• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    UNCLE_JIMBO: tam sem byl, někdy před dvěma lety, trošku mě odrazoval ten proturistickej nátisk a že jsem tam byl jedinej čech, jinak samej rusák, ale to je asi pochopitelný. pivo bylo dobrý a kupodivu ani nebylo nějak předražený (v petce), akorát ho prodávali v krámku o patro vejš
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    já mám nejradši 11° Karel, je z obnoveného Karlovarského pivovaru, ale dá se koupit jen ve 2 restauracích
    takže pokud někdy budete mít cestu do Karlových Varů, rozhodně zajděte do https://becherplatz.cz/cs opravdu dobře vaří (doporučuju guláš) a to pivo maj fakt skvělý! a kdyby někomu náhodou nevoněla 11° maj i polotmavou nebo pšeničnou 12°, tmavou 13° a speciál 15° a semtam nějaký sezónní speciality :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Udělejte si výlet do pivovaru Vítek z Prčice, pokud chcete výborný ležák do petky na takové to domácí popíjení.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    X_RATED_IDIOT: alebo zacat varit doma, z kapesneho mozne uvarit hafo dobreho pivka ). skoda, ze som o tom nevedel v mladi :D
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    btw, kapesný, pokud si nechcete zrušit kapesný jednou petkou (jako třeba v purkmistru, to jsou slušný banditi) a máte cestu kolem tábora, doporučuju pivovar obora, pivo mě zatim nezklamalo (byl jsem tam ale jen 2x), jedenáctka žitohola ve dvoulitru (sic!) za 70,- a dvanáctka za 75,- (čégo pígo, za 12 piv jsem tam nechal 220,- i s dýškem), jen ty etikety jsou pekelný
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    UNCLE_JIMBO: inu tisíc lidí, tisíc chutí (a chápu, že pokud dáš denně 3 kusy, tak si kupovat něco pivotéce sežere kapesný :))
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    my dáváme se spolubydlícím každej den kácovskej výběr piv od 10° po 12°, dneska ještě s tmavym na závěr a musim vám říct, že máte spíš zmlsaný huby :)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    CH_IN_A: Tak při solidním ošetření, se dá pár kousků vypít, takže do těch jejich kmenovejch hospod (znám akorát tu na Palmovce) se na oběd člověk může vydat celkem beze strachu, stejně jako se dá jedou za čas zapadnou i do něčeho od Plzně..ale na nějaký dlouhý pochutnávání to taky není...když přijde na tamní region, tak upřednostňuji Konráda, z těch více dostupných záležitostí. Za zmínku stojí určitě i Rezek a docela by mě zajímalo ta regionální novinka Volt či jak se to jmenuje...
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    RAGNAROK: obcas byvam v okoli a na nakupu v supermarketu to byvala dobra volba - ted uz kacov ignoruju stejne jako kozly, gambrinusy, braniky a podobne. Jedine vychodisko v takovehle situaci zustavaji Svijany.
    V Praze bych vahal jit na Svijany do hospody. Kdyz je z ceho vybirat. Ale obcas bohuzel vyber neni :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    CH_IN_A:
    Me kacov nezaujal ani cca pred 5 lety v putyce u pivovaru, od ty doby ani netestuju.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CH_IN_A: tak určitěéé, je to jenom sport...
    kácov stojí imho za prd už celkem dlouho, někdy se daj (z nouze franta dobrej) pít nějaký jejich výrobky pro jiný podniky (teď mě napadá leda malešickej) ale jinak je to tragédie. nejblbější nápad je pít nějaký rozumný pivo a když dojde (hele fotr tady má basu kácova...) zkusit něco od nich, to je fakt dost zlý
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    Nemáte pocit, ze letos se Hubertus Kacov dost zhoršil? Vypil jsem jaro-léto tak 20 kousku různých voltazi a ani jednou jsem si nepochutnal.
    NOIK
    NOIK --- ---
    po dlouhý době mě včera zaujala nějaká IPA ...přijde mi, že jak to teď dělá skoro každej že najít něco voňavýho ovocnýho pitelnýho je čím dál tím obtížnější ...ale tohle, to je super http://www.pivnici.cz/pivo/sibeeria-lollihop/ (točená v Ilegal Beeru) ovšem pozor na voltáž, 15,3 v tom vážně není cejtit, měl jsem dneska hodně krušnej den
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Jak je na tom Regent 11° vs Regent 12°?
    12° se osvědčila jako moc fajn pivo na akce, ale teď máme pro jednu grupu bohužel dost omezený výběr, a jako nejlepší mi vychází R11°, ale bohužel to neznám. Tak jen jestli to není nějakej kastrofální průser. Bude to pro lidi, kteří jsou schopní si pomlaskávat nad G11 či K11, ale opovrhují Svijany11. R12 jim ale chutnalo, bylo to ale moc silné.
    Je to těžký výběr, ale chtěl bych vzít něco, co budou masy konzumovat, ale případný člověk s posledníma dvouma chuťovejma buňkama z toho neomdlí :-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Okoštoval jsme produkci pivovaru Česká Kamenice, a tedy dost zklamání. Ne že by se to nedalo pít, ale je to takové průměrné. A chuťový rozdíl mezi 10, 11 a 12 se hledal dost těžko, prakticky jen v alkoholu. Pšenice těžké zklamání, chutnalo to jako jejich 11 s nějakou trestí. Akorát ta tmavá 12 stála za to.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Včera Svatý Norbert IPA 16°. Výborně pitelné. Při chmelení používají žatecký poloraný červeňák a americké chmely Amarillo a Cascade.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DO_IT: já po pravdě zas uplně nevim, co je mikropasterizace. Mikrofiltraci znám, ale tohle mi nic neřiká. Každopádně filtrace i pasterizace mění senzorický vlastnosti. O tom nejni sporu. (Další věc je, jestli jsme to na naší úrovni schopný chutí rozpoznat...)
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    NEVIEM: ja nevim, neni mirkopasterizace dani prednosti datu spotreby pred chuti/barvou?
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    DO_IT: co je na tom zle, resp. co si tym chcel povedat? druha cast, o mikropasterizacii a co je podla teba od zakladu spatne u minipivovaru
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    X_RATED_IDIOT: pivo je urceny spis pro export a je to mikropasterizovany pivo, coz je imho od zakladu spatne u minipivovaru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam