• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: no a kdy bude prvni varka a ochutnavka? :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    slibuju, ze svuj domaci pivovar heinekenu nikdy neprodam :) no ale zatim je v koute a pivo jeste neuvaril, ale stejne :)))
    ENPE
    ENPE --- ---
    KACIR: Ten člověk by měl jít do politiky.
    KACIR
    KACIR --- ---
    MANIICZKA: Když už Březňák začínaj vařit vařit v Rusku, tak o udržení značky asi maj zájem. Mimochodem, na téma Heineken zauvažoval na www.pivniblog.cz Martin Charvát a upozornil na zajímavý rozhovor:

    Pan Jiří Daněk, obchodní ředitel společnosti Heineken ČR má zajímavé názory. V jednom a tom samém článku tvrdí, že Heineken nevaří žádná europiva, a o kousek jinde zase to, že zachovají značky, o které je zájem, ale budou je vařit v jiném pivovaru. A že o chráněné evropské označení Znojemské pivo, které získali v Bruselu, nemají zájem a nevidí jeho využití. Zajímavé.

    Více zde:
    http://m.ihned.cz/c4-10000005-37497690-700000_mamdetail-heineken-nevari-zadna-europiva

    Každopádně, já bych na dlouhodobé zachování kvality piva sežraného Heinekenem nevsadil ani neplatný padesátník... :-( Jak rád bych se mýlil... :-(
    MANIICZKA
    MANIICZKA --- ---
    KACIR: NESTRAŠ:)))
    KACIR
    KACIR --- ---
    MANIICZKA: Březňák je hodně dobrý pivo, ale mám o něj strach, co s ním provede Heizlneken :-(
    MANIICZKA
    MANIICZKA --- ---
    a co takhle někdo ze severu a Březňáka 12% zná někdo a estli jo tak názor,páč já nejvíc a nejlíp...pana Cipicha:)))
    KACIR
    KACIR --- ---
    Na nástěnku doplněn seznam pivomilných hospod v Brně, který sepsal Abraham, díky...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: Jinak Stout se v Kabinetu tocil uz taky (nekdy pres zimu), takze se mozna objevi i v budoucnu.

    Tocite tam i Svijany 13 nebo pouze 11? No a zkus na sefy zatlacit, treba by soudek Primatora vzali. Jedenactka je luxusni a urcite i tve chute uspokoji. Horka je dost :)
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    ABRAHAM: Perfektni! Diky moc. Delam ted v Clubu Mezzanine - http://www.cafe-mezzanine.cz/klub.html a obcas zaskakuju nahore v kavarne jako barista.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: bohuzel ano..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABRAHAM: jasne, to je oficialni definice, ale v jazyku prumerneho cechacka je to eurobeer, tzn. gambac, atd. :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: dle me tou klasikou byl myslen lezak plzenskeho typu.. cokoli co sem nepatri lze u nas laicky radit za special.. cili stout, EPA, IPA, Weizen, Whitbier, atd. V podstate schvrchne kvasena piva nebo piva varena z neceho jineho nez z jecmene.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABRAHAM: pro me je special uz kazdy nepasterovany pivo s vlastni chuti, tzn. ne eurobeer a tak jak to tam bylo napsany tak mi to rikalo, daj si nejaky dobry pivo a pak se vratej ke gambaci, i kdyz nevim jak presne to bylo mysleny
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: V Brne toci Primatora na Kamechach v Bystrci. Je tam nova hospudka, Na cepu 10, EPA a na leto ted dokonce nasadili Weizen. Ale je to dost z ruky. Obcas se staci u Leguana, ale to uz je taky vyjimecne. Na Flede ted nabizeli jejich sirsi portfolio, tedy i silnejsi varky. No a pak se toci jedenactka na cyklostezce u Brabce (pres leto za dobreho pocasi). Secteno podtrzeno, prachsprosta bida!

    Btw: Kde tocis?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Jeste bych se vyjadril k tem Svijanum. Jejich kvalita sla za posledni dva roky dost dolu a rekl bych, ze tim jak rozsirili sve odberatele, tak jim kolisa kvalita i mezi jednotlivymi varkami. Ale holt je to porad mensi pivovar a jak jsem se bavil s jejich technikem, tak je to holt tim ze berou suroviny od ruznych zdroju, podle ceny, a to pak musi byt videt.Tocim je ted pul roku a nejvic je to videt u 11°. 13°mne zatim nikdy nezklamala, az na obcasne pekelne peneni. Ale porad je to jedno z lepsich piv, i kdyz bliz brnu mame Bernarda 12°, kterej je teda pekelne horkej a to ja rad..
    A stvete mne s tim Primatorem, tady v Brne a okoli se to nikde netoci (ted uz je to dokonce jedna firma ne?,tak ze by nam obcas mohli nejakej sud soupnout pro zmenu) nebo se mylim?Lahvace se nastesti sehnat daji a EPA a Stout je fakt super.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    napada me skvely vyuziti toho jejich nejsilnejsiho piva, kdyz budu chtit nekoho opit a reknu mu at si da aspon jedno, ze to ho nezabije :)))))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: ja to mam vzdalenostne k pivovaru Svijan daleko, tudiz nejsem v te oblasti.. proto si mozna daleko vic vsimam i toho zajmu o ne..

    Jinak doporucuju Primatorskou jedenactku, kterou nedavno predstavili. Weizen je parada. EPA byla tocena luxusni, s lahvovou jsem posledne uplne spokojen nebyl. Silnejsi piva od Primatora ale taky moc nevyhledavam, na me je to moc silne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    svijany jak ktery, me treba chutna ten rytir

    krakonose sem ted pil v ceskym raji a prijemne me prekvapil, ten skalak co tam tocili take nic moc, svijany tam taky sou vsude, protoze to je nedaleko

    ale nechapu jak nekdo muze rict ze primator je hnuj, kdyz treba weizen tady snad lepsi nikdo nedela (i kdyz ten matuska vcera velka namka), ostatni od nej nepiju, vim akorat ze pale ale mi nechutnalo, ale to je spis typem piva, pak sem mel jeste nejaky ty silny piva, ale byl sem po tom hned vopilej tak sem si to uz vic nekupoval
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: proto jsem to napsal tak, jak jsem to napsal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam