• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    MXL
    MXL --- ---
    KACIR:
    CORWEX: ...i ja tam byl, bydlim za rohem a zadne uvadene obskurni zmeny si nevsiml...jako vzdy divni hoste,super zenska vycepni a obstojny Konrad...
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    KACIR: Dneska jsem seděl, změna nulová: Bizarní hosté, běžící televize i všechno ostatní při starém, ani toho nového názvu jsem si nikde nevšiml.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: ja bydlim asi pul kilaku ani ne, ale nechce se mi tam ani za nic
    KACIR
    KACIR --- ---
    Od 1.listopadu nastala změna - z Restaurace U Šůvinky (neboli U radnice) se stal GUNAR BEER PUB, stránky asi zůstávají http://www.svet-piva.com, zaměření na pivní rozmanitost snad také, půjdete-li někdo kolem, zjistěte realitu...
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    U Sadu tentokrááte strakonický polotmavý Klostermann, lahůůdka!!!!;-)
    BOTA01
    BOTA01 --- ---

    Tohle mam v praci na lednici s nealkem;-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MOUNTBATTEN: no vidis

    ja vcera byl u sadu a moc mi tam zachutnal polotmavej klostrman, maj tam ted aktualne v ramci pivni turistiky od stolu jeste lobkovice, ale ten mi zas tak nejel
    nicmene ve finale sem si udelal rezany pivo z psenicnyho primatora a polotmavyho klostrmana, to mi chutnalo nejvic :) ale rano sem mel peknou kocku to vam teda povim, kdyz sem pil jen pivo, tak mi to je divny, bud to bylo to michani a nebo jich zkratka bylo moc, protoze pod trinacku sem samozrejme nesel a to se nascita rychle
    KACIR
    KACIR --- ---
    ANDY_WARHOL: Zajímavé, až budu mít víc času, přidám na nástěnku - třeba ještě rozšíří, ale už teď bych si vybral... :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    na husitksy dole je nejaka hospa, zizkovska merenda se menuje, tak tam taky tocej docela specialitky. merenda.cz
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PIPLA: muj tchan ma co potrebujes www.maroservis.cz
    ted rozsiruje docela nabidku piva, takze ma nejen klasiku ale i nejake zajimavosti.
    L_UKAS
    L_UKAS --- ---
    nedavno se tady řešil jihlavský ježek.. dneska jsem narazil na 14° tady
    ENPE
    ENPE --- ---
    KACIR: Má sudy v chladícím boxu, takže bych se tolik nebál. Každopádně to asi dneska půjdu otestovat...
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    INTEGER: jj, myslela jsem přesně to, které neseženeš někde na webu pivnipohotovost apod. Prostě tento pivovárek vaří dobrý pivo a sud tam jde sehnat... ale vůbec v tom nemám přehled, tak ani nevím, jestli je to možné, ale zkusím ty návrhy od Kacir. dík.
    KACIR
    KACIR --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jo, před chvílí jsem to čet na pivním infu. to jsem zvědavej, jak moc tam bude Hanz bojovat s neroztočeným pivem, protože 16 píp je dost...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Nekomerčně - jako bez živnosťáku? Zkus projet adresář minipivovarů a obvolat si to, Chýně asi nebude mít problém, Bernarda ti prodaj Na Jarově 2 - Bernard Expres, ale zkusit můžeš i hospodu Zlý časy, jestli ti Hanz nepřenechá nějakej zachlazenej sud, třeba Tambora. To, že ne každá pípa sedí na každej sud určitě víš...
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    asi jsem blbej, ale co je to nekomercni pivo? Ja mel za to, ze vsichni to vari mimo jine i pro zisk.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, nějaký tipy na sudový pivo - kde dobrý získat - nekomerčně? ideál nějaký soukromý pivovárek, co by nám prodal na víkend sud?? Nebo něco nekomerčního jakoby Pivní pohotovost a spol?? Praha. Dík. Prostě pípu máme, jen né ten sud... a ideál nějaké neznámé pivo.
    MXL
    MXL --- ---
    ABRAHAM: ...samozřejmě pak už záleží především na konkrétní domluvě mezi výčepem a pivovarem...hospoda by měla mít v merku, co točí a pivovar by neměl případně obkládat, že se jedná o originál produkci, pokud tomu tak není...v takových případech se návštěvník hospody pravý stav věcí dozví těžko...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: co to je bon zasova ?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR & MXL: otazkou je, jak moc se to lisi od puvodni produkce daneho pivovaru (zda je skutecne vlastni receptura). Nemam ted na mysli konkretne to Bahno, ale muze se klidne stat, ze se bude jednat o tytez piva, ale bude se to prodavat pod ruznyma znackama. A kdo zaruci originalitu te receptury? Reknou nam sice, ze je to vareno specialne pro ne, ale zda je to odlisne ci dle jejich receptury uvareno se uz nedozvime. Je v tom vareni trosku te nejistoty, tak mozna jsem proto trochu (nebo mozna i moc) skepticky. Ale rad bych se mylil.

    Tim Richterem me prekvapujes. To jsem netusil a jsem tim zklaman. Sice se tim vyhnou tomu, ze treba u Richarda psenicne pivo neni, pac se proste nestihlo navarit, ale aspon se nedopousti podvodu na svych zakaznicich.
    MXL
    MXL --- ---
    ...myslím, že pokud je značka originální stejně jako receptura piva, tak nezáleží, zda ho vaří přímo v hospodě či nikoliv...pochopitelně je tady i předpoklad, že když si to pivko někdo nechá uvařit, tak do jeho charakteristiky může mluvit a dokonce by měl...Osobně jsem za maximální rozmanitost pivního trhu z hlediska nekomerční produkce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam