• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DEMENAPIVO: oni mu jine jmeno davaji (myslim ze jsem o nem psal) podle jmena v kalendari v den kdy ho varili. Ostatni piva chutnaji porad stejne, da se jen poznat zacatek a konec sudu, stejne jako u vsech oatatnich sudu, piv a pivovaru, kdyz to ma clovek napite natolik aby to ppznal
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    CH_IN_A: a oni v těch kbelech tu jepici vaří každý rok v dobách, kdy nebylo sterilní prostředí a dnešní technologie? nebo jak mám chápat ten argument?


    DOCENT: souhlas, ale bavíme-li se o malých pivovarech, tak tento názor lze brát naopak jako dost zvrácený alibismus :)


    JVCNC: asi záleží na úhlu pohledu - tvůj chápu, ale nesdílím ho. když si dám v pivovaru pivo s názvem ipátor a budu z něj nadšený, tak si ho zapamatuju - po roce se o něm budu bavit s kamarádem a líčit, jak mi ipátor hrozně chutnal a on se mi vysměje, protože měl jinou várku, která byla hnusná. proč tomu ten pivovar nedá jiné jméno, když to pivo chutná jinak???

    ale jinak - sto lidí, sto chutí a většinou bohužel tak dvěstě názorů. kbelskej pivovar skoro neznám a bavím se na všeobecné rovině. když si dám v hospodě na rohu svíci, ze který se posejřim blahem (v dobrém slova smyslu) a půjdu na ni za týden znovu a ona bude úplně jiná, tak budu nasranej. nejznámější rumy z karibiku mají povětšinou desítky let jednoho zaměstnance, který je zodpovědný za blendování jejich produktů různého stáří tak, aby ten výsledný produkt chutnal vždy stejně, jelikož i když jsou ty sudy stejně staré, tak na jeden svítí víc sluníčka a kolem druhého vane víc vítr, takže chutnají naprosto jinak - což je nežádoucí jev - jeden produkt jedné značky má chutnat tak, jak má chutnat..

    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DEMENAPIVO: to si uplne nemyslim, vsechna ostatni piva vari stejne a nemeni recept, u tohodle se mi libi ze az se vypije jedna varka, muzu tam jit ochutnat neco noveho a nepit porad to same a to je to co me u piva bavi, ochutnavat nove veci. To uz by jsi mohl proklinat stejnym principem hromadu dalsich malych pivovaru kteri vari porad nova a nova piva a nejsou zasekle na par pivech ktere vari porad dokola. Ja jsem rad ze tomu tak neni, zrovna u piva je moznosti hodne a byla by skoda je nevyzkouset a aspon neochutnat.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    DEMENAPIVO: To je nejčastější zkurveý argument pro průmyslové pivovary, že musí vařit furt úplně stejné pivo a je to pak chemická továrna místo řemesla a nedá se to pít vlastně nikdy.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    DEMENAPIVO: v dobach, kdy se pivo jeste nevarilo ve sterilnich prostredi a za pouziti stavajicich technologii, tak u spousty pivovaru bylo co varka jine. Jednou sis posmak a jednou ses posral :)
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    JVCNC: tohle mi prostě evokuje něco v tom smyslu, jako když neumim uvařit jedno pivo, tak řeknu, že to každej rok vařim schválně trochu jinak. správnej markeťák by tomu aspoň dal nějakej název.. v 2017 to při výrobě zkyslo, tak tomu budem říkat kyselá jepice sour ale, 2018 to bylo zkažený a zakalený jako prase, tak řeknem, že letos je to new england nejebice. letos je to vyčpělý jako hovno na sluníčku - prodáme to jako staropramen a lidi nám urvou ruce :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Pro zmenu ted neco z pivovaru ve kbelych, nova varka 14 jepic (pokazde varej tohle trochu jinak) mi prijde nejpovedenejsi, neco jako predchozi ale vice horka chutna mi cim dal vic az jsem rad ze jsem nechal schvalne kreditku doma. V predchozi varce mi trochu chybela horkost, aleovitosti bylo doatatecne, v tehle nove jmenem Roman je i aleovitost i horkost. Neni to nejlepsi ale co jsem pil ale mistni ALE mi prijde lepsi a lepsi
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CH_IN_A: jo na lezak to neni uplne spatny, driv sem ho pivaval toceny docela rad (3 roky zpet)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Nejdražší pivo na světě. Australan v Manchesteru za pivo omylem zaplatil v přepočtu 1,6 milionu korun | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...olecnost/nejdrazsi-pivo-lalor-manchester-australan-milionu_1909060631_cen
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    CH_IN_A: davam si ho obcas tocenej a jako krom ze je fakt dobrej, tak mi taky pripomina lachouty v mladi ;)
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    Tedko ze sekce Levnej lahvac: nedávno jsem v nouzi v bille sahnul po Bakalář ležák za studenta chmeleny a pripomelo mě to vůni piva, která jsem pil ba začátku 90 let, před tím, než se pomalu začalo přecházet na stávající sterilní a pocitacema řízeny způsob vaření
    Pokud by někdo chtěl zkusit, tak se pivo nesmí moc vychladit. Tak na těch 15stupnu co ho vyndavam z kýblu s vodou ze studny :)
    Přechlazene už není nic moc
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GAUNER: tohle umi v lokalu.
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    GAUNER:
    Tak ono se to pozná během prvních pěti minut, jestli se v tý a tý hospodě pivo čepuje nebo nelejvá. Dokonce i v minipivovárku ve Vratislavicích, kde jsem byl loni na slavnostech a kterej mám jinak docela rád, mi brigádnice za výčepem vzala sklo, postavila ho na odkapávač a nechala na dno padat jinak perfektní Summer ALE, druhou ruku totiž potřebovala, aby se mohla štourat v nose - a strašně se divila, že jí to najednou nějak pění :)
    A to si nedovedu představit, jak to dneska chodí v pražskejch rádoby nóbl knajpách, kde maj svatou trojici Plzeň/Gambáč/Kozel nebo nedejbože Staropramen (tam když se octnu třeba někdy na jídle, tak pivo ani raději nepiju). To chce prostě si něco sám najít, kde mi bude chutnat a pivo nebude smrdět trubkama, a tam chodit a případně upozorňovat na upadající kvalitu, páč když přijdeš dneska někam, kde jsi poprvý/podruhý a máš nějaký námitky k pivu, tak tě většinou pošlou do prdele a ještě se s tebou budou hádat, že ten Prazdroj má bejt kyselej a smrdět jak stará utěrka, protože "to tady takhle všem chutná"...
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    DEMENAPIVO: dík , prubnu...no právě mě přijde že to skoro nikdo neumí v poslední době... když si objednám řezané tak dostanu polotmavé míchané no...
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    GAUNER: Měl jsem několikrát U Olmerů v Nuslích, když jsem tam tudy chodil cca dva tři roky zpět. A loni v pivotéce BeerKnír ve Strašnicích, když měl zrovna naraženej černej ležák, což by se možná mohlo teď v létě někdy opakovat, ale k 11 Mouše tam má spíš svrchňáky.
    Jinak si ale myslim, že by to měl zvládnout každej trošku šikovnější hospodskej ;)
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    zdar, tušíte někdo kde v Praze umí udělat řezané pivo půl na půl?


    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    Není pivo jako pivo a to nejhorší je s rohama. Nevěříte? Pak si přečtěte prosím následující text
    https://tadesco.cz/...vo-a-to-nejhorsi-je-s-rohama-neverite-pak-si-prectete-prosim-nasledujici-text/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam