• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    GODY
    GODY --- ---
    X_RATED_IDIOT: to už je na mě vyšší dívčí. Vaření přenechávam odborníkům. Já se specializuju na konzumaci... Tak já příští rok domluvím štěně na degustaci, ale jak to sem dostat? Má někdo zkušenosti s importem piva ze zemí mimo EU?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GLOBETROTTER: díky, ale asi by mě to stejně nevzalo, zkusil jsem několik různejch, všechny z hokaida teda a nějak mi to nejede. A je jedno, jestli jsou pálivý, nepálivý, vege, se slaninou, asi mi vadí ta dýně :) a to jsem vyloženě polívkovej
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: zajímavý, zajmalo by mě, jakej druh cukru v dýni je a jestli vůbec má cenu ho rmutovat, zvlášť když se ta dýně před tim peče. Ale podle recepisu je to trošku á la dort od pejska a kočičky a k helovýnu se to celkem hodí, je to takové děsivé :) ale neodsuzuj něco, z čeho ses ještě nepoblil, že :)
    Co mě zaujalo mimo dýni je ten startér. Já ho dělám dycky, z převařený vody, doporučuje to i v pivařce a vždycky se to rozjede, že do dvou hodin od nakýblování bouřlivě kvasim a je jedno, jestli us05, brew04, nebo safwb
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    X_RATED_IDIOT: Když uděláš dobrou polívku, tak možná změníš názor :-) Btw.kdybys jezdil v září do Chorvatska, tak Ti napíšu, kde se máš cestou zastavit ve Štýrsku na dýňovou polívku, naprosto nepřekonatelná. Ohledně piva s Tebou ale souhlasím :-)
    GODY
    GODY --- ---
    X_RATED_IDIOT: je to pumpkin ale. Dýní pečou a pak dužninu přidávají ke sladu při rmutování. https://www.pivo-pivo.cz/svetpiva/clanek/4528-Dynove-pivo/index.htm tohle bude asi hodně podobný postup.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: a tu dýni tam dávaj ve který fázi? A v jaký formě? Ne, že bych to chtěl zkoušet, dýni nemusim ani do polívky, ale zajímá mě to technologicky
    GODY
    GODY --- ---
    Díky, souhlas. Na vlastní kůži prokázáno že pivo po fotbalovém matchi má pozitivní vliv na psychiku, obzvláště pokud jsme prohráli :). Toliko z hystorie okresního přeboru. Kamarádi z Charkova vaří každoročně dýňové pivo na Halloween. Loni a předloni bylo vynikající. Letos jsem se bohužel na ochutnávku nedostal kvůli Coroně :( Tak alespoň fotku mi poslali.

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: doporučuju vyhledat heslo adh - antidiuretický hormon. Bude vám to k ničemu, ale neumřete bez toho, abyste to věděli :)
    GODY
    GODY --- ---
    GLOBETROTTER: řekl bych že je to hodně individuální. Alkohol a kofein dokáží ovlivnit funkci ledvin a tím množství vody, která odchází z těla. Někomu stačí jedno pivo a je na mol, někdo leje celý víkend a nemá problém. Metabolizace alkoholu je u každého prostě odlišná.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCENT: Tak já piju obvykle kolem 6-8 voltů. Trénink (nejen na pivu) mám až dost, to mládí holt už není, co bylo :-)
    Nejde mi o to, co člověk vydrží, ale kde je ta hranice z hlediska hydratace.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    GLOBETROTTER: Na Plzni vydržíš i prodloužený víkend, na silnějším pivu od pěti voltů už bude voda chybět ... nad pět voltů už to chce tréning nebo mládí :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Zabýval jste se někdo tím, při jakém procentu alkoholu se láme to, zda pivo (nebo jiný nízkoalkoholický nápoj) hydratuje nebo dehydratuje? Nepodařilo se mi to vygooglit. Díky
    YENICK
    YENICK --- ---
    Tekutý chléb | dokumentární film | Česká filmová klasika
    https://www.youtube.com/watch?v=lWblsCZCTM0
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Je to takové bahnité. Moje žena to odmítá pít. Piju to jako radler, 1:1 s limonádou, pak je to pitelný. Za 12 plechovek 355 ml jsem dal 27 dolarů, vyhozené peníze.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    LBW: je to uz kousek vedle, ale co kulovy blesk?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    LBW: once upon a beer v ulici Budečská
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    JOHY: me to neprislo spatny, ale jen nedotazeny - ani kyselac, ani psenice ani ipa
    JOHY
    JOHY --- ---
    DO_IT: Hlavně zy new louny byly otřesně hnusný
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Okolo Václaváku toho moc není. Ve Smečkách (Illegal beer) skončil ke konci srpna.
    Nad tím cca 200m je bar a tam mívali Zichovec.
    Jinak ve Štěpánský je Šumava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam