• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    SAMMAEL: mam dojem, ze mela v kazdy ruce celkem 9
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Jestli se nepletu, byla tam servirka v kroji, ktera nesla v kazde ruce cca sest pulitru a navrch jeste dalsich pet(?).
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    KACIR: skoda, byl dobrej
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: "odkazovaný příspěvek již není v databázi"
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo přehodnotil jsem ho ještě než jsem to dopil, je to stejnej patok jako všechno ostatní co jsem tam měl, asi jim tam jde jen pšenice a tu já moc nemusim
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: No me teda hodne presvedcil abych si dalsi nekupoval :)

    Jinak jsem mel tu Rosemary, zajimave piti, chutne.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    v bille jsem zakoupil paulaner oktoberfest bier, je to 13,7° a má 6%, prej je lepší než ten spaten co jsem pil v mnichově, o trošku asi je, ale žádnej zázrak
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tyjo asi sem average beer drinker (btw ty sudy poutníka už mám tři, každej den přibejvaj :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ABRAHAM: jo, maliny.. jsem se splet :-)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ABRAHAM: enjoy responsibly :-)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KINGFISHER: nejsou to maliny? :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KINGFISHER: chulden drák je síla.. ještě mi tu jeden leží ve spíšce a je to vážně pro otrlé :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    v tej hospodě teď maj tohle pšeničný pivko s jahodama.. schválně ochutnám pintu jaký to je, ale moc šancí tomu nedávám..

    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    asi půjdu...



    tohle by mohlo bejt zajímavý:

    Gulden Draak, at 10.5% this is not a beer for your average beer drinker. For the seasoned beer nut though, this is a Beligian dark triple like no other. Bursting with fruity tones coupled with a lush aroma, it is one of the best sipping beers available. Enjoy it (responsibley!) at the 2010 October Beerfest, 22nd-24th October

    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    he he :-DD
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ABRAHAM: +1 a na nastenku!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: me vic chutna ta rytirska 21, to neni az tak sladky
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Tak jsem se vrátil z víkendu ve Vídni, kde jsme uspořádali naši akci Wiener Bräuwalzer, která spočívala v obchůzce vídeňských minipivovarů, popř. hospod s "vlastním" pivem. Jejich seznam najdete na Google mapě. Za sobotu a neděli jsme prošli a ochutnali:

    1/ 7 Stern Märzen 13° nefiltrované -- 7 Stern Bräu -- pro mě vítěz celého výletu, pilo se úplně samo. Hospoda příjemná, varna uprostřed lokálu působí krásně. Jídlo taky výborné. Akorát nás obsluha chtěla natáhnout, když nám účtovala vyšší ceny.
    2/ 7 Stern Rauchbier 13° tmavé -- 7 Stern Bräu - parádní rauch. Z něho je uzenka cítit krásně i po přičichnutí a samozřejmě i v chuti. Takové pivo Eggenberg sakra neumí.
    3/ Plutzer Bräu Helles 12° nefiltrované -- Plutzer bräu -- hospůdka pěkná, pivo vynikající. Určitě bych se sem ještě někdy vrátil. Nenašel jsem zde ale varnu, tak si nejsem jist, zda se zde pivo přímo vaří.
    4/ Hansy Helles Zwickl 12° nefiltrované -- Gasthaus Hansy -- velké zklamání, pivo nenadchlo, obsluhu jsme vůbec nevzrušovali. Pivo pravděpodobně není místní, ale kde se vaří netuším.
    5/ Brigitta-Bräu Helles 12° -- Brigitta-Bräu -- společně s Hansy asi nejhoší pivo. Obsluha ale dobrá, dokonce z nás chlapík mámil zda nejsme Slováci. Asi jsou na ně trochu víc zvyklí.
    6/ Grinzinger Bräu Helles Zwickl 12° nefiltrované -- Grinzinger Bräu -- pivo vařeno v Ottakringeru, ale chuť mě překvapila. Nebylo to sice žádné výstavní pivo, ale rozhodně se pít dalo.
    7/ Kadlez Pils 12° -- Kadlez Brauerei -- první Pils a neměl jsem si ho ani dávat. Pivo prázdné, nicméně né nejhorší. Jinak moc příjemná knajpa, pěkné prostory, pivovárek, obsluha i celkové prostředí.
    8/ Fischer Bräu 12° pšeničné -- Fischer Bräu -- moc pěkná hospůdka, ale dlouho jsme museli čekat na obsluhu (za což se pak i omluvili). Pšenka dle mého soudu dobrá. Dal jsem si famózní wienerschnitzel, přes celý talíř. Jídlo na jedničku.
    9/ The Highlander Märzen Zwickl 12° nefiltrované -- The Highlander -- Märzen jsem si tu hodně oblíbil, toto pivo i hospoda by si zasloužilo delší (popř. další) návštěvu.
    10/ Schwarzenberg Weizen 12° pšeničné -- Stadtbrauerei Schwarzenberg -- zde jsem nedokázal pšenici dopít, ale ne kvůli chuti, nýbrž její sytosti. Kvůli jídlu ve Fisherbräu jsem měl plný pajšl a toto se tam už vlézt nemohlo.
    11/ Schwarzer Rabe Rabenbräu 12° -- Schwarzer Rabe -- trošku zklamání, čekal jsem tu trošku víc. Pivo mě nijak nenadchlo.
    12/ Medl Bräu Märzen 12° -- Medl Bräu -- zde se mi líbila hospůdka a trochu netypické barové stoly hned z kraje u varny. Silně zakouřené prostředí, které ale jinak bylo společně s pivem dobré. Díky pozdější hodině, kdy jsme sem dojeli už bylo celkem narváno a hluk.
    13/ Bauernbräu National Champion 13° -- Bauernbrau -- poslední pivo prvního dne. Nebylo špatné, ale ničím výjimečné. Navíc obsluha o nás neměla zájem a než nás přišla podruhé obsloužit, vzdali jsme se myšlenky dát si další pivo a rovnou zaplatili. Jinak jedničku zde dávám záchodům :)
    14/ 9er Bräu 13° -- 9er Bräu -- pivo vařeno v Puntigameru v Grazu, ničím zajímavé. Dobré tak na žízeň nebo probrání ze včerejšího dne - což splnilo náš účel.
    15/ Universitätsbräu Magister Märzen 12° nefiltrované -- Universitätsbräuhaus -- pivo taky vařeno kdesi jinde, nejsem si teď přesně jist kde. Ani zde jsem nebyl spokojen, snad jen s obsluhou, protože madam na nás po chvíli začala mluvit českorakousky, což potěšilo a celkový dojem vylepšilo.
    16/ Universitätsbräu Campus Zwickl 12° nefiltrované -- Universitätsbräuhaus -- podobně jako Märzen nijak výrazné.
    17/ Stiegl Ambulanz Hausbier 12° nefiltrované -- Stiegl Ambulanz -- zde konečně první pivo co v neděli stálo za to. Dali jsme si teda ještě jedno. Prostory hospody parádní, hlavně celý pivovárek.
    18/ 1516 Lager 12° světlé -- 1516 -- další z hospod, kam je potřeba zajít ještě jednou. Ani ne tak kvůli Lageru, ale kvůli těm specialitám.
    19/ 1516 M&N Amber Ale 12° -- 1516 -- Já měl Amber Ale, ostatní si dali: Carribean Stout, Altbayrisch Dunkel a Victory Hop Devil India Pale Ale. Od každého jsem ochutnal a všechny byly parádní. Hlavně ta IPA, což byla ale 16° a to by nedělalo dobrotu.
    20/ Salm Bräu Märzen 12° -- Salm Bräu -- hospoda jako Pegas v Brně, popř. U Fleků v Praze. Nazývám to průtokáčskou hospodou, kdy se jedněma dveřma hrnou lidi dovnitř, druhýma další zase ven. Kvůli lokalitě (vedle Belvederu) silně napráskané. Frmol, hluk, zmatek, špatná obsluha. Pivo celkem dobré.
    21/ Wieden Bräu Märzen 13° -- Wieden Bräu -- závěrečná našeho pivního valčíku. Pivo už jen v klidu dopíjím a ani nejsem schopen ho nijak hodnotit. Řekl bych, že to byl asi lepší průměr.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ABRAHAM:
    LOPIK: je to dobrý, budu mít dva sudy připravený v liblicích, ale byly to nervy :))
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    V patek jsem neplanovane uvizl v Sobeslavi. Pri shaneni lahvaku do vlaku jsem narazil na nedalekou vecerku, a tam meli zajimavou promoakci: toceny Rebel za 10,- (krome toho vsechny druhy v lahvi vcetne svatecniho specialu). Pritom to byl normalni kramek, zadny zidlicky stolecky ani pultiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam