• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    no, dobral jsem se toho, ze to asi budu sytit vzduchem a pujcim neco silnejsiho nez tech 25 litru za hodinu. kazdopadne diky za rady, tesim se na to! :-)

    btw u charvata v dejvicich dnes nove chotebor!! ale prisel jsem pozde, 12ka uz byla vyprodana, tak jen 10 a "special"

    a vase nazory na pivni rozmanitost na zizkove??
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    stačí sifonová láhev bez vody a bombičky, jednoduché a účinné :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILHAUZ: Podle mého laického názoru by to mělo stačit, pokud budeš mít to pivo v sudu aspoň trochu studený...
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    CH_IN_A: jo, taky to pomalu zjistuju, ze vzduch mozna staci. nic se za to neplati a pokud se sud vypije rychle, melo by to byt bez problemu.

    na "vycepy.com" nabizeli mi nejakou sestavu, co se jmenuje PYGMY 25/K. myslite, ze to s jednim kohoutem staci? bude tam cca 200 zvanych hostu, samozrejme jen cast bude pit pivo.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    MILHAUZ: myslim, ze tyhle plyny se pouzivaji hlavne kvuli konzervaci, takze pokud bys ten sud vypil za 2dny, tak mozna bude lepsi vzduch - ale nevim - taky do toho moc nevidim
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    pratele, pristi patek mam svatbu a nakonec jsem se rozhodl pro koutskou filtrovanou desitku. rad bych to nejak dobre vychladil, nasytil, narazil a serviroval a nemam s tim zadne zkusenosti. volal jsem do pivovaru (je tam bezvadny pan na vratnici) a ten rekl, ze sytit nejlepe dusikem nebo biogonem a chladit idealne na 7-8 stupnu a kompresor minimale 3 atmosfery.

    mate s tim nekdo zkusenosti? rad bych, abych tomu pivu udelal co nejlepsi podminky.
    KACIR
    KACIR --- ---
    VOZKA: Ale jo, sud už je prázdnej, je potřeba ho vymejt a používat dál, je škoda ho vyhodit...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KACIR: Díky za tip. Taky jsem ho dneska koupil a na nějaký běžný pití je za tu cenu naprosto v pohodě, podle mě i lepší než Primátor, kterej je na mě moc sladkej, na Pegase ale zas nemá.

    K tomu špuntu - na co je potřeba ho vyndavat? Však to funguje tak, že se tam ten vzduch dostává nějak otočením toho vršku, ne?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo to by mohla bejt vona :) no voni jak maj v tý centrální místnosti stoly u sebe, tak tam sou mezi nima dvě židle, ale místo jen na jednoho člověka, před pípou se sedí nejlíp, ale tam zas ta malá moc nepřijde :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DEMONOFANARCHY: taková menší mladá tmavovlasá? taky se mi líbila :) dizajn maj dobrej, akorát maj moc stolů, když si sedneš k jednomu, za tvoje záda už se ke stolu nikdo nevejde
    KACIR
    KACIR --- ---
    Včera jsem poprvé zakoupil 5L soudek Grafenwalder Hefeweizen v Lidlu za 169K. Můžu tuhle pšenku s klidným svědomím doporučit, tmavší než Primátor weizen, chuť i vůně velmi příjemná.

    Chci se ale zeptat, jaký máte zkušenosti se soudky?
    Soudek má nahoře špunt/vzduchovej ventil, dole výpustní ventil, takže nepotřebuje pípu. Problém je, že se mi nedaří ten horní špunt vyndat bez použití hrubé síly. Zkoušel jste to někdo? Je na to nějakej fígl, nebo je prostě potřeba násilí a pak sehnat novou zátku?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: Byl jsem loni a trochu mě to zklamalo. I když se to dá omluvit tím nultým ročníkem.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    a co nějakej report z letňan? btw pokud se nepletu, za 14 dní je Broumská pípa, jedete někdo?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak jsem právě koštnul radler od staropramenu, hodně studený to nejni vubec špatný, tak jedno
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Nevíte jakou narážecí hlavu na Rychnov a na Chotěboř?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    VOZKA: První várku měli z Harracha, ale už minimálně desítka by měla být jejich. Možná, že už i zbytek portfolia je uvařen zde.

    Domácí pivovar a restaurace Magistr
    http://www.pivovarmagistr.cz/
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Koukal jsem, že se nám v Brně otevřela hospoda, kde údajně točí vlastní pivo jménem Magistr, konkrétně je to tady:
    Mapy.cz
    http://mapy.cz/#x=16.601645&y=49.209510&z=16&d=stre_79276_0_1&umc=9mKyIxTxjy¨=ulice%20Hrn%C4%8D%C3%AD%C5%99sk%C3%A1%2C%20Brno%2C%20okres%20Brno-m%C4%9Bsto

    Ví o tom někdo něco/byl tam už někdo? Já se chystám asi o víkendu.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    UMBERTO: slušný, počítám, že se to ještě hodně rozšíří (jestlipak se tam objeví i svět piva? :)))
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KRYSTOFF & SAMMAEL: Tak jsem okoštoval a je to spíše zklamání. 11° mi přišla dost nevýrazná, bez chuti, asi jako kdybych si šnyta 12° doplnil vodou. 12° byla už o poznání lepší, takhle bych si představoval standardní pivo. 13° opět zklamání, i když ne už tak velké. Silnější pivo, ale žádný velký výraz, ničím nevybočuje. Ještě mám v lednici nějaký Velikonoční speciál, ale jsem dost skeptický.
    Btw: 11°a 12; mi zrychlila trávicí proces ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam