CH_IN_A: a oni v těch kbelech tu jepici vaří každý rok v dobách, kdy nebylo sterilní prostředí a dnešní technologie? nebo jak mám chápat ten argument?
DOCENT: souhlas, ale bavíme-li se o malých pivovarech, tak tento názor lze brát naopak jako dost zvrácený alibismus :)
JVCNC: asi záleží na úhlu pohledu - tvůj chápu, ale nesdílím ho. když si dám v pivovaru pivo s názvem ipátor a budu z něj nadšený, tak si ho zapamatuju - po roce se o něm budu bavit s kamarádem a líčit, jak mi ipátor hrozně chutnal a on se mi vysměje, protože měl jinou várku, která byla hnusná. proč tomu ten pivovar nedá jiné jméno, když to pivo chutná jinak???
ale jinak - sto lidí, sto chutí a většinou bohužel tak dvěstě názorů. kbelskej pivovar skoro neznám a bavím se na všeobecné rovině. když si dám v hospodě na rohu svíci, ze který se posejřim blahem (v dobrém slova smyslu) a půjdu na ni za týden znovu a ona bude úplně jiná, tak budu nasranej. nejznámější rumy z karibiku mají povětšinou desítky let jednoho zaměstnance, který je zodpovědný za blendování jejich produktů různého stáří tak, aby ten výsledný produkt chutnal vždy stejně, jelikož i když jsou ty sudy stejně staré, tak na jeden svítí víc sluníčka a kolem druhého vane víc vítr, takže chutnají naprosto jinak - což je nežádoucí jev - jeden produkt jedné značky má chutnat tak, jak má chutnat..