• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    NOIK
    NOIK --- ---
    SEEKER: mně žádný jejich pivo nikdy moc nechutnalo, z nějakýho důvodu mi to je nesympatický, MMX je otřesnej název a ten jejich barák se mi taky nelíbí
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Byli jste někdo v MMX v Letech u Dobřichovic? Já to pivo občas potkávám, vesměs mi dost chutná a tak jsme se tam v sobotu vypravili. Měl to bejt závěr příjemný procházky po okolních lesích, pro mě pivo, pro ženu jahodové menu. Když nám donesli studenou jahodovou polévku podivně pastelové barvy, zpozorněli jsme. Po pár lžících nám došlo, že to je opravdu tak, jak to je - šlo o rozmixovaný jahodový kompot. Hlavní jídlo: panenka s jahodouvou omáčkou = nic moc udělaný vepřový přelitý tim samym kompotem. A ovocný knedlíky s hádejte čím? Ač sladký jídla moc nejim, řek jsem si, že si nebudu dávat pivovarskou klasiku typu držkovka, žebra, burger atd... Takže jsme si svorně ten hnus užili oba.
    Je tohle normální? Teda normální to samozřejmě není, protože už to pro mě vlastně hraničí s podvodem, ale vaří tam běžně takhle hnusně?
    Docela jsem se těšil, ale už tam zase hodně dlouho - pokud vůbec kdy - nepojedeme.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    V sobotu 13.6. otevřeli v Dolních Břežanech u Prahy pivovar.
    10° příjemně hořká a 12° taky prima, 11° pšenice a ALE sem neměl.

POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    SEEKER: douple ipa, rye me bohuzel minula
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    POLYRHYTHM: A No Idols myslíš který? Mně třeba jak ta double ipa, tak rye ipa hodně sedly, sládek kombinuje celkem zajímavý chmele, ta rye ipa mi chutná skoro jako Tlustý netopýr od Antoše.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ZOIDBERG: To já zas z Chýně nepamatuju špatný pivo a to jsem tam jeden čas jezdil celkem často a sud na chatu berem aspoň jednou ročně dodnrs
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    DAHY: aha tak tim padem ti davam za pravdu, moc nechapu ze jim to kvuli marketingu stoji za to

ZOIDBERG: Chyne je svym ocasem pomerne znama ( mimochodem to tam nedavno zavrela higiena ), ten Gambac tu resime kvuli PR kampani - pivo samotne neni zadna spicka, na ceske pomery nadprumer, ale desitku z Unetic, od Albrechta, nebo Hectora od Clocka bych si dal mnohem radsi.

