• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    minulý týden jsem byl na plzeň v karlínském Lokálu.. šel jsem tam docela s odporem, ale tentokrát jsem si odpustil důležité kecy o SAB imperilaistech, euroshitu atd.. prý tam dobře vaří.
    Tak jídlo fajn, Kozel tmavý nefiltrovaný ... no.. budiž, ale pak jsme si dali tu plzeň.. Jako klasika, relativně výrazný diacetyl, ale hodně slušně pitelné. No a pak z kolegy vypadlo, že opodál je knajpa s Kocourem... (Peter's pub nebo tak nějak). Tak jsem kroutil hlavou, co teda kua děláme v Lokále... a šli jsme na Kocoura 12°, na kterého jsem se s chutí těšil, majíc furt v puse tu chuť Plzně a že si to teda srovnám. No a teda musím říct, že nebýt to nefiltrované, tak to ani nepoznám. Jsem přesvědčený, že kdyby Kocoura zfiltrovali nebo naopak bych se kdosi napil té Plzně před filtrem, tak prostě rozdíl neidentifikuje...
    Jsou holt případy (či momenty), kdy musí jít ideologie stranou.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Ambiente si prej drží kvalitu jak nabídky tak servisu, v tom kontextu je škoda, že točej Plzeň, ale bohužel díky masivní reklamě je Plzeň většinovým spotřebitelem vnímaná jako kvalitní značka, s tím toho moc nenaděláme. Podle mě teda je Plzeň jen standard hořkýho pitelnýho piva...
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    X_RATED_IDIOT: Děkuji ti, že ses mě zastal. Jak z Cimrmana. :-)
    Plž je málo kde dobrá. Je pravda, že sem jí letos měl asi jednou. Většinou ta sudová i teda z "T34" bejvá podivně nakyslá (takový ty Švejkárny a jiný koncepty). V těch různejch "konceptech" je to k zblití. Obsluha arogantní, taková "taxikářská", no na hovno. Proč tam chodit a proč to pít. Kecy vo tom, že je to zásaditý pivo je nesmysl, to by museli všichni propadat z chemie.
    Je spousta lepších "pilsů" v ČR. A o tom je tohle fórum.
    A propo byl ste někdo v sobotu ve Cvikově?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    btw plž sem v ambiente utrpěl služebně, když otevírali lokál v kunraticích. Měli tam napsáno, že jim tam točí pivo mistr světa nebo čeho v točení piva a takový ty kydy co je teď hrozně moderní mít všude možně, takový to jak se točí mlíko, čochtan, hladinka a tak. díky tomu jsem se dozvěděl, že hladinka je místo minimálně jeden centimetr pod ryskou - mistr světa to přece ví nejlíp, že. Jo a to pivo bylo tak přechlazený, že ani nevim, jak chutnalo (možná zaplaťpámbu)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KACIR: no von asi myslel, proč plž na tomdle fóru :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    UNDERDOWN: Protože Ambiente?
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    MRBLACK15: Plž a proč?
    MRBLACK15
    MRBLACK15 --- ---
    Jedna z hodně luxusních plzniček.
    Lokál U Bílé kuželky | AMBIENTE
    http://lokal-ubilekuzelky.ambi.cz/cz/
    GRYFY
    GRYFY --- ---
    Sobota 13.12.2014 Liberec Pivní bar Azyl
    Komponovaný večer na téma pivo, aneb přijďte se dobře najíst a podívat se na zcela nový film, který mapuje situaci českého pivovarnictví na začátku 21. století pohledem tří zcela odlišných lidi - bojovníků za české pivo.
    18:00 - pivní vegeraut - přijďte ochutnat a také přineste nějaké dobroty, uvařené nejlépe na pivu či s pivem, ale určitě vegansky
    19:30 - promítání filmu
    Po promítání proběhne afterparty - video DJ
    Na čepu, kromě jiného, bude i jedinečná možnost ochutnat 14° IPA z pivovaru Joe´s Garage, za kterým stojí jeden z aktérů filmu, Josef Krýsl.
    Vstup na raut a na promítání činí 50 Kč.
    Případný výtěžek večera, poputuje po pokrytí nákladů na činnost O. S. Šance zvířatům, které se zabývá osvětou a praktickou činností v oblasti záchrany opuštěných zvířat a informování o neetických praktikách ve vztahu ke zvířatům.
    www.azyl-pivnibar.cz
    LITTLEWONDER
    LITTLEWONDER --- ---
    v sobotu otevíraj

    Pivovar Cvikov
    http://pivovarcvikov.cz/
    KACIR
    KACIR --- ---
    KALHOTKA: Pivo by nemělo přemrznout. Trvanlivost je od dvou týdnů do dvou let, ale zjednodušeně počítej, že čím lepší pivo, tím kratší trvanlivost.
    NOIK
    NOIK --- ---
    KALHOTKA: pokavaď jim chceš dát dobrý pivo tak bude nefiltrovaný a nepasterovaný a tudíž s omezenou životností maximálně dva měsíce ..já bych jim dal taky košík plnej různých lahví/petek ..z ležáků můžu doporučit Sedláka z kroměřížského Selského pivovárku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KALHOTKA: kazde pivo ma zarucni dobu, takze podle toho vydrzi, nektera tzv. ziva piva vydrzi min
    ale rozhodne ho nenech nikde zmrznout ...
    KACIR
    KACIR --- ---
    KALHOTKA: Soudek 30l? Budou ho mít jak narazit? Stihnou ho vytočit? Já bych sázel spíš na výběr lahvovejch piv, nebo max na 5l soudky, ale ty jsou dost málokde k mání...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KALHOTKA: doporučil bych třeba urbana z třebíče, rychnovskou kněžnu, nebo toho bobra zadní třebaň (k odběru i na písnici), dobrej je třeba vilém z jinců, ale to maj asi jen tam. Velikej výběr maj v liblicích u českýho brodu http://www.sklad-napoju.cz/Nabidka-piva.html maj tam v ceníku slušnej seznam
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KALHOTKA: co klaster ?
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    BURKHAR: promiň, zapomněl jsem, že v Brně všemu dáváte legrační pojmenování
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MATHEW: Proto píšu "Meruňkovej kompot", ty troubelíne, ten je jenom jeden a to klášterní IPA.
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    BURKHAR: to je název pivovaru a ne piva. těch "benedictů" je pokud vím minimálně sedm druhů
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KALHOTKA: Břevnovskej Benedikt, aka "Meruňkovej kompot" nezklame...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam