• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    DAHY
    DAHY --- ---
    POLYRHYTHM: Ono nejde jen o vyrobni proces, ale predevsim o kvalitu a mnozstvi ingredienci. Ten jejich nefiltr bude 100pro vyrobenej i z lepsiho chmele ve vetsim mnozstvi. Proste uplne jiny pivo, i kdyz treba stejnej sladek, o jehoz kvalitach nemam duvod pochybovat. Pro gigant typu Gambrinus budou specialy vzdycky slouzit jen jako PR k jakymusi "zlidsteni" jejich image. Viz jejich usmevna aktualni kampan. Byznys model je ale postavenej zcela opacne k malejm pivovarum. Maximalni snizovani vyrobnich nakladu a vyslednej lacinej produkt, ale prodanej v obrim mnozstvi. Kdyby zacal "sidit" Matuska, tak zkrachuje, protoze nemastnejch neslanejch piv je k dostani dost a oni ho nemuzou vyrobit dostatecne levne.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    GULDUR: Pamatuješ si jaké konkrétní pivo to bylo? Hector je na desítku hodně "plnotučný", ale bavil mě a ostatní jejich piva taky. Clock byl pro mne asi nejlepší nový pivovar minulého roku.
    NOIK
    NOIK --- ---
    já jsem teda z Clocka taky neměl špatný pivo, akorát ty vyšší voltáže z řady No Idols! jsou některý už na mě těžký ..ale Twist nebo ta jejich APA jsou super

..naposled jsem málem nedopil Kance z Břeclavi, ale nakonec jsem to vychlastal:)
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    GULDUR: tak třeba Clock Twist mi příde nejlepší nový pivo za poslední rok, jediný srovnatelný s Matuškou
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SEEKER: tak, že bych vylil petku do dřezu to se mi vyloženě nestalo, ale kolikrát jsem si řekl, že holt není všechno hit. Z poslední doby vzpomínám třeba na věci z minipivovaru Clock, který maj sice asi nejhezčí etikety v ČR, ale nepřišlo mi to jako velkej zázrak...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    GULDUR: Tak to já bych zase byl opatrnej, existujou mini piva/pivovary, který se vysloveně nedaj pít, nebo maj přinejmenším velmi nestabilní kvalitu, často jde vysloveně o zkaženou várku, kterou se nestyděj prodat do pivoték s pocitem "když se někam na etiketu napíše IPA, tak to dycky někdo vypije..." Nedá se jim asi vytkonut, že to šiděj a vařej nějaký divný chcanky (staropramen 10) nebo divný zakalený chanky s jabkem (staropramen 120), ale občas to třeba moc neuměj, nebo experimentujou víc než je zdrávo... Mnohokrát jsem petku z pivotéky po napití vylil do dřezu...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT: trochu jsem se predbehl koukam: http://www.beerhouse.pt/web/
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    jistě, to souhlasím..G nefiltr je pitelnej. Neříkám, že z něj lezu po stropě, ale je pitelnej v celku slušně, tedy proč ne. Měl jsem ostatně podobnou zkušenost ve svých konzumentských začátcích, kdy jsem jezdíval na dny Kozla (njn, nevědomost mladých) a vždycky se těšil hlavně na to pivo, co uvařili speciálně pro ten den (jednou se jmenoval tuším Florián) a to byl sakra rozdíl. Je ale pravda, že velkej pivovar zklame většinou častěji než malej, proto ostatně asi všichni preferujeme menší značky, i když jsem tam občas našel i něco, co mě dvakrát neoslovilo, nikdy se tomu nedala vytknout objektivní nekvalita narozdíl od třeba Staropramenu...
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    SEEKER: ve vareni problem uplne nebude, cerstvy nefiltrovany gecko je slusny pivo stabilne. Brecka se z toho stava az pri pasterizaci, verim ze tomu uplne neprida skladovani ( to co se bezne toci bude mit k cerstvosti hodne daleko) a samozdrejmne korunu tomu casto davaji i hospodsti.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Btw ve funchalu vam na cestu natocej pivo i do skla od mineralky, kdyz jim vysvetlite, ze vam jde o pivo a ne o dizajn :-) jo a taky ze jste z cech
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Inu prachyvole, neasi :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    POLYRHYTHM: Právě, ta reklama se sice tváří, jak jsou minipivovary jen o stereotypech, a že lemtam gambáč je stejně super jako piva od malejch, ale fakt je, že kdyby točili místo klasického géčka všude tohle, tak by na ně nebylo tolik důvodů nadávat. Jenže netočej a v tom je kámen úrazu... a mezi náma, kdo ví, jak moc si dali na téhle várce záležet... Protože nikdo asi tolik nepohybuje o tom, že by ve velkých pivovarech neuměli sládci uvařit - problém je v tom, že nechtějí či nemůžou vařit pořádně...
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    UNDERDOWN: no byl to nefiltrovany a nepasterizovany gambac a to neni uplne spatny pivo. Nezamenovat s breckou ,co se toci na kazdem rohu, gambac v tehle podobe maji jen na par mistech a moc se nedivim, ze jim proslo vydavat se za minipivovar.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    GULDUR: Cestou z výletu v Německu za Železnou Rudou (pivovary Bobrach, Grafenau ad.) sme se stavili v právě zmíněný obci Čepice (nedaleko Rábí). Stavení sme našli (díky odkazu na pividky.cz) a na okno zaťukali. Vykulenej majitel na naše dotazy ohledně piva, nám vyhýbavě sdělil, že se "něco" buduje a připravuje. Na dvoře stála dodávka s logem.
    Takže tak. A samotnej Gayhumus fakt nepiju.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    hezký, měl jste někdo tu čest?

Gambrinus založil falešný minipivovar. Pod značkou nabízel vlastní pivo - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...s-zalozil-fiktivni-minipivovar-fdh-/test.aspx?c=A150602_112258_test_ozr
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Na kole, vole a zpátky přes Měln. Vtelno!
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    NOIK: Nechystáte se někdo autem z Prahy? Vlakem se to na desátou stíhá špatně - navíc je tam stejně výluka, takže možná budou mít nahradní autobusy zpozdění.. :-(
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Kokot. Prave jsem odtamtud dorazil. Jesenik byl super, muzikant i julius a maj i nejakej kour. Kvasslav taky nezklame, kolstejn mi prijde slabsi, ale soutez o kyselej patok s prehledem vyhrava zemakova hnojba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam