mám dotaz.. je tady někdo kdo má zkušenosti s nákupem piva ve velkoobchodech? zrodil se mi v hlavě takovej nápad, kterej kdyby se zrealizoval, tak by z toho mohl bejt docela dobrej kšeft... potkal jsem jednoho slováka tady v Irsku, co zná řidiče kamionu co vozí zboží ze slovenska do slovenskýho obchodu tady (mouku, korbáčiky, chipsy, klobásy apod.), no a to auto neni nikdy 100% vytížený a nebyl by problém tam šoupnout paletu.. myslim, že je hned jasný o co mi jde :-)) ... na paletě je údajně 64 kartonů plechovek (karton po 24ks) ... na slovensku je pivo zbytečně drahý, tak mě napadlo že by ten řidič nabral něco v praze cestou do irska.. ten řidič si za celou paletu účtuje 100 eur.. tak a teď trochu matematiky.. Pivní pohotovost na smíchově má plechovku staráče desítky za 15,90 (dvanáctku nechci.. plzeň, nebo gambáče taky.. možná kozel by šel, jinak asi nic..) ... 15,90 x 24 = 381,60 x 64 kartonů = 24 422,40 ...dejme tomu, že euro je za 25 korun, takže 1000 eur za paletu piv.. navíc těch 100 eur co chce řidič to máme 1100 eur a tím pádem karton piva o 24 plechovkách vychází na 17,18 euro.. já bych tady ten karton piva prodával za 25 eur (známým a znamým známejch za dvacku, a irové mi utrhnou ruce když jim to nabídnu za 30...) ... místo bych na to měl, ale asi přes zimu bude problém s mrazem (takže spíš počkat na duben/květen..).. kamarád má nevyužitou garáž, tam by se to v pohodě složilo.. s distribucí by nebyl problém, znám spousta lidí co znaj lidi a ti znaj lidi, takže se vsadim, že třeba 20 kartonů týdně by nebyl problém... (z těch 64 kartonů bych si nechal určitě tak 10 pro vlastní potřebu a blízkýmu okruhu známejch a kámošů..) ... výsledkem by byl zisk cca 500 eur minimálně.. a to si myslim, že za to stojí :-))
.. no mě se jedná o to, kde a jaký piva splašit nejlevnějc.. musí to bejt plechovky 0,5L .. sklo vůbec, třetinky taky ne.. nějaký tipy? :-)