• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    UNDERDOWN: v poho, zejtra rekapitulace


    MILHAUZ: vsechno od nich mi hrozne chutna, ten sladke se o to stara
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Zrovna sem se vrátil... (z Hradu) z tříkrálový obchůzky,
    U Kacíře... Hendrych 11° das normál, das gott, měli "ejl" z Pole (fakt ještě nevim, z který polský prdele byl a ani co ftom bylo za chmely)
    Uhříněvskej pajzl (na Vihoňhradský) 11° hmm..., Red"ejl" dobrej (ale to fakt tam nevařili)
    Dno pytle... došla Albrechtí 11° do pytle!! HopBit dobrý.
    Blanickej bar... cokoliv na pěst! Nakonec sme rádi, že Sumečka (to snad bylo pomrdání bohů) nám nečtovali a další věci...
    Omlouvám se, nikoho sem se nechtěl dotknout, ale tak to bylo...
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    KRUDD: Sorry wole, das nicht brát osóbně, Krákonš to je pjékný sradonoš.
    Zkrátka a politicky korektně - seš odkojenej... dobře ti tak. Krakonoš má takovou nestabilitu, že by se z toho (ne)jeden posral. Skoro jako Kácov.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    jo a dost mi ted chutnal vrchlabsky medved 12. kupovano u charvata
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    KRUDD: Krkonošská hospůdka je super, každopádně počítej s tím, že je lepší mít rezervaci, prakticky pořád tam bývá plno.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    krkonosska na hradcansky - obcas problem si sednout, o vejkend zavreno. Ale hospoda je to super.
    X_RATED_IDIOT: co nadelam, schazime se tam uz 20let. ;)
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    CHOROBA: souhlasim, že to je úplně OK cena :) už nevím, párkrát jsem si tam dal nějaké speciály snad ani ne 0.5l kolem 60, to už mi přišlo trošku moc

    CHOROBA: Krákora je nej! Mé rodné město, jsem na tom odkojenej :) pamatuju, že jsem ho pil za 11.5 ... jinak prej je dobrá Krakonošova na Hradčanský, byl si? reference? já se tam nějak nemůžu dokopat a už mi o tom říkalo víc lidí, jen že to má nějakou divnou otvíračku (asi spíš klub style)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CHOROBA: it's blasphemy!!! tchehehehe vyzpovídat, vyčurat g a spát :)))
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja chodim za znamejma do knajpy kde tocej g12. Rychle tam naklopim tri a pak se to da prezit. :-)))
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    HAUSNUMERO: já malý pivovary sjíždím, a z těch větší nepohrdnu Bernardem, Radegast taky zvládnu Rychtář je celkem v poho..a přiznám se k takovému nešvaru, za který tady dostanu ceres i Budvar si rád dám...kroužek je imho fajnový pivko...
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    X_RATED_IDIOT: Muhehe... Hauskrecht z Brna 11°, Mazák z Bojanovic, Chomout z Olomouce, Clock z Potštejna, Albrecht z Frýdlantu cokoliv - ležáky i "ejly". Klukům z Velký n/V se dařej "ejly" nebo tomu pánu z (růže) Židovic, 10-12°.
    Docela byl fajn i Hrboun z Jihlavy, prima hořkej, ale měl sem jenom 2 petky.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BAAL: bez mučení přiznávám, že mám rád fakt hořký piva, ale poutník neměl problém, že by nebyl hořkej, prostě měl pachutě
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HAUSNUMERO: poutník deklaruje cukr už od začátku...
    únětice jsou průmyslový...
    bernard se taky dá pít...
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Myslim si, ze jste spis zmlsali produkci malopivovaru a dobry pivo z prumyslovyho pivovaru uz nedokazete ocenit. Uvarit dobry pivo za dvacku na litr neni zadny velky umeni, ale uvarit ho za deset a nesidit ho na surovinach tetrahopem a cukrem je pro mistry.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    njn já byl v krtkovi, nadšení velký, ale pak jsem vlastně neměl furt čas, s tim, že stejně musim počkat, až rodiče vykliděj chalupu a pak to všechno zvadlo a nemám ani hrnec, ani scezovačku ani pár dalších věcí
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BAAL: závidim, já se k tomu prostě nemůžu dokopat a to tu mám i ten slad a chmel na první várku, jen ty technologie furt nemám pokupě a musel bych s tim na chalupu, abych nedostal céres od manželky :))
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BAAL: kácov vaří pro kdekoho a skoro to bejvá lepší než jejich vlastní. a petky nefiltru už taky neexistujou. ale nakonec to bejvá jediná volba lahváče v okolních billách
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jinak teda asi hostivar 11 se dá skoro dycky, albrecht skoro všechno (11 snad ještě furt nemaj kvůli rozšiřování technologie), super pivo byl hopbit z vrchlabský bašty, hendrych bejvá taky slušnej, slepej krtek ležák taky paráda, ale sehnat ho nejde
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HAUSNUMERO: no když ho začali vařit, bylo to uplně nejlepší pivo na světě, těch sudů co sme vychlastali - dvanáctky nefiltru - no nespočet. pak se najednou nedal sehnat nefiltr ani v sudu, ani v petce, tak jsem to ještě párkrát zkusil, sud holt filtr, petky extra hořkej a těžký zklamání. ještě jsem si ho občas dal někde v kulovym a podobně a už jsem se k tomu pak třeba dva roky nevrátil. podobně chotěboř, která měla akorát podstatně rychlejší průběh - cca rok. momentálně asi nejvíc piju únětice, protože je mám pod barákem, sice taky občas zakolísaj, ale celkem to jde. jinak třeba super pivo je židovickej bulf, ale naprosto nevim, jak je nebo neni stabilní. a třeba letos vánoce a silvestra jsem dal s břežanskou desítkou nefiltr, protože jsem nechtěl bejt už od rána zelenina :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    policka je fajn, ale covek musi bejt fanda do sladkyho ;)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    poutnik se uz imho fakt neda. zda se mi, ze pred par lety neco zmenili v recepture a to pivo uplne jinak voni a chutna. driv jsem ho pil ve velkym. z tehle obyc lezaku strednich pivovaru mam radsi krakoru 12 nebo policku 11.

    btw nebyl nekdo v pivovaru bubenec?

    jo a pry se ma zacit varit pivo v cafe lajka na letne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam