• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    HYPNOGEN: Z Přerova pocházím a ta hospůdka je tam chvilku cca 1-2roky a já zní byla taky hodně nadšená...Příjemná změna...V Přerově zas taková nabídka z menších a kvalitních pivovarů není...Což je škoda.Souhlasím s doporučením :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HYPNOGEN: negra jsem měl v kostelci na nějaký veselici cca před rokem, a musim říct že mi slušně urazil hubu, chvíli sem jí hledal a pak jsem to nakonec dopil, slušnej masakr, u černýho nečekaná chuť :)
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    BLEVAJZZ: jj, v tom Svatovaclavskem je ten chmel citit opravdu jako "na chmelu"... kamarad, ktery ma z chmelove brigady dodnes trauma vsak z te "vune" malem omdlel.

    Jinak ja byl ted o vikendu v Prerove - samozrejme jsem si dal v nejake lokalni hospode Zubr a porad mi nejde na rozum, proc je to tak opovrhovane pivo... je to uplny "eurostandard" nic lepsiho ani horsiho.

    Pak jsme ovsem zavitali do minipivovaru Parnik http://www.restauraceparnik.cz/
    Kapitana 12° a Jantar 11° jsem mel uz na jare a chutnal mi (11 mi prisla takova vice obyc). Ted jsem tam vyzkousel zbytek sortimentu (krome Admirala 16°, ktery se tam vari asi jen pri vyjimecnych prilezitostech). Takze Kapitan moc dobry, Pirat 13° polotmava - vpoho (neurazi-nenadchne), Majak 13° psenice - klasika (jako Velen treba), Negr 13° cerny - to bylo fakt jeno z nejvyraznejsich cernych piv, ktere jsem v zivote pil.. jakoze fakt hodne prazena chut. Obsluha prijemna a navic meli o vikendu (nevim, jestli to tak maji vzdy) akci -20% na vsechna piva, takze i ty ceny byly velice priznive.
    Takze opravdu doporucuju.
    KACIR
    KACIR --- ---
    BLEVAJZZ: Jo, to je dobře rozpůlený...
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    HERRICH:já to samozřejmě také vyfotil;-)

    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: V červnu měli KGB v akci červenozelený pivo, popíjeli jsme ho v Rokycanech Na střelnici. Dali jsme jim dost šancí, ale dobře se jim povedlo jen párkrát...

    HERRICH
    HERRICH --- ---
    BLEVAJZZ: skladany pivo jsem nevidel ani nepamatuju, umel ho nas sklepmistr, ale vzhledem k tomu ze je po mrtvici, uz ho od nej tezko nekdy dostanu, nemluve o mrtvym pivovaru :/
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    minulý týden jsem byl v olomouci a jako povinnost jsem považoval se podívat do místního Svatováclavského pivovárku.hned u vchodu nás pošimrala v nose opojná vůně chmelu a já věděl že jsem na správném místě:-) ochutnal jsem všechno včetně řezazného které natočili krásným stylem do půlky černé od půlky světlě. a fakt se to během pití nesmíchalo. obsluha super nakládaný hermelínek výtečný!doporučuji
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    "Lidičky, dyť je to tajnej..."
    "Provokatér!!!"

    :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    HELLE VRATTE SE K DEBATE O PIVU!!!! :P
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    OTZ: a ven! :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    braník!

    včera jsem poprvé ochutnal tu jejich 11° a byl jsem příjemně překvapen
    OTZ
    OTZ --- ---
    ahoj, tady se mi bude líbit:) lahvové se taky muže?:)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    já taky netvrdim, že se ostravar vaří v praze, nejspíš nevaří z toho důvodu, že potřebujou kapacitu na ten svůj pražskej patok, staropramen se na rozdíl od ostravaru bohužel pije skoro po celý republice a i ve světě, čili je pravděpodobný, že se na rozdíl od ostravaru bude vařit ve všech možnejch volnejch kapacitách tohohle sdružení pro chemickou a hutní výrobu :)
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    X_RATED_IDIOT: Ostravar vařený v Praze neexistuje! (opačně to však funguje)...
    pozn. maximálně tak Ostravar STOČENÝ v Praze, to ano... a právě proto distribuce obvykle NENÍ dostatečně vypovídající.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    manipulační techniku, ještěrky, v podstatě k varnám se nedostanem, ale distribuce je obvykle dostatečně vypovídající :)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    X_RATED_IDIOT: co delate za stroje?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    btw máme nějaký stroje i v heinekenu (v tý části co byla drinks union), tam to je vůbec mazec, zlatopramen v PET je zlatej bažant a podobně
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tchehehehe jojo, my máme v ostravaru i ve staropramenu stroje u linek, nerad bych ti kazil iluze, ale už jsem měl stellu z ostravy i prahy a staropramen též, co jsem ještě neměl je staropramen z ostravaru, ten prej zůstává u vás, zato jsem měl z ostravaru něco pod názvem pražan nebo tak něco. obvykle ale tyhle presenty po ochutnání vylejvám bez ohledu na původ. Všechno pochopitelně v lahvích jako dar, točenýmu se vyhejbám a navíc může bejt odkudkoliv :)
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    X_RATED_IDIOT: Ostrava, tak Ostravar... si to tady tou prahou zas tak moc nezasíráme ;)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HYPNOGEN: a to co tam budou točit bude vařený kde? opravdu v ostravaru, nebo tam najedou cisterny z práglu? a budou to mít pod jakou značkou?
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    ABRAHAM: no ja tam nejdu, protoze nemam cas a byl jsem na to uz na Smichove (odkud jsou i ti "lektori")... ve zkratce - spielboy (nebo jak se to jmenuje) - jak ho cistit, udrzovat, jak myt sklenice
    mit tam tabletu a ne jar), jak cepovat se spravnou penou(na 2x), jak poznat dobre nacepovane pivo v umyte sklenici (krouzkuje), jak cepovat stellu (nechat kousek odtect bokem, tocit z vysky, nechat pretect, ukrojit), jak poznat pivo, ktere bylo cepovane na "dele necinneho" kohoutu (pena smrdi), jak se tomu vyhnout (oplachovat kohout), o promyvani trubek atd. zda se mi to vsechno jako obecne znama fakta (resp. osobne tomu ani vic do hloubky nerozumim).. jen u toho proteklo hafo piva do kanalu (hlavne te stelly :D) a na baru byla v ramci "trenujeme cepovani piva" spousta odstavenych plnych kryglu, ktere nikdo nepil...

    no a samozrejme info o pivu, jeho vareni atd.. dotazy a odpovedi.

    btw. ten uvedeny typek (lektor) je pry totalni nadsenec.. ja byl u jineho. mozna pujdu aspon mrknout no, ale na cely "kurz" fakt mit cas nebudu.

    toz prijed osobne ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam