• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: no nevim, zda Stout bude zrovna pro maminky, ale spise Weizen by jim zachutnal. Zenskym psenky vetsinou jedou vic nez klasicke ceske lezaky :D
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    ABRAHAM: Tocime i 13° , nekdy take kvasnicak..tlacil jsem ted na toho Primatora sefy, ze by jako Svijany mohli v ramci propagace soudek dovalit..A myslim ze takovy Stout, po nalezite propagaci oceni vsechny matky s kocarky z okoli;-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    prvni varka bude az si poridim druhou lednici, coz je ted trochu tezke a ochutnavka tak dva a pul mesice pote co neco uvarim.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: no a kdy bude prvni varka a ochutnavka? :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    slibuju, ze svuj domaci pivovar heinekenu nikdy neprodam :) no ale zatim je v koute a pivo jeste neuvaril, ale stejne :)))
    ENPE
    ENPE --- ---
    KACIR: Ten člověk by měl jít do politiky.
    KACIR
    KACIR --- ---
    MANIICZKA: Když už Březňák začínaj vařit vařit v Rusku, tak o udržení značky asi maj zájem. Mimochodem, na téma Heineken zauvažoval na www.pivniblog.cz Martin Charvát a upozornil na zajímavý rozhovor:

    Pan Jiří Daněk, obchodní ředitel společnosti Heineken ČR má zajímavé názory. V jednom a tom samém článku tvrdí, že Heineken nevaří žádná europiva, a o kousek jinde zase to, že zachovají značky, o které je zájem, ale budou je vařit v jiném pivovaru. A že o chráněné evropské označení Znojemské pivo, které získali v Bruselu, nemají zájem a nevidí jeho využití. Zajímavé.

    Více zde:
    http://m.ihned.cz/c4-10000005-37497690-700000_mamdetail-heineken-nevari-zadna-europiva

    Každopádně, já bych na dlouhodobé zachování kvality piva sežraného Heinekenem nevsadil ani neplatný padesátník... :-( Jak rád bych se mýlil... :-(
    MANIICZKA
    MANIICZKA --- ---
    KACIR: NESTRAŠ:)))
    KACIR
    KACIR --- ---
    MANIICZKA: Březňák je hodně dobrý pivo, ale mám o něj strach, co s ním provede Heizlneken :-(
    MANIICZKA
    MANIICZKA --- ---
    a co takhle někdo ze severu a Březňáka 12% zná někdo a estli jo tak názor,páč já nejvíc a nejlíp...pana Cipicha:)))
    KACIR
    KACIR --- ---
    Na nástěnku doplněn seznam pivomilných hospod v Brně, který sepsal Abraham, díky...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: Jinak Stout se v Kabinetu tocil uz taky (nekdy pres zimu), takze se mozna objevi i v budoucnu.

    Tocite tam i Svijany 13 nebo pouze 11? No a zkus na sefy zatlacit, treba by soudek Primatora vzali. Jedenactka je luxusni a urcite i tve chute uspokoji. Horka je dost :)
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    ABRAHAM: Perfektni! Diky moc. Delam ted v Clubu Mezzanine - http://www.cafe-mezzanine.cz/klub.html a obcas zaskakuju nahore v kavarne jako barista.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: bohuzel ano..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABRAHAM: jasne, to je oficialni definice, ale v jazyku prumerneho cechacka je to eurobeer, tzn. gambac, atd. :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: dle me tou klasikou byl myslen lezak plzenskeho typu.. cokoli co sem nepatri lze u nas laicky radit za special.. cili stout, EPA, IPA, Weizen, Whitbier, atd. V podstate schvrchne kvasena piva nebo piva varena z neceho jineho nez z jecmene.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABRAHAM: pro me je special uz kazdy nepasterovany pivo s vlastni chuti, tzn. ne eurobeer a tak jak to tam bylo napsany tak mi to rikalo, daj si nejaky dobry pivo a pak se vratej ke gambaci, i kdyz nevim jak presne to bylo mysleny
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: V Brne toci Primatora na Kamechach v Bystrci. Je tam nova hospudka, Na cepu 10, EPA a na leto ted dokonce nasadili Weizen. Ale je to dost z ruky. Obcas se staci u Leguana, ale to uz je taky vyjimecne. Na Flede ted nabizeli jejich sirsi portfolio, tedy i silnejsi varky. No a pak se toci jedenactka na cyklostezce u Brabce (pres leto za dobreho pocasi). Secteno podtrzeno, prachsprosta bida!

    Btw: Kde tocis?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Jeste bych se vyjadril k tem Svijanum. Jejich kvalita sla za posledni dva roky dost dolu a rekl bych, ze tim jak rozsirili sve odberatele, tak jim kolisa kvalita i mezi jednotlivymi varkami. Ale holt je to porad mensi pivovar a jak jsem se bavil s jejich technikem, tak je to holt tim ze berou suroviny od ruznych zdroju, podle ceny, a to pak musi byt videt.Tocim je ted pul roku a nejvic je to videt u 11°. 13°mne zatim nikdy nezklamala, az na obcasne pekelne peneni. Ale porad je to jedno z lepsich piv, i kdyz bliz brnu mame Bernarda 12°, kterej je teda pekelne horkej a to ja rad..
    A stvete mne s tim Primatorem, tady v Brne a okoli se to nikde netoci (ted uz je to dokonce jedna firma ne?,tak ze by nam obcas mohli nejakej sud soupnout pro zmenu) nebo se mylim?Lahvace se nastesti sehnat daji a EPA a Stout je fakt super.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    napada me skvely vyuziti toho jejich nejsilnejsiho piva, kdyz budu chtit nekoho opit a reknu mu at si da aspon jedno, ze to ho nezabije :)))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam