• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: Někde už jsem čet vizi, že Smíchovskej pivovar by po svém zrušení a přesunutí výroby někam do pryč byl skvělou lokalitou pro bytovou výstavbu... A na tom pivu už stejně není co zkazit...
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    tak holandani se chystaj prodavat (resp mam zpravy, ze uz k tomu doslo....hezky potaji, at je to pruhledny), asi uz je taky nebavime, ne ze bych starac nejak miloval, natoz oslavoval, ale nejak by me asi nemile neprekvapilo, kdyz se to zavre

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601085&sid=aecjR1v8.1P8
    http://pivni.info/news/4201-inbev-chce-prodat-staropramen.html

    SLAVNOSTNE ZDE PROHLASUJI, ze uz nepolknu nic co spada pod tohohle smejda (krucinal ja bych byl sprostej)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Svět piva Honzy Kočky připravil na českém netu zatím neexistující databázi degustovaných piv: http://www.pivnidenik.cz/_dev/degustovana-piva/
    Zatím se jedná o beta verzi, ale už teď je to zajímavé čtení...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    tak si panove prave pochutnavam na nove psenici od Harracha z Velmezu :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: to je velkej cil, ale taky nerikam ze to budu delat hned, zacnu psenkou

    on se da koupit i mladinovej koncentrat kriek, mozna zkusim tohle s tim ze tam pridam cerstvy tresne

    na vareni od zakladu si stejne jeste netroufam ale asi to ani neni nutne, viz nase debata
    MXL
    MXL --- ---
    ...pro zajimavost-v poslednim cisle casaku Krkonose a Jizerske hory je dost interesantni rozhovor s chlapkem,ktery stejne jako jeho otec pracoval v puvodnim Vrchlabskem pivovaru a popisuje tam spoustu technologickych a logistickych detailu z minulosti...zkusim to nejak ziskat,okopcit a hodit to sem...

    ...jinak mne teda ten tresnovy Richard celkem dost chutnal, ale nemam moc srovnani s jinymi podobnymi pivy...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Uvařit kriek je na začátek dost velkej cíl :-) Jinak v Kobylisich v restauraci Rodr mají lambik kriek od Lindemans, všechny lambiky tam maj do stovky. Zatim jsem tam ochutnal
    jen Faro, a to teda je zajímavá kyselá ňamka :-)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ENPE: U Richarda se klasicky davaji dve :) Radnice holt musi mit neco extra :D
    ENPE
    ENPE --- ---
    ANDY_WARHOL: Richarda jsem u radnice ochutnal a docela mě zklamal, chutnalo to jako klasickej ležák, do kterýho naleješ višňový mejdlo, ta příchuť byla hrozně chemická. Nejlepší na tom pivu byly ty čtyři višně na dně, ty byly dobrý.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no ja ho zkusim vyrobit sam asi, ale musim sehnat dost tresni, taky mi neni jasny jak to presne udelat aby to jako kriek chutnalo, udelam to jako presnku svrchne kvasenou, a misto cukru bych tam pridal tresne, ale budu asi muset zapokusovat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a co ten richard, tocili ho na radnici ale nestih sem to kdyz tam mel byt ?
    KACIR
    KACIR --- ---
    Třešňový OPAT je dobrej, na čepu třeba U prince Miroslava, ale to je ochucenej černej ležák, to asi taky ctitele krieku neuspokojí :-)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Kriek je svrchne kvasen, cemuz se u nas moc neholduje. Brnensky Richard dela taky visnove pivo, ale je to jen ochuceny spodne kvaseny jecny lezak.

    Bellevue nic moc, Lindemans mi taky zachutnal.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    limdeman kriek je moc dobrej, ale holt neni mozny si davat casto, protoze stoji 120 kc jedna flaska
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ale tak ja mam rad samozrejme ruzny piva, ale dobra psenka je super vec
    nicmene me treba hodne chutna kriek a mrzi me, ze sem se dovazi ve vetsine akorat bulevuele a ten neni nic moc a navic je to drahy
    nevite o nejakem pive vyrabenem stejnou technologii (aby to proste chutnalo jako kriek) co se dela v cechach a da se sehnat ? aspon v supermarketu ve flasce nebo nekde v praze ? kriek je tresnovy, ja pil visnovy z dobran a z pivovarsky restaurace v jecny, ale zadny moc kriek nepripominalo
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    no, ja sice psenky hodne rad, ale nemuzu rict co mam vylozene radsi. Nekdy mam chut na psenku, jindy na lezak (nejcasteji ale nefiltrovany).
    Nicmene dnes vecer se chystam na novou psenku od Harracha.. mel nekdo?
    ENPE
    ENPE --- ---
    ANDY_WARHOL: Nic si z toho nedělej, já taky :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v tom pripade jsem zena :))))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: no nevim, zda Stout bude zrovna pro maminky, ale spise Weizen by jim zachutnal. Zenskym psenky vetsinou jedou vic nez klasicke ceske lezaky :D
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    ABRAHAM: Tocime i 13° , nekdy take kvasnicak..tlacil jsem ted na toho Primatora sefy, ze by jako Svijany mohli v ramci propagace soudek dovalit..A myslim ze takovy Stout, po nalezite propagaci oceni vsechny matky s kocarky z okoli;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam