RUSALKA: Tak tim že jako první (?) začal prodávat ve velkým ty litr a půl flašky se imho spíš zakotvil u lidí, kterejm na kvalitě nezáleží (marketingově skvělej tah v tu dobu samozřejmě). Imho by možná byla cesta dělat to jako Staropramen - trošku zaexperimentovat a začít kromě obyčejnýho piva prodávat pár ne moc odvážnejch speciálů. Já osobně Granát, Lemon i ten nejnovější (pšeničnej?) kořeněnej nefiltr považuju za pitelný piva, který sice samozřejmě s konkurencí z mikropivovarů neobstojej (kromě Lemonu, pro kterej konkurence skoro neexistuje), ale ani nemusej, protože je Staropramen protlačí do supermarketů na polici mezi obyč piva, kde celkem zazáří.
Jinak na Zlatopramen mám názor takovej, že se mu vyhejbám co to jde, stejně jako tomu Staropramenu. Z lahvový jedenáctky se mi jednou beze srandy poněkud zvednul žaludek a šel jsem si vyplachovat ústa, točený mi přišlo úplně jiný, ale stejně jsem rád že jsem se přestěhoval ze severních Čech do Šalingradu, kde místo Staráčů, Zlaťáků a Gambáčů skoro všude točej jakž takž pitelný Starobahno.
Offtopic: Jestli jsem se ještě nechlubil, fakt si užívám bydlení pár ulic od pivovaru Starobrno, protože ta vůně co se sem z něj teď v zimě při správném počasí line je BOŽSKÁ. Většinou hlavně slad, když je vhodná konstelace, tak slad s chmelem, a obojí je naprosto úžasné.