• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    CH_IN_A: no nevim, ale prijde mi to jako dobrej for a reklamni tah, z mejch zkusenosti a informaci je to o N2 ;) ale mimo obor uz jsem sakra dlouho, tak nevim
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    HERRICH: nejsem odbornik na laviny ale co jsem sledoval v jednom podniku nasazeni laviny od litovelu, tak tam pouzivali normalne biogon jako na ostatni piva a ta lavinovinovitost byla zalozena na recepture piva a na odlisne pipe, kterou jim tam prisel specialne seridit nejaky odbornik asi z pivovaru.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    HYPNOGEN: jj, ja tomuhle rizu rikam gambrinus riz alias sodovka.
    Takovy riz prerizne i chut, takze v podstate z kazdeho piva udelas gambrinus, naopak to ale nejde :)

    V pivu vznika CO2 prirozene pri vyrobe, to je riz.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    HYPNOGEN: jakmile naperes do piva jen dusik, zacne se po nacepovani chovat jako Velvet, jehoz jedinou devizou byl prave lavinovej efekt dusikem zpusobenej, jinak to bylo podprumerny polotmavy
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    CH_IN_A: no podle toho článku CO2 vlasntě tomu pivu dodává říz :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    a jestli co2 udrží do 14 dnů pivo čerstvější (což až tak úplně nechápu) a výtoč je teda 20 kousků, tak na těch pět dní na sud mi to nepřijde tak hrozný
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    njn ale přesně jak tam píšou, flašku pronajmout a mít toho až kam (ale tak biogon se nekazí, že)
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    X_RATED_IDIOT: ja vim, ze tam CO2 je ...mrkni treba sem
    Výběr tlakování | kopresory | CO2 | Biogon N2 + CO2 | tlakování piva a sudu - vycepy.com
    http://www.vycepy.com/vyber-tlakovani.html
    je to tam pekne kratce popsane
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    není lepší tam rovnou tlačit ten dusík? existují např 5l (ale i 2l) flašky
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    já tim spíš myslel, že je to levnější varianta než shánět flašku a redukčňák
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CH_IN_A: BIOGON® 20 (20 % CO2 a 80 % N2),
    BIOGON® 50 (50 % CO2 a 50 % N2). akorát je ho tam míň ale stejně tam je
    KACIR
    KACIR --- ---
    CH_IN_A: Plzeňská značka se ještě může poškodit? ;-) Ale jinak souhlas...
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    CH_IN_A: a jelikoz v hospode nelze pivo vylepsit ale budto zachovat a nebo zkazit, tak davam prednost lahvacum.
    Cechy jsou sice velmoc na vyrobu kvalitniho piva ale rozhodne nejsou velmoc na gastronomicke sluzby, tj. v tomhle pripade na toceni a zachazeni s pivem, takze vetsina podniku je tezky podprumer.
    Tenhle fakt si uvedomil treba plzensky pivovar a aby zbranil zniceni piva hospodou a tim poskozeni znacky, tak zavedli system tech igelitovych vaku co jsou v tancich, kde vzduchem tlaci na vak v tanku, takze zadny hnaci plyn neni treba. Nejsem sice extra fanda plzenske 11ky ale tohle me prijde super.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    X_RATED_IDIOT: CO2 se absorbuje do piva (nejen do piva :)) v zavislosti na tlaku a case, takze pokud vytoci malo piv a sud tam bude mit dlouho, tak to pivo podle me nebude dobre. I kdyz tam nebudou retezy bublinek, tak bude mit hnusnou COckovou prichut....proste riznute kyselinou uhlicitou :)
    Takze biogon je urcite lepsi volba.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    super, dekuji za podnetne informace, uz tedy nebudu uvazovat nad nicim jinym nez biogonem.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    KACIR: osobne mam radsi pivo tlaceny biogonem, oproti vzduchu je tam nesporna vyhoda toho, ze je to cisty bez mikrobu a inertni, tzn nereaguje s zadnou slozkou piva
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    na dvacet piv denně stačí sifonová flaška a pár bombiček :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    ZELENY_CAJ: Ptal jsem se ještě Bejčka z Pivní Tramwaye, Biogon si nemůže vynachválit, podrobnosti v poště...
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    KACIR: doufam ze az se to zabehne tak se bude tocit vice,) dik, s tim biogonem - psal sem na gastrogas.cz, tak uvidim.
    KACIR
    KACIR --- ---
    ZELENY_CAJ: 20 piv max? Na to má smysl výčep? Biogon je prej nejlepší, ale dodává se ve velkejch lahvích a je nejdražší...
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    Takze: Zubaty pes byl vynikajici, piva paradni, dobre natoceny, nezvetraly, zkouseli jsme Thornbridge - Jairpur IPA (vynikajici), BrewDog - Punk IPA (vynikajici), Koutskou a Unetickou 12ku (vynikajici), Matuška Weissbier a Raptor IPA (vynikajici) a Kocour - Catfish Sumeček (nejlepsi). obsluha ruska nebo ukrajinska, velmi mila. hospoda prakticky prazdna, u baru sedeli udajne ti skotove co jim to driv patrilo, podzemi uplne prazdny (tam by se v pohode vmistilo tak 60 lidi), horejsek jenom my. k jidlu jenom hermelin a vypecky (dostanes je zavareny ve sklenici od reznika). ceny vyssi.

    nasledne 100piv: uz neexistujou, je tam tuctovy sportbar s gambusinem&spol. na cepu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam