• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ENPE
    ENPE --- ---
    KACIR: Má sudy v chladícím boxu, takže bych se tolik nebál. Každopádně to asi dneska půjdu otestovat...
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    INTEGER: jj, myslela jsem přesně to, které neseženeš někde na webu pivnipohotovost apod. Prostě tento pivovárek vaří dobrý pivo a sud tam jde sehnat... ale vůbec v tom nemám přehled, tak ani nevím, jestli je to možné, ale zkusím ty návrhy od Kacir. dík.
    KACIR
    KACIR --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jo, před chvílí jsem to čet na pivním infu. to jsem zvědavej, jak moc tam bude Hanz bojovat s neroztočeným pivem, protože 16 píp je dost...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Nekomerčně - jako bez živnosťáku? Zkus projet adresář minipivovarů a obvolat si to, Chýně asi nebude mít problém, Bernarda ti prodaj Na Jarově 2 - Bernard Expres, ale zkusit můžeš i hospodu Zlý časy, jestli ti Hanz nepřenechá nějakej zachlazenej sud, třeba Tambora. To, že ne každá pípa sedí na každej sud určitě víš...
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    asi jsem blbej, ale co je to nekomercni pivo? Ja mel za to, ze vsichni to vari mimo jine i pro zisk.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, nějaký tipy na sudový pivo - kde dobrý získat - nekomerčně? ideál nějaký soukromý pivovárek, co by nám prodal na víkend sud?? Nebo něco nekomerčního jakoby Pivní pohotovost a spol?? Praha. Dík. Prostě pípu máme, jen né ten sud... a ideál nějaké neznámé pivo.
    MXL
    MXL --- ---
    ABRAHAM: ...samozřejmě pak už záleží především na konkrétní domluvě mezi výčepem a pivovarem...hospoda by měla mít v merku, co točí a pivovar by neměl případně obkládat, že se jedná o originál produkci, pokud tomu tak není...v takových případech se návštěvník hospody pravý stav věcí dozví těžko...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: co to je bon zasova ?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR & MXL: otazkou je, jak moc se to lisi od puvodni produkce daneho pivovaru (zda je skutecne vlastni receptura). Nemam ted na mysli konkretne to Bahno, ale muze se klidne stat, ze se bude jednat o tytez piva, ale bude se to prodavat pod ruznyma znackama. A kdo zaruci originalitu te receptury? Reknou nam sice, ze je to vareno specialne pro ne, ale zda je to odlisne ci dle jejich receptury uvareno se uz nedozvime. Je v tom vareni trosku te nejistoty, tak mozna jsem proto trochu (nebo mozna i moc) skepticky. Ale rad bych se mylil.

    Tim Richterem me prekvapujes. To jsem netusil a jsem tim zklaman. Sice se tim vyhnou tomu, ze treba u Richarda psenicne pivo neni, pac se proste nestihlo navarit, ale aspon se nedopousti podvodu na svych zakaznicich.
    MXL
    MXL --- ---
    ...myslím, že pokud je značka originální stejně jako receptura piva, tak nezáleží, zda ho vaří přímo v hospodě či nikoliv...pochopitelně je tady i předpoklad, že když si to pivko někdo nechá uvařit, tak do jeho charakteristiky může mluvit a dokonce by měl...Osobně jsem za maximální rozmanitost pivního trhu z hlediska nekomerční produkce...
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Pokud je to receptura upravená přímo pro tu hospodu a netajej, kdo to vaří, tak proč ne? To mě víc vadí, že některý pivo z Bulovky není z Bulovky, ale z Bonu Zašová - když Richter nestíhá...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Jinak ale nejsem moc zastancem takovychto novych znacek. Snad to za chvili nebude tak, ze si kazda hospoda necha nekde uvarit "nejake" pivo, a pak tomu vrazi nejaky originalni nazev. Pro vetsinu lidi to bude zajimave, pac si reknou ze nebudou pit treba Staropramen, ale ve skutecnosti nebudou ani vedet co piji. Ba dokonce mohou nabyt dojmu, ze se vari v primo v te hospode.

    Kdyz uz se ta knajpa rozhodne pro vlastni originelni pivo, tak at je to rovnou nove tamni mini.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: Bahno jsem pil, zminoval jsem ho po me nedavne pivni toulce Prahou. Zprvu jsem si nebyl jist, zda se nejedna pouze o Rohozec s jinym nazvem (to jsem jeste nevedel, ze to Rohozec skutecne vari), ale ve finale to chut melo prece jen jinou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no nevim proc pojmenovali pivo co se vubec v praze nevari pridomkem prazske
    KACIR
    KACIR --- ---
    Hm, zajímavé dvě nové hospody ve starém stylu a nová piva v Praze - PRAŽSKÉ BAHNO a BALBÍNŮV POVOLEBNÍ LEŽÁK. Bahno vaří Rohozec pro Jedovou Chýši, Balbínův ležák vaří pan Richter na Bulovce pro restauraci U Balbínů, obě poblíž Jungmannova náměstí. Zde celá zvěst: http://www.pivniobzor.cz/clanky/2009-10-14-nove-staroprazske-restaurace/ Láká mě to zajít testnout, ale nevím nevím kdy...

    KACIR
    KACIR --- ---
    INTEGER: No to nepochybně, zůstane to na půli cesty ve využitelnosti a kvalitě, ale nikdo už nic podobnýho neudělá, protože to nebude mít cenu konkurovat nevštěvovanému portálu... :-(
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    KACIR: Pocin je to zajimavy a prinosny, ale mam pocit, ze by to slo udelat lip, dostat z toho vic "mista na slunci" pro mini pivovary a hospody, ktere takovehle pivovary propaguji.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Honza Kočka a jeho Svět piva nabírá obrátky - obnovili seznam hospod s pivem menších pivovarů: http://www.hospody-pro-znalce.cz/
    KACIR
    KACIR --- ---
    Staropramen prodán investiční skupině CVC: http://www.pivnidenik.cz/clanek/4028-Staropramen-prodan/index.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam