• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

PIVO: Kudy teče, tudy léčí...

Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...

Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

rozbalit záhlaví
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    PIPIN: točený nebo v petkách? někdy maj břevnov v nota bene a petky i v kulovym nebo v brodě
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    MILHAUZ: Břevnovský pivo mívaj v Pivovarským klubu...
    3108
    3108 --- ---
    prosim vas,

na zizkove bola pivoteka/pivnyshop pri Flore na ulici Lucemburská, kde ju krizovala Radhošťská. typek mi v lete hovoril, ze sa sthauje o par metrov dalej, ale neviem ktorym smerom, potreboval by som vediet kde presne to teraz ma.

Vdaka!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    dávám si Urban Třebeach, vánoční Ale, sice jen z petu, ale doporučuju
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    MILHAUZ: vcera v pivni rozmanitosti meli pet koutu docela dost.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    HYPNOGEN:
    X_RATED_IDIOT: ale pivo, co bylo inzerovano jakoze od nich, bylo vynikajici. a tady maji fotky, ktere se mi teda zdaji byt z brevnovskeho klastera: http://brevnovskypivovar.cz/ budu se tam muset vypravit!
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    X_RATED_IDIOT: na tom něco bude.. kámoš bydlí hned pod ním, už to tam checkoval, přičemž pak tvrdil, že tam teda žádný pivovar není
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    MILHAUZ: prej to nejni nějak moc přístupný a točej to někde vedle, co sem slyšel
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    kouta jsem v petce viděl včera v brodě
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    HRKY: kout v PETce! :-o http://www.pivotekaberoun.cz/drupal/?q=content/koutsk-pivo-sv-tl-12-pet-1l

nebyl jste uz nekdo v pivovaru v brevnovskem klastere?
    HRKY
    HRKY --- ---
    HRKY
    HRKY --- ---
    Ahoj všem. Kdo to ještě neví, v Galerii Nové Butovice otevřeli galerii piva. Je to tam fakt boží, taková oáza uprostřed předvánočního mumraje v narvaném shopping centru plného řvoucích dětí a slintajících důchodců. Pivka je možno nechat si zabalit do dárkových košů a krom piva tam prodávají taky nějaký výběrový kafe nebo co, ale to jsem v tý euforii nebyl schopen nějak blíže postřehnout.

Čili pivo: Zaregistroval jsem tam hodně lahváčů z Ferdinadna, Černý hory, Rohozce. A maj tam hlavně hodně zajímavý speciály v 1,5 litrových lahví - v plastu jsem koupil Koutské světlé 10° a tmavé 14° a ve skleněných 1,5l Raptora od Matušky a Rychnovský Habrovák - tmavý speciál 15° z Městského podorlického pivovaru. Podobných záležitostí tam mají fakt hodně, například prodávají (prý jako jediný krom pivovaru) svatýho Norberta.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GULDUR: lowen má právě myslim toho triumphatora
    a já se stavil teď v brodě a mám: svatovar lipník 12, urban pale ale 15 třebíč, magnát štiřín 12, urban 12, a zvíkov 12, to zas bude v álejích nablito :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GULDUR: franta se celkem da, ale sou lepsi, takze v tvem zaveru se da shodnout
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    UNDERDOWN: z těch všech teda můžu akorát Frantu, to jeho Weizzen je relativně v pohodě, Hackner je na mě trochu nakyslej..Löwenbrau jsem měl nějakej výše stupňovej speciál, kterej celkem ušel, ale sečteno a podtrženo Mnichov nebrat IMHO...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jo vzdycky si basicku koupim a upijim a kdyz dojde, tak koupim dalsi, je to takovy prijemny pivo na denni piti.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Weissel Maissel je prima. Moje první setkání bylo 2008 ve Schladmingu na sjezdovce. :-)

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    UNDERDOWN: ja piju maisla a pak jeste erdinger nebo jak se to pise. urweiss :) ty co si vyjmenoval sem bud vubec nepil nebo mi to nechutnalo tak sem to zavrhnul
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Všech 7-8 Mnichovskejch pivovrahů je spřaženo do jednoho konglomerátu (Augustiner, Paulaner, Spaten, Löwenbrau, Hacker-Pschorr, Franziskaner ad.). Taky to podle toho vypadá, weissbiery skoro stejný, hellesy jak by smet (kromě Hacker-Pschorra, kterej chutná troshitku líp) a ty lihový speciály (Salvator, Triumphator ad.).
    Možná se tady o tuhle "Heinekenizaci" snažej KGB - Lebkowicz pivovrazi, který se taky moc nedaj pít a vaří se to prakticky ve 3-4 pivovarech (Platan, Vys. Chlumec, Jebžek, Montenegro). Cesta pivních znalců - kdo to zná, ten to nepije. :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste k tomu paulanerovi, ja sem zvyklej halt na lepsi, kdyz tady du do beznyho supermarketu typu globus, tak je tu tak 12-15 weiznu. a to ze paulaner neni zadna hvezda, je proste fakt.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Já si tyhle piva koupil zatím jen v nouzi, když jsem nakupoval v Bille či Albertu, kde prakticky nic nemaj, takže pak na ně koukám shovívavým okem a říkám si: "taky si mohl pít třeba krušovice." A touto optikou mi October i Salvator přišly docela v pohodě. Ale October bych si jinak znovu asi nekoupil, Salvator možná ještě zkusím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam