Heinekenu jsou holt dlouhe..
    KACIR
    KACIR --- ---
    Včera mi bylo u našich k obědu nabídnuto pivko lahvové, možnost výběru buď G10, nebo Zlatý bažant. Jasně zvítězilo Slovensko. Docela slušný pivko k obědu, žádný extra zážitek, ale docela mě zklamalo, že při pohledu na lahev jsem zjistil, že jde o ležák, bejt to desítka, tak je tak akorát. Originální slovenské pivo, nebo tak nějak hrdě hlásí přední etiketa - a na zadní "V licenci vyrábí Starobrno a.s." Originální slovenské pivo z Brna považuju za podraz, ale což, u ZB je mi to fuk, ale netěším se, až na Dačickým nebo Březňáku najdu něco podobnýho... :-(((
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MIKEX: kdyz o tom tam premyslim, tak tech profesi by bylo asi vic :)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    ABRAHAM: zapomněl si na skláře... :-)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: nebo pro partu zedniku :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no jo malokdo pije jenom lahvace, ale dovedu si predstavit ze pro partu pratel to muze bejt malo za par let
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: jojo, ale me by pri mem prumeru vydrzel cca 90 let :) ale pocitam to i s tocenyma (coz je v tomto pripade nesmysl).. kdyz bych pocital jen lahvace, tak bych ho vuyzil po dobu cca 450 let :) (opet je to silne zprumerovano a osetreno o externi faktory, tj. zvysena konzumace behem hokejovych ci fotbalovych MS a olympiad, popr. hospitalizace s cirhozou jater)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    neumim pocitat :) 27 let
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABRAHAM: kdyz vypije nekdo deset piv dene, tak to ma za deset let, ale kdyz to budou pouzivat v hospode tak to brzo padne
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    SAMMAEL: Jojo, tak nejak..
    Je to pekna blbinka, ale nekomu to radost muze udelat :) i kdyz tech 99999 piv co by se tam asi melo "vejit" je desivejch :)
    Jen by me este zajimalo, k cemu je ten repracek (pokud je to repracek)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Znám lidi, kteří by museli přetáčet tachometr :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: celkem prekvapko, ze iDnes zvolil Purkmistra a nevyuzil nejaky prazsky minipivovar. Nebo dokonce primo PU.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Video z plzeňského Purkmistra na iDnes
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    no je fakt ze normalni dvanactky tady moc nepiju, a kdyz jo tak lahvace Stiegla apod. v hospode maj hodne Ottakringra, Gossera apod., to jsou takovy mistni Gcka a neni o co stat, jenze na druhou stranu maj vetsinou na cepu i ten weisbier ci zwickl a ten kdyz si dam tak se nikdy nezklamu. z ceskejch pivovaru tady mivaj hodne Budweiser-nektery hospody ho tradicne vozej a tocej uz pres 100 let, obcas Starobrno, kozla a Pilsner.

    filtrovanou psenku jsem okusil a vypustil z repertoaru, chybi tomu presne to proc piju ty nefiltrovany, no ten kal proste. kvuli tomu treba nemam moc rad ani Kacov, protoze ho filtrujou a vysledek mi prijde takovej nijakej. mohli by mit i v Cechach toho Franziskanera, ale asi fakt spis jenom toho Hefeweizen.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KRYSTOFF: Osobně mi rakouská piva moc nejela. Našly se vyjímky, ale když jsem zašel do hospody, tak to byly většinou dost patoky. Viz SAMMAEL
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ABRAHAM: Tak to ja sem psenku nepil.. Pil sem jejich normalni lagery..
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    DOOMBRINGER: Je fakt, ze kdyz jsem byl v Rakousku, tak jsem hodne daval prednost psenkam, takze jsem si taky dost pochutnal. A to jsem je do te doby skoro vubec nepil a od te doby je mam hodne rad.

    KRYSTOFF: Jen bych opravil, ze neni treba nadpolovicni, ale podil psenice, ale staci jen 30%.

    Stiegl mi taky zachutnal a hodne jsem tam pil Franziskaner, i kdyz se tedy jedna o nemeckou psenku. Nicmene v Rakousku taky hodne k dostani. Jaka je ta filtrovana psenka? Nejak si to nedokazu predstavit :) Rad bych to zkusil, ale u nas to neni snad ani k dostani.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KRYSTOFF: Ja sem teda v rakousku moc dobrych piv nemel.. Kdyz to bylo toceny, tak se to nedalo pit vubec (hnusne trubky) a z lahvace sly pit jen nejaky..
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    ja se vam tedy musim sverit se svymi zazitky z Vidne...pivo tu maj v Rakousku opravdu excelentni, navic skoro kazdy pivovar vyrabi nejakou tu specialitku, ktera je casto i v hospode na cepu, nemluve o vyberu lahvovyho v krame. Protoze mam rad sladci silnejsi plnejsi piva, vetsinou kupuju nektera z Weizenbier/Weißbieru (nadpolovicni podil psenice ve sladu) a nebo Zwickl (prakticky jakykoliv nefiltrovany pivo). Weizenbier se vetsinou dela ve vic verzich ("Kristall"-filtrovany, "Hefeweizen"-kvasnicovy, "Dunkel"-tmavy), muj oblibeny pivovar Edelweiss dela jeste Hofbräu, coz nevim co presne je, ale je to zatim pro mne uplne nejchutnejsi pivo co jsem tu objevil. Pak mam rad jeste od Salzburskyho Stiegla "100% biologisch Zwickle Paracelsus", uplna mnamka. Ve Vidni je dokonce hospoda kde ho jeste zvlast varej. celkove je tu malejch pivovaru asi 10, zatim jsem stihnul pouze http://www.7stern.at/ kde maj 7 druhu piv (vcetne konopnyho, kourovyho, chilli a Prager Dunkle) a slovenskyho sladka pana Sedmaka. Weizenbier a Zwickl je tu tak rozsirenej ze treba i mistni Plus je ma na krame jako takovy ty noname piva bez udani vyrobce, ale tem je samozrejme lepsi se vyhnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam