• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    merenda se mi nelibi :(
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak možná merenda (naposled ale nic moc, chotěboř a hájek na hrad) nebo slovanská lípa, pokud ještě funguje (kout)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kam na dobry pivo co nejbliz florence ? - pivovarsky klub znam, ale tam nechci.
    diky za radu.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    SEEKER: a já měl zase iberian pale ale, je furt výbornej, ale chodit na něj do hospody skoro dvaa tisíce kiláků je holt daleko :)
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    malá tlačenka našeho Benešovského pivovaru Ferdinand:-)

Vážení příznivci skutečného piva FERDINAND,
    rádi bychom Vás touto cestou pozvali do testovací etapy nové služby pivovaru Ferdinand, která nabízí v rámci Prahy dovoz piva přímo do Vašeho domu či kanceláře.
    Informace o pivovaru Ferdinand a jeho produktech jsou k dispozici na webových stránkách www.pivovarferdinand.cz.

Objednávku nám napište na email ferdadomu@pivovarferdinand.cz (použijte prosím stejný email jako v registračním formuláři) nebo zavolejte / pošlete SMS na číslo 702 20 11 20 (v pracovní dny 9:00 – 17:00 hod).

SEEKER
    SEEKER --- ---
    NOIK: je fakt dobrá, jeden nechápe, jak ty ejlový chutě z těch českejch chmelů vyždímali. Chmelení kazbekem za studena asi fakt dělá divy.
    Já jsem dneska ochutnal v rozmanitosti na čepu jejich novej amber ale, a taky to vůbec nebylo špatné.
    NOIK
    NOIK --- ---
    dneska jsem byl zase na velkým nákupu v rozmanitosti a poprvé jsem teď ochutnal http://www.pivovar-nomad.cz/rubrika/33-Karel-Ceska-IPA/index.htm - luxus!
    KACIR
    KACIR --- ---
    Pro všechny ctitele dobrého piva: (Přeposílám dál info z Kulového blesku, já bohužel tou dobou budu na druhém konce republiky)

27. října se koná v pivovaru Kocour tzv. Fetivale Ale, zkrátka festival
    ejlů, ipa atd. No a právě mi volali z pivovaru Kocour, že by rádi vypravili
    vlak z Prahy do Varnsdorfu v sobotu 27. října ráno a večer zpět. Je to
    trochu narychlo a potřebují dát dohromady 100 lidí. Takže kdo máte zájem
    pošlete mi mail na info@restauracekulovyblesk.cz . Mělo by se odjíždět v 8.
    oo tam a večer zpět. Cena za zpáteční jízdenku je Kč 350,- včetně vstupného
    a dvou piv. PS: Ve vlaku se bude čepovat pivo z Kocoura!!! Tak co říkáte??
    Kdo má zájem pište pište. Libor
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak zase zápisky z cest: dovolenou jsem strávil poblíž pivovaru belvedér, kam jsem chodil bez jednoho každej večer. Dvanáctka výborná, černý jsem nezkoušel, polotmavá 11 mi přišla trochu kyselá, medová 13 celkem nezajmavá, jídlo nic moc, chodili jsme jíst nakonec jinam (ještě že jsme bydleli v Rudě, belvedér je na vostrym kopci a kolem nejni nic). Včera jsem se stavoval na oběd v pivovaru v český třebový, vařili slušně (dal sem meníčko) a pivo jsem měl 11, hodně hořkou. Ještě jsem testoval 13, ale ta nebyla nijak výrazně jiná a pak jsem se stavoval ještě na kopečku ve svitavách na škopečku, je to torchu sídlišťka, ale pivo dobrý. Těď mají jako specíál svatováclavskej weiss, ten jsem nezkoušel, přivezl jsem ho přítelce v PET
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    bohužel, německo znám jen málo, když jsem hledal nějaký info o pivovarech v okolí, našel jsem http://www.brauereien.faust.de/de/kartenuebersicht.html to je snad web k nějaký knize boco? německy neumim
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no kdybych to vzal typově, tak hellesy mi nechutnaj žádný, ale to je tim, že mám pivo rád hořký, takže októbr neni akce pro mě. pokud to jde, dávám si pils nebo pilsner (jak to kdo udává) a ty tak nějak snesu, sou ale všude nevim proč dražší než hellesy (asi je drahej chmel). Na pšenice nejsem bohužel vůbec
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    X_RATED_IDIOT: z německých pilsu nebo všeobecně. já třeba místní weizny miluju ale pilsen s zatím žádný neobjevil. kousek od asenu bydlím, ale zas ne tak blízko abych tam zajel na pivo. kousek je darmstad, kde prý Maji dobry pilsen, ale zatím jsem ho nesehnal. neznas náhodou?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no a jinak jsem byl celkem omylem v pivovaru schlappe seppel v aschaffenburgu, točili tam ale pivo faust což je jinej pivovar myslim, nějak to pořádně nemůžu dohledat. Každopádně faust pilsner bylo snad první pivo který mi z německejch řekněme chutnalo
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    SEEKER: tak určitě :)) dá se, ale v ale a weiss se dá asi víc
    HYPNOGEN: teď piju jedenáctku z petu a musim s tebou nesouhlasit, tohle pivo je hodně specifický, je to dle etikety normální 11 ale chutná nějak nakuřovaně, vůně trochu jako chýně třeba, ale asi to bude várka od várky, eurominipivo to ale určitě nejni (tahle šarže :)))
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    X_RATED_IDIOT: tak i s ležákama se dá, jen je otázkou, jestli z místních surovin. kocouří ležáky AM a NZ třeba, a je spousta ležáckejch stylů ne? a furt mi přijde, že kombinace tělnatosti, hořkosti, sladkosti lze vyvažovat dosti způsoby.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    dle kamaráda je lepší železná ruda než kvilda v tom kraji, ale to ozkusim až v pondělí :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HYPNOGEN: krále šumavy znám ještě od toho, kdo jim to vařil předtím (krumlov? strakonice?) Vratimov ochutnám asi zejtra, přiveze mi ho kolega. S eurominipivem se asi shodnem, ale pořád je to lepší než střední a velký europivo. S těma ležákama se už toho moc dělat nedá, víc možností maj tak ALE nebo wajsy. Pokud bys chtěl jiný než euromini, zkus kutílka, ten je jinej, protože skoro nejni hořkej (a to zase nejni pro mě) :))
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    X_RATED_IDIOT: btw. o kus dál jsem prubnul Šumavský pivovar ve Vimperku (jejich Král Šumavy 13°) a imho o kus lepší :)
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    stejně tak např. nový minipivovar "na klíč" ve Vratimově (Vrabčák (tuším 11°)) :(

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam