ANDY_WARHOL: no podle mibi teorii by se v pivu vubec plisen nemela objevovat z toho duvodu, ze pivo neni pro plisne vubec vhodne prostredi (pH apod.), takze se moc nepocita s tim, ze by se nejaka plisen ze sladu (i kdyby tam byla) dostala do finalniho produktu tak, ze by sla nejak "zmerit".
jinak samotny slad se nekontroluje mibi pusobem, nybrz jen senzoricky (vizualne).. zda tam napr. neni pritomna vlhkost apod.
nejvetsi riziko kontaminace plisnemi je vsak z pouzitych lahvi, ktere treba nekde lezely a chytla se v nich plisen. v pripade, ze na stacirne neni kvalitni mycka lahvi, existuje urcite riziko, ze v lahvi neco zustane... teoreticky by to pak mel vyradit nejaky automat (dle HACCP), ale muze se stat, ze to projde na plnic.
teoreticky se muze objevit nejaky druh podivne rezistentni plisne, ktery pak v pivu prezije
btw. video mi na tomto pc nejde pustit, takze kecam jen tak obecne do vetru ;)