Tak jsem se dostal v Brně do Magistra a zdá se to na fajn pivo. Měl jsem zatím desítku a čtrnáctku - desítky obvykle nepiju z pochopitelných důvodů, tuhle jsem zkusil protože jsem se potřeboval navečer učit a byla sice lehoučce nakyslá (mám na to kvůli Gčku alergii, ale vlastně to není negativní vlastnost) s takovou zvláštní kouřovou příchutí. Silná tak akorát, takže je to po dlouhý době první desítka, která mi chutnala. Čtrnáctka má být napůl z ječného sladu a napůl z pšenice a přišla mi fakt skvělá - mám klasickou pšenici rád, ale bývá na mě občas moc sladká, takže tohle pivo mi chutnalo ještě víc. A prodávají ho i na tupláky:).
Interiér hospody nijak zvlášť zajímavý není, ale první dojem, kdy scházíte po schodech do sklepa okolo "kádí", kde se vaří pivo (jak se to jmenuje?), kde zrovna s něčím operuje sládek a praští vás do nosu hořká vůně/pach chmelu je fakt super. Mají tam i pár levnějších jídel k pivu (topinky s česnekem za 21), ale s "většími" jídly co mají na lístku prý mají zatím trochu problém - trvá to. Ceny jsou ale fajn, za pivo i za jídlo.
A taky jsem včera v jedné místní hospodě zkoušel nefiltrovaný Gambrinus 13° s nadějí, že by soudruzi z Plzně udělali dobré pivo. Bohužel není o čem psát, neudělali.