• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: svijansky rytir mohu taky doporucit, to je jedno z mych velmi oblibenych piv
    KACIR
    KACIR --- ---
    X_RATED_IDIOT: Teď mám otevřenej kartón 7 speciálů od KGB, totiž KBG, Comenius od Janáčka poměrně příjemnej, na chuť dost silnej, Telčskej Zachariáš z Ježka tak nějak nezajímavej, obě sladší piva, talže dneska vítězí desítka Klášter, která chutnala příjemně, tak nějak akorát :-)
    Za poslední dobu můžu doporučit Svijany, hlavně Rytíře (mňamózně hořký ležák) a Herolda - cokoli z jejich nabídky...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    X_RATED_IDIOT: klaster 12, moc dobry pivo, za par korun v hodne supermarketech, chutna klasicky jak pivo tohohle typu ma chutnat, prijde mi plzenstejsi nez plzen.
    s primatorem souhlasim, ale to je jina sorta
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no stout mě moc nevzal, spíš že tohle moc nemusim a weizen je sice dobrej (od purkmistra je ale lepší), ale basu weizenu si nedám, měl bych pozejtří cukrovku :)), březňák 14 je dobrej tip a asi ho v liblicích budou mít, ale je to 14°...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    X_RATED_IDIOT: Svijany 11° mi taky chutnaj (ale 12° teda nic moc), pak tu mám Březňáka 14° a ten je taky super. Od Primátora stout můžu taky doporučit, jiný jsem bohužel neměl, těžko se to u nás shání.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: primator weizenbier. i jejich stout mi chutnal
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Co teď kdo pijete/dopručujete z láhvových piv? zatim tu mám rohozec polotmavý a svijany máz, ale budu muset zajet do liblic ještě pro nějakou basu a minule jsem si tam nestihl pořádně vybrat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    bych se nejakou cenou neohanel, staci se podivat kolik cen ma nejhorsi pivo na v cechach
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Tak jsme si ke štědrovečerní večeři dopřáli světlý Kahan 12° a supr. Tedy, v porovnání s jakýmkoliv jiným nefiltrovaným pivem z minipivovaru neni nijak výjimečný, ale je to nejlepší, co se v Mostě dá koupit a věřím, že točený bude ještě lepší. Trochu mě zarazilo že velice málo pění (přestože to jsou jsou jejich pet lahve s etiketou, tudíž zapečetěné), ale barvu má hezkou, trochu temnější, asi jako Březňák 14° a chutná taky dobře, má takovou jemně kouřovou příchuť. Nemůžu se dočkat až se do tý pivovarský hospody konečně dostanu:)).
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ja osobne mam Policku hodne rad.. o problemech jsem cetl predevsim v souvislosti s lahvovym pivem, ale osobne jsem vyraznej problem nikdy nezaznamenal.. nedavno jsem mel toceneho Zavise 12, a byl jsem moc spokojen.. jinak Otakara 11 mam rovnez hodne rad, takze se celkem divim, ze je nekde vyhlaseno jako "hnusny/podradny pivo"
    za posledni rok mam vypito celkem 24 kousku z Policky a rozhodne muzu za sebe rict, ze mi to pivo moc chutna
    jedine, co me na Policce stve je to, ze se da celkem spatne sehnat lahvova v Brne..
    HASSA
    HASSA --- ---
    X_RATED_IDIOT: jo to bych pochopil..prece nebudou varit jen hnusny pivo (: urcite (teda aspon v to doufam) taky varej nakej special kerej se da pit..ale nemel sem tu cest ho ochutnat (:
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Konečně se mi dostaly domů jako dárek tři pet flašky Mosteckého Kahanu, jsem na to moc zvědavej, po štědrovečerní večeři si pospíším na nyx a dám report:). Chtěli jsme se tam podívat a už potřetí nám to nevyšlo, příliš pozdě jsme si (okolo páté o všední den!) zavolali kvůli rezervaci, vše už bylo zarezervováno. Na jednu stranu to tomu majiteli přeju, na stranu druhou doufám, že se tam někdy bude dát jít na večer sednout aniž by si člověk musel dělat rezervaci.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HASSA: je to tak, viz. jejich stránky, každopádne bych řekl, že je rozdíl mezi tim co standartně točej a tim co vařej extra (asi jako třeba mezi ležákem a kroužkovanym ležákem u budvaru, ikdyž v tomhle případě se dá pít oboje)
    HASSA
    HASSA --- ---
    KACIR: 11 ze neco vyhrala? tomu se mi nechce verit...policka je tu synonymum hnusnyho/podradnyho piva...policku sem vzdy zkousel tocenou ze sudu..jinak se to tu snad ani neda sehnat...ja byl odkojen na budvaru tak se ho snazim drzet..
    KACIR
    KACIR --- ---
    HASSA: Polička má možná výkyvy a problémy s lahvováním, ale pivo je to slušný, mimo jiné jejich jedenáctka vyhrála svou kategorii v cenách Sdružení přátel piva 2009...
    HASSA: Co pijou na tvém východě ti ostatní?
    HASSA
    HASSA --- ---
    EXCITE: tady na vychode to je vyhlaseny spatny pivo..vetsinou to pijou jen koralove za 13 korun co jen necim potrebujou udrzet hladinku (:
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    fakt nevim, nekvasnicový sem nepil a ta jedenáctka pachuť neměla
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    mimochodem (znalci určitě vědí) znáte kulový blesk? dřív to byla taková trendy hospoda s drahou a nic moc plzní, už se celkem polepšili http://www.restauracekulovyblesk.cz/
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    jooo nedavno jsem ho pri navsteve na vychode ochutnal a fakt spatny.. divny pachute v nem..
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no mě přišlo celkem dobrý, kvasnicová jedenáctka byla výborná, je pravda, že ta dvanáctka byla celkem bez chutě
    HASSA
    HASSA --- ---
    X_RATED_IDIOT: policce se vyhejbat velkym obloukem...velmi, velmi spatne pivo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam