• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MXL: Hele tak jsem otestoval ten polotmavej Kahan přímo u nás v Mostě v pivovaru a buďto ho tu taky nikdo nepije a byl starej jaxviň, ale to se mi moc nezdá, protože předpokládám že přímo v pivovarský hospodě budou mít skladování ošéfovaný dobře, anebo je fakt hnusnej. Byl nakyslej a i lehce trpkej, přitom chuť víceméně nijaká, prostě špatný pivo, a přemejšlim jestli mi teď neni nedobře právě z něj (pak jsem to spláchnul jednim světlým). Určitě ale na Kahan celkově nezanevři, protože světlý i tmavý jsem měl mnohokrát a vždycky byly minimálně nadprůměrný, a speciály mívaj výborný.
    MXL
    MXL --- ---
    Dostal jsem teď doporučení na nový minipivovar s restaurací Vítek z Prčice. Pivko je prý naprosto vynikající a během slavnostního otevření 31.7. bude točené za 15 korun. Už to někdo zkoušel? (o pivovaru je v článku až dole)

    http://www.sedlec-prcice.cz/text/cz/restauracni-pivovar-vitek-z-prcice/
    KACIR
    KACIR --- ---
    Pivní mapa: http://pivni.info/blok/6394-pivni-mapa.html - mapa českých pivovarů v Google Earth a pro navigace TomTom!
    KEJML
    KEJML --- ---
    Tu teď mám otevřenýho toho Nakouřenýho šviháka a je stejnej jak ze sudu v Letňanech. Pivo je to dobrý, ale nakouřený fakt proklatě málo.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Teda Petr Vok mi fakt nejel, vodově kyselý pivo. Ale je docela dobře možný že to bylo nálevnou.
    ENPE
    ENPE --- ---
    ABRAHAM: Díky, to se hodí...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    to je divný, jak mužou psát, že se z kamionu s bráníkem vysypalo pivo? :))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    A jeste info o zajimavych pivech v obchodech (prevzato z BB):

    Nejprve Makro: od 9.6. do 22.6. mají akci na piva, včetně trappistů, což obnáší Orval za 47,88 Kč; Westmalle Tripel za 47,88 Kč; Chimay modré za 53,88 Kč; Chimay hnědé za 55,20 Kč. Všechno 330 ml, ceny včetně DPH. A dále Lindemans Kriek za 59,88 Kč a Lindemans Framboise za 83,88 Kč. Lindemansy jsou 375 ml, ceny taky včetně DPH. Radost některým určitě udělá i hyperAlbert, který rovněž od 9.6. do 22.6. nabízí za 119,90 Kč multipack Holby Šerák (10 ks), ke kterému dostanete zdarma multipack světlé desítky Zubra (8 ks), což je docela příjemné. Kdo chce vyzkoušet lahvové Mastery ve všech třech provedeních (lahve 0,355 l), má možnost za 19,90 Kč za kus.

    Do Makra se da dostat stale jen na ty jejich karticky? Normalni smrtelnik tam nemuze?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Do Broum se v sobotu nikdo nechystate? Nabidka tam vypada hodne luxusne.

    Přislíbená účast:
    1.Klášterní pivovar Strahov - Praha
    2.Novoměstský pivovar - Praha
    3.Pivovar Bašta - Praha
    4.Pivovarský dům - Praha
    5.Pivovar Richter Bulovka - Praha
    6.Pivovar Jihoměšťan - Praha
    7.Rukodělný pivovar Třebonice
    8.Pivovar Purkmistr - Plzeň
    9.Pivovar Groll - Plzeň
    10.Pivovarský dvůr - Chýně
    11.Pivovar Belveder - Železná Ruda
    12.Pivovar Matuška - Broumy
    13.Pivovar Joe's Garage - Plzeň
    14.Pivovar Vrchlabský medvěd - Vrchlabí
    15.Pivovar Modrá Hvězda - Dobřany
    MXL
    MXL --- ---
    KACIR:
    ABRAHAM: ...myslím, že o vykutáleným strejdovi ze Šůvinkova jsme tady už párkrát diskutovali a věc se jeví jasná...prostě některý jeho tahy se lidem zvenčí mohou zdát oprávněně nepochopitelný...určitě není lehký řídit takovej ambiciozní podnik a asi pánovi občas krapet hrabe...mám to tam blízko, s pivem jsem většinou spokojenej, takže po sečtení pozitiv a negativ dávám trojku a čekám, jak se to tam bude vyvíjet
    KACIR
    KACIR --- ---
    Ad Pernštejn - Ozzobír je poměrně nudný pivo dobrý tak maximálně k hodně mastnejm špekovejm knedlíkům, ale opravdovej Pernštejn doporučuju ochutnat, i desítka je příjemný pití, dvanáctka je hodně slušná, Porter je klasika...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MXL: nerikam, ze musi ta hospoda byt zakonite spatna (ci ze porad bude nebo se nemuze zlepsovat). Byl jsem tam jednou, pac me svou nabidkou piv nalakal.

    Pak me ale zacal stvat svym chovanim na pivnich serverech, zejmena na PI, BB a SP (vcetne vydavani se za nekoho jineho). Osobne ho neznam, ale to co ukazal na netu mi staci k tomu, ze ho vlastne ani poznat nechci. Zacly se mnozit reakce na kvalitu piv co cepuje (na coz narazi snad i KACIR), ale tu kritiku hodne nezvladl.

    Kdyz do Prahy prijedu, zajdu si radeji jinam. Mate par hospod a pivovarku, ktere vam muzeme zavidet.
    KACIR
    KACIR --- ---
    MXL: Jo, naživo vcelku normální, ale po netu blb na kvadrát, tudíž se mi tam nechce. Jo a nechápu takový množství piv na poměrně malou hospodu (- to se teda týká i Zlejch a Miroslava, ale ti maj aspoň od sudu až k pípě všecko dobře chlazený, tak jim snad nehrozí, že se jim zkazí pivo, který neteče proudem...)
    MXL
    MXL --- ---
    ABRAHAM: pochopitelně vím, že ten chlapík, co hospodu vlastní je poněkud kontroverzní...tedy alespoň, jak říkáš, tím internetovým působením...osobně jsem se s ním bavil několikrát a při setkání tak rozpačitý dojem rozhodně nedělá...je to evidentně nadšenec se svérázným pohledem na věc...přes všechna "ale" mám prostě dojem, že se ta hospoda zlepšuje, jak už jsem psal...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ABRAHAM: nejak me svym internetovym pusobenim presvedcil, ze tam chodit nemam. Netvrdim, ze uz tam nikdy nevlezu, ale kdyz v Praze budu, dam na temer vzdy prednost jinym podnikum.
    MXL
    MXL --- ---
    ABRAHAM: ...může to tak být, majitel zřejmě trpí nějakou obsesí ohledně pojmenování svého podniku...pak ta pivnička bude zřejmě salónek, do kterého se leze domem...no hlavně, že tam trefím..
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MXL: ja to chapal tak, ze se to jmenuje Svet piva, a dole je nekuracka Svetackova pivnicka
    MXL
    MXL --- ---
    Krátký report ze včerejší návštěvy hostince U světáčka. U Radnice,U Šůvinky, Beer Club bůhvíkolik...teď se ta hospa jmenuje u Světáčka. Na čepu bylo cca dvacítka piv, mezi půl desátou a jedenáctou hospa dost našláplá. Změny v interiéru v tom smyslu, že zdi jsou obložený stovkama pivních tácků, etiket, historických reklam na pivovary a podobně. Obsluha tradičně jeden člověk, už několik měsíců tam dělá taková mladá šikovná kočička, všechno v cajku. A teď to nejdůležitější. Osobně jsem začal rohozeckým Skalákem 12 a jelikož to pivko dobře znám, musím konstatovat, že bylo super natočený a chutný. Následoval experiment v podobě objednávky Mosteckého Kahanu. Polotmavý ležák dvanáctka mě ovšem dost zklamala. Kvalitu piva jsem nemohl ohodnotit, protože mělo být už nejméně den vyčepované a to se na něm podepsalo. Další pivko-Benešov se ukázal jako dobrá volba. Ferdinand tam asi frčí a spravil jsem si chuť. Ke kvasnicovému Klášteru taky nemám výhrad, dokonce mi chutnal včera asi nejvíc. Zakončil jsem kvalitářsky, když jsem ochutnal Svijanský máz a byl jako křen. Bohužel jsem si nedal kvasnicovou nefiltrovanou jedenáctku Světáček, kterou vaří speciálně pro tuhle hospu, ale už to časově nevyšlo díky zavíračce. Je i za super cenu 21 vočí. Zajímavá byla standartní nabídka piva do tupláků, čehož naše společnost také hojně využila. Kámoši si ztěžovali na Rychtáře, s tím, že má navinulou octovou příchuť. Ten, kterýho jsme vypili v jiný hospodě na Smíchově jako tečku po poznávacím zájezdu na Žižkov /a vlastně nebyl jen jeden/ byl ovšem dokonalej. Celkově se zdá, že to šlo U radnice krapet nahoru. Dokonce jsme si mohli užít surrealistický zážitek, když v mušlích na pánech byly místo voňavých válečků nakrájené citróny. Jeden pisoár byl ovšem po okraj naplněný močí, v kterém ještě žlutější citrusy plavaly...vskutku originální dekorace...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ABRAHAM: mě ten blesk celkem neva, ještě jsem tam neměl pivo který by zkazili až tam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam