Krátký report ze včerejší návštěvy hostince U světáčka. U Radnice,U Šůvinky, Beer Club bůhvíkolik...teď se ta hospa jmenuje u Světáčka. Na čepu bylo cca dvacítka piv, mezi půl desátou a jedenáctou hospa dost našláplá. Změny v interiéru v tom smyslu, že zdi jsou obložený stovkama pivních tácků, etiket, historických reklam na pivovary a podobně. Obsluha tradičně jeden člověk, už několik měsíců tam dělá taková mladá šikovná kočička, všechno v cajku. A teď to nejdůležitější. Osobně jsem začal rohozeckým Skalákem 12 a jelikož to pivko dobře znám, musím konstatovat, že bylo super natočený a chutný. Následoval experiment v podobě objednávky Mosteckého Kahanu. Polotmavý ležák dvanáctka mě ovšem dost zklamala. Kvalitu piva jsem nemohl ohodnotit, protože mělo být už nejméně den vyčepované a to se na něm podepsalo. Další pivko-Benešov se ukázal jako dobrá volba. Ferdinand tam asi frčí a spravil jsem si chuť. Ke kvasnicovému Klášteru taky nemám výhrad, dokonce mi chutnal včera asi nejvíc. Zakončil jsem kvalitářsky, když jsem ochutnal Svijanský máz a byl jako křen. Bohužel jsem si nedal kvasnicovou nefiltrovanou jedenáctku Světáček, kterou vaří speciálně pro tuhle hospu, ale už to časově nevyšlo díky zavíračce. Je i za super cenu 21 vočí. Zajímavá byla standartní nabídka piva do tupláků, čehož naše společnost také hojně využila. Kámoši si ztěžovali na Rychtáře, s tím, že má navinulou octovou příchuť. Ten, kterýho jsme vypili v jiný hospodě na Smíchově jako tečku po poznávacím zájezdu na Žižkov /a vlastně nebyl jen jeden/ byl ovšem dokonalej. Celkově se zdá, že to šlo U radnice krapet nahoru. Dokonce jsme si mohli užít surrealistický zážitek, když v mušlích na pánech byly místo voňavých válečků nakrájené citróny. Jeden pisoár byl ovšem po okraj naplněný močí, v kterém ještě žlutější citrusy plavaly...vskutku originální dekorace...