NOIK: No Idols me neprisel uplne vylazeny, z ceskych tezkotonaznich IPA je za me nejlepsi Falcon Off nebo silnejsi kusy od Antose. Od Clocku jsem si z niceho na zadek nesedl, ale Sarah a Exorcist me chutnalo hodne, Twist je fajn, ikdyz z tohodle ranku mam radeji Matuskovic Californii nebo ( neni to uplen APA) vyborna je 14ka APL od Mazaka.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    ZOIDBERG: Zkus Kravín na Míráku ( http://www.restauracekravin.cz/kontakty ). Nebyl jsem tam, ale kolegové tam občas jdou na oběd a G tam teče z tanku.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Mě snad nikdy nechutnalo pivo z Chýně (nějaký divný chuťový ocas), nebo z brněnského Richarda. Dá se ten slavný Gambrinus 10 nepasterovaný ochutnat slušně točený někde v Praze, když už tam v pátek pojedu…?
    DAHY
    DAHY --- ---
    DAHY: Oprava. Ted koukam, ze nepasterizovana je desitka a nefiltrovanej lezak. Cert aby se v tom vyznal.
    DAHY
    DAHY --- ---
    POLYRHYTHM: Kouknul jsem na jejich stranky a u nefiltr desitky skutecne pisou, ze je v ni chmel Sladek a Cervenak, zatimco u standart desitky pisou jenom Sladek. Pak teda nevime, jestli to jsou jediny chmely/chmelovy produkty, co v tom jsou a v jakym mnozstvi a pomeru. Nechci ze sebe delat pivniho odbornika, ale vypada to, ze to jsou skutecne jiny piva.
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    DAHY: Ze prumyslove pivovary delaji pro PR lepsi specialy chapu, ale nefiltrovany gambac se dodava do par vybranych hospod stabilne a je to minimalne nadprumerny pivo. Ze by kvuli tomu varili specialni varky z lepsich ingredienci ,se mi vzhledem k velikosti Gambace, moc nezda ,a proto si myslim, ze je to hlavne zpusobene az naslednym zpracovanim. Uz jenom, ze ty vybrane hospody dostavaji cerstve pivo ( tank ), dela oproti beznym hospodam dost rozdil.
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    to je proste nevyhoda minipivovaru, ze nedokazou udrzet konzistentni kvalitu, ze se jim obcas nepovede sehnat vsechny potrebne ingredience a musi menit receptury za pochodu a podobne. Me treba takhle zklamal letosni Turbo Raptor od Matusky, pritom lonska varka byla naprosto skvela. Stane se...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    NOIK: Právě, já od nich měl jednou povedenou ipu a vídeňskej ležák a pak jsem si tu samou ipu koupil znovu a hrůza a nedávno poslední pokus s tou jednochmelovou cenntenial (ještě jsem si říkal, zda riskovat)... a znovu nepitelné. Přijde mi, že musej mít snad plesnivej slad nebo nějakej technologickej problém, fakt to byla taková houbová nepitelná pachuť.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    INTEGER: bylo to něco z té úplně první edice, co dávali ven, tak cca rok možná tři čtvrtě zpátky...barevně podobně zpracováno jako Goldie, tj. ten weitzen...nechci ho hanět, nebylo to vyloženě špatné. Jen jsem čekal takovej nějakej bohatší průběh chutí...ta várka co jsem měl tak nějak nastoupila a pak konec...takže určitě ne špatné, jenom to nemělo tolik "charakteru", kolik bych očekával...
    NOIK
    NOIK --- ---
    SEEKER: kroměřížskej Selskej pivovárek mi bohužel přijde že se taky v poslední době nějak zhoršil a to měli opravdu parádní piva
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    GULDUR: Zvláštní, Clock je pro mě nejlepší pivovar poslední doby, Twist si třeba rozhodně koupím raději než Raptora od Matušky. Vůbec mi přijde, že kromě Apollo Galaxy ted ty matuškovic piva nejsou úplně ve formě. Nedávno jsem ale třeba měl Centennial IPA od Selského pivovárku (nebo jak se jmenují) a to bylo zkažené, nepitelné pivo, smrdělo a chmelové vůně to rozhodně zamaskovat nezvládly. dva loky a šlo...
    DAHY
    DAHY --- ---
    POLYRHYTHM: Ono nejde jen o vyrobni proces, ale predevsim o kvalitu a mnozstvi ingredienci. Ten jejich nefiltr bude 100pro vyrobenej i z lepsiho chmele ve vetsim mnozstvi. Proste uplne jiny pivo, i kdyz treba stejnej sladek, o jehoz kvalitach nemam duvod pochybovat. Pro gigant typu Gambrinus budou specialy vzdycky slouzit jen jako PR k jakymusi "zlidsteni" jejich image. Viz jejich usmevna aktualni kampan. Byznys model je ale postavenej zcela opacne k malejm pivovarum. Maximalni snizovani vyrobnich nakladu a vyslednej lacinej produkt, ale prodanej v obrim mnozstvi. Kdyby zacal "sidit" Matuska, tak zkrachuje, protoze nemastnejch neslanejch piv je k dostani dost a oni ho nemuzou vyrobit dostatecne levne.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    GULDUR: Pamatuješ si jaké konkrétní pivo to bylo? Hector je na desítku hodně "plnotučný", ale bavil mě a ostatní jejich piva taky. Clock byl pro mne asi nejlepší nový pivovar minulého roku.
    NOIK
    NOIK --- ---
    já jsem teda z Clocka taky neměl špatný pivo, akorát ty vyšší voltáže z řady No Idols! jsou některý už na mě těžký ..ale Twist nebo ta jejich APA jsou super

..naposled jsem málem nedopil Kance z Břeclavi, ale nakonec jsem to vychlastal:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam