• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    MXL
    MXL --- ---
    Krátký report ze včerejší návštěvy hostince U světáčka. U Radnice,U Šůvinky, Beer Club bůhvíkolik...teď se ta hospa jmenuje u Světáčka. Na čepu bylo cca dvacítka piv, mezi půl desátou a jedenáctou hospa dost našláplá. Změny v interiéru v tom smyslu, že zdi jsou obložený stovkama pivních tácků, etiket, historických reklam na pivovary a podobně. Obsluha tradičně jeden člověk, už několik měsíců tam dělá taková mladá šikovná kočička, všechno v cajku. A teď to nejdůležitější. Osobně jsem začal rohozeckým Skalákem 12 a jelikož to pivko dobře znám, musím konstatovat, že bylo super natočený a chutný. Následoval experiment v podobě objednávky Mosteckého Kahanu. Polotmavý ležák dvanáctka mě ovšem dost zklamala. Kvalitu piva jsem nemohl ohodnotit, protože mělo být už nejméně den vyčepované a to se na něm podepsalo. Další pivko-Benešov se ukázal jako dobrá volba. Ferdinand tam asi frčí a spravil jsem si chuť. Ke kvasnicovému Klášteru taky nemám výhrad, dokonce mi chutnal včera asi nejvíc. Zakončil jsem kvalitářsky, když jsem ochutnal Svijanský máz a byl jako křen. Bohužel jsem si nedal kvasnicovou nefiltrovanou jedenáctku Světáček, kterou vaří speciálně pro tuhle hospu, ale už to časově nevyšlo díky zavíračce. Je i za super cenu 21 vočí. Zajímavá byla standartní nabídka piva do tupláků, čehož naše společnost také hojně využila. Kámoši si ztěžovali na Rychtáře, s tím, že má navinulou octovou příchuť. Ten, kterýho jsme vypili v jiný hospodě na Smíchově jako tečku po poznávacím zájezdu na Žižkov /a vlastně nebyl jen jeden/ byl ovšem dokonalej. Celkově se zdá, že to šlo U radnice krapet nahoru. Dokonce jsme si mohli užít surrealistický zážitek, když v mušlích na pánech byly místo voňavých válečků nakrájené citróny. Jeden pisoár byl ovšem po okraj naplněný močí, v kterém ještě žlutější citrusy plavaly...vskutku originální dekorace...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ABRAHAM: mě ten blesk celkem neva, ještě jsem tam neměl pivo který by zkazili až tam :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Jinak je o nem i neco malo tu: Rauchbier je tu!
    Ackoli jsem se s autorem po prvnim ochutnani neztotoznil. Precejen mu dam jeste jednu sanci.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: Urcite! Teda co se tohodle piva tyce, tak urcite :) Nad kvalitou hospody a navstevy se nemohu rozepisovat :)

    DEMONOFANARCHY: problem je v tom, ze ma predevsim chutnat jako "uzene", coz se v mem pripade v Praze nekonalo.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    dneska jdu do kulovýho blesku, maj tam kocoura rauch, má to cenu?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KEJML: Tipoval bych Aecht Schenkerla. Tusim, ze tam byla. Tu jsem mel jak tocenou, tak lahvovou a vzdy jsem byl spokojen. Jak bude cas, zabehnu do Billy i pro Svihaka, treba taky zmenim nazor.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ABRAHAM: Měl jsem z něj v letňanech stejnej pocit. Po té, co jsem na něj četl všude chválu jsem byl trochu zklamán. Jako pivo dobrý, ale dost málo kouřový. Pak jsem si dával nějakýho raucha z bavorska (v lahvi), ale to bylo mnohem lepší, resp. kouřovitější. Zkusim shcálně šviháka v lahvi, jeslti mne nepřesvědčí.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: zrovna vcera jsem mel jejich lahvovou dvanactku.. a rozhodne se pit da..

    Zajimaji me ale vase nazory na ten Eggenberg. Mel jsem ho toceny v letnanech, ale ze bych z neho byl primo nadsen se rict neda. Snesl bych trochu vic rauch chut.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    rád bych ochutnal něco z jejich běžný produkce, u mě se kdysi zapsal dobře, dělali první řezaný lahvový pivo co se prodávalo
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    třeba se to zdálo jen mě...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DEMONOFANARCHY: pernštejn nebrat, už jsem ho tu inzeroval!
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    DEMONOFANARCHY: Peknej hnus.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Tak jsem se vcera vratil z vyletu po Ostrave a Vojkovicich a krome ochutnavky Avara, Pikarda, Trince, Antenaka, Hukvald, Qaska a Konicka jsem narazil jeste na 4 houmbrevarske kousky - paradni vikend.

    Co se tyce Krusovicke desiny, stale lezi ve spizi a casem ji taky testu. Doufam, ze zaroven s tou starou.
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    ANDY_WARHOL: To má být t "dobré pivo z Krušovic"? A jak ho rozeznám od toho starého?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak sem si koupil tu novou krusovickou desitku, chladi se v lednici a asi ji ochutnam, uvidime.
    MXL
    MXL --- ---
    ...jinak se mi právě dostal do rukou zřejmě exportní třetinkový lahváč z Nymburka Golden Bohemia Beer...celkem chutná dvanáctka s výraznou sladovou chutí a hořkým ocasem...
    MXL
    MXL --- ---
    X_RATED_IDIOT: asi jsem si nápisu hotel Viktor nevšiml, ale díky za tip na nálevnu, tu jsem ještě nedal...
    HELOUN: navštívíme...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    slovanská lípa byla super štyrka, ale potom co jí znovu otevřeli tak už sem tam nebyl
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    MXL: no pokud se něco menuje hotel victor... ale chýně je fakt super, občas když jedu do rudný pro díly, zastavim se tam pro PET za 60,- akorát dle znalejch je lepší nechodit do tý restaurace ale do nálevny, je levnější a prej i líp vařej (vchod z parkoviště), já byl zatim jen v pivovarský restauraci a ta opravdu nevyjde levně (vchod za rohem od parkoviště)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam