Tak jsem zas po delší době zašel v Olomouci do Svatováclavského pivovaru a byl jsem upřímně zděšen. Že jim prý před nějakým časem odešel sládek a kvalita piva šla dolů jsem zaslechl, nicméně pořád bylo lepší, jak G9 apod. Ale že se celé přízemí pivovaru přeměnilo na hernu, to mě fakt dostalo - měděné kotle v přítmí blikajících automatů, to je přímo zločin.
Nicméně po chvíli jsem pochopil, proč tam došlo k tam masivnímu odlivu zákazníků - na první pivo jsme na zahrádce čekali snad deset minut a být někde v okolí podnik, kde se točí něco rozumnějšího, tak už jsme odešli. Po chvíli dorazili zahraniční turisté a chtěli povečeřet. Že nikdo z obsluhy nevládl anglicky je smutné, ale prostě nejsou lidi.. Ale že nemají ani jeden jídelní lístek v angličtině, to je opět nejhrubší ignorance majitele. Tak se po chvíli zoufalého čtení českého jídelníčku zvedli a odešli...
Jinak jejich weisbeer mě dost zklamal, kromě plátku citronu s ním neměl mnoho společného (nebo že bych byl tak zmlsaný Primátorem?). Tak jsme nakonec skončili u višňového piva, které tam taky bývalo lepší, nicméně v horkém letním večeru se pilo příjemně.