• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    _UDO_
    _UDO_ --- ---
    je tak pro radost :)

    DSCN0694.JPG (2755427 B)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    KINGFISHER: jak pise Kacir svijany 11, nebo za me Primator 12. Taky v plechu a cenu odhaduju 15kc/kus
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak teď testuju ten ejlík z chýně a musim říct, paráda, hořkej jako svině, ale výbornej, dopoučuju a to i přes to, že můj hlavní tržní podíl připadá na světlý dvanáctky (trhnu jich nejvíc :))
    NOIK
    NOIK --- ---
    + velký plus za komplet nekuřáckou hospodu - ač sám kouřím zahulený prostory mě čím dál tím víc serou - takže jsem ocelnil i nedávnou změnu ve zlejch časech
    NOIK
    NOIK --- ---
    včera jsem v olomouckém svatováclavském pivovaru ochutnal místního pšeničňáka a pomerančovej speciál - oboje skvělé a podle toho co nosili na talířích tam asi i dobře vařej takže doporučuju

    Svatovaclavsky-pivovar - Svatovaclavsky-pivovar
    http://www.svatovaclavsky-pivovar.cz/
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak sem nějak nestihl dny a dneska mi z advenťáku vypadly louny 12, černá hora páter a svijany 13, no a na zapití chýně ejlík :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    NOIK: počítám, že zlatopramen v plechu bude možná taky spíš zlatej bažant, stejně jako v petce
    NOIK
    NOIK --- ---
    zlaťák se 0.5 plechu dělá ale je to otřesný pivo

    ..mimochodem v 0.5 plechovce dělá černá hora pátera
    OTZ
    OTZ --- ---
    KINGFISHER: oká..zlatopramen se dělá v petkách a snad i v tom plechu, ale pořád je to hnusný europivo..třeba budvárek ležák je taky v plechu a v praze nebude nesehnatelnej, tipuju tak za 23 kč. nebo ty spijany no:)
    KACIR
    KACIR --- ---
    KINGFISHER: Když už, tak bych sáhnul po Svijanech, v plechu maj teda jen tu 11°, ale i ta je o třídu vejš než Zlaťák nebo Kozel... Taky je otázka, musí-li bejt paleta jednodruhová, nebo může bejt míchaná. Předpokládám, že je důležitá i rychlá nakládka, aby se kamion nezdržoval...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    OTZ: jo tak.. stouty moc nemusim a když už tak Ale a to je tady akorát Smithwick's, kterej se taky nedá pít pořád.. a neni z těch levnějších..

    plechovky to musej bejt, protože skoro nic nevážej .. napadá mě ještě kozel, nebo zlatopramen, ale ten se asi v plechu snad nedělá.. nebo se mejlim?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    OTZ: Tak guiness je sice super, ale na rozdíl od pilsner typu se to podle mě nedá pít furt, a navíc ty ceny... Já ho docela chápu, i když za staráč bych zrovna taky nebojoval.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KINGFISHER: myslím irský, třeba ten guiness:) a když už, tak dovez něco lepšího z čech;) v praze je víc pivních velkoobchodů, ale ty plechovky jsou dost omezující no..
    OTZ
    OTZ --- ---
    jinak zrovna piju Ferdinanda d'Este 15° z lahve, dosti jsem si ho oblíbil, chuti sladké, síly mocné, až nektar by se tomu dalo říkat:)

    složení: vlastní slady, žatecký chmel, voda

    Světlé speciální pivo d´Este - Pivovar Ferdinand - skutečné pivo
    http://www.pivovarferdinand.cz/svetle-specialni-pivo-d-este/svetle-specialni-pivo-d-este-1
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KACIR: je tady licence na prodej, ale já to mám jakoby pro sebe a když to mám takhle po známejch, tak na to určitě nepřijdou..

    HYPNOGEN: jo, jasný.. čím víc člověk bere, tím je menší cena.. jde o to jak moc..
    X_RATED_IDIOT: omrknu, zkusim..

    OTZ: který? Heineken, Budweiser, Carlsberg? tak to fakt ani náhodou.. staráč desítka je naprostej luxus oproti těm patokům..
    -
    kdyžtak pak podám report jestli se to bude uskutečňovat.. bude asi největší objem piva kterej jsem najednou kdy v životě koupil :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    KINGFISHER: a nemaj v Irsku náhodou lepší pivo než staropramen 10?
    KACIR
    KACIR --- ---
    KINGFISHER: V rámci EU se sice clo neplatí, ale u alkoholu je to jinak, nenastane nějakej problém?
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    KINGFISHER: si to domluv přímo na Smíchově na obchodním jako velkoodběr / samoodvoz a tu cenu možná dostaneš ještě o něco níž.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KINGFISHER: zkusil bych marka v liblicích, bejvá celkem levnej a má výběr, v praze asi pivoobchod nebo pivninostop, kupoval sem u nich basy a sudy, počítám, že plech maj asi taky
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    mám dotaz.. je tady někdo kdo má zkušenosti s nákupem piva ve velkoobchodech? zrodil se mi v hlavě takovej nápad, kterej kdyby se zrealizoval, tak by z toho mohl bejt docela dobrej kšeft... potkal jsem jednoho slováka tady v Irsku, co zná řidiče kamionu co vozí zboží ze slovenska do slovenskýho obchodu tady (mouku, korbáčiky, chipsy, klobásy apod.), no a to auto neni nikdy 100% vytížený a nebyl by problém tam šoupnout paletu.. myslim, že je hned jasný o co mi jde :-)) ... na paletě je údajně 64 kartonů plechovek (karton po 24ks) ... na slovensku je pivo zbytečně drahý, tak mě napadlo že by ten řidič nabral něco v praze cestou do irska.. ten řidič si za celou paletu účtuje 100 eur.. tak a teď trochu matematiky.. Pivní pohotovost na smíchově má plechovku staráče desítky za 15,90 (dvanáctku nechci.. plzeň, nebo gambáče taky.. možná kozel by šel, jinak asi nic..) ... 15,90 x 24 = 381,60 x 64 kartonů = 24 422,40 ...dejme tomu, že euro je za 25 korun, takže 1000 eur za paletu piv.. navíc těch 100 eur co chce řidič to máme 1100 eur a tím pádem karton piva o 24 plechovkách vychází na 17,18 euro.. já bych tady ten karton piva prodával za 25 eur (známým a znamým známejch za dvacku, a irové mi utrhnou ruce když jim to nabídnu za 30...) ... místo bych na to měl, ale asi přes zimu bude problém s mrazem (takže spíš počkat na duben/květen..).. kamarád má nevyužitou garáž, tam by se to v pohodě složilo.. s distribucí by nebyl problém, znám spousta lidí co znaj lidi a ti znaj lidi, takže se vsadim, že třeba 20 kartonů týdně by nebyl problém... (z těch 64 kartonů bych si nechal určitě tak 10 pro vlastní potřebu a blízkýmu okruhu známejch a kámošů..) ... výsledkem by byl zisk cca 500 eur minimálně.. a to si myslim, že za to stojí :-))

    .. no mě se jedná o to, kde a jaký piva splašit nejlevnějc.. musí to bejt plechovky 0,5L .. sklo vůbec, třetinky taky ne.. nějaký tipy? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam