• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    THEFLON
    THEFLON --- ---
    X_RATED_IDIOT: Ta IPA jakš takž s odřenýma ušima...zato Radegast Rog IPA je hodně slušná...je z toho cítit Sabro
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    A birel už dělá taky ipu. A docela se to dá, něco z toho i trochu leze. Ale s maisels, nebo nějakejma kraftama se to nedá srovnat. Ale na druhou stranu ani cenově :)
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    PUNKEJT: Zrovna dnska jsem se dival na vas eshop. Určitě něco zkusím :)
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    Ahoj parťáci ve varu
    Jdeme s kůží na trh. Po měsících práce (a spoustě várek domácího piva) jsme vytvořili náš vlastní e-shop Pivo a tak s pivními surovinami
    Budeme moc rádi, když náš obchod omrknete https://www.pivoatak.cz
    a abyste nebyli příliš na suchu, přidáváme slevový kód 10 % dolu na celou objednávku ➡️ #atak10%
    Platí až do konce března!
    Děkujeme a dej Bůh štěstí,

kluci z Pivo a tak
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    X_RATED_IDIOT: Musím to teda taky znovu koštnout, jestli se to po pasterizaci ještě vyleželo .. pil jsem jen první sudy nepaster a bylo to drsný. Na první napití si řikám jo super, ale než dopiju půllitr, už mě ta mladinová drsnost začínala srát. Dám tomu šanci, dnes jsem byl u nich v pivotéce, ale zvítězila desítka, litrovka v PET za dvacku :-D
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: tak dneska jsem si jel pro nějaký technologický drobnosti do pivního majáku a narazil jsem na ten freedland, půllitr za tři pětky, tak jsem si nějaký vzal (potraviny směj prodávat i mimo webšop) a musim říct, že je to zajmavý, hodně aromatický, asi ten eukanot, ale dobrý. Jo a nevim, jestli jsem to psal, h2 má taky velmi slušný nealko, sice spodně kvašený, ale nefiltr a fakt vyladěný
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    a moc nechápu to složení ani rmutovací schema, ale tak snad ví, co dělá
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: jo tak to nevim, leda tam zajet a přivézt, což teď stejně nejde asi. Když se budu hooodně nudit, můžu zkusit to uvařit, nějaký hokaida mám ve sklepě, rodičům to na kompostě nějak zdivočelo. Ale to bych to vzal fakt jen jako pokus a asi bych vynechal některý věci
    GODY
    GODY --- ---
    X_RATED_IDIOT: to už je na mě vyšší dívčí. Vaření přenechávam odborníkům. Já se specializuju na konzumaci... Tak já příští rok domluvím štěně na degustaci, ale jak to sem dostat? Má někdo zkušenosti s importem piva ze zemí mimo EU?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GLOBETROTTER: díky, ale asi by mě to stejně nevzalo, zkusil jsem několik různejch, všechny z hokaida teda a nějak mi to nejede. A je jedno, jestli jsou pálivý, nepálivý, vege, se slaninou, asi mi vadí ta dýně :) a to jsem vyloženě polívkovej
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: zajímavý, zajmalo by mě, jakej druh cukru v dýni je a jestli vůbec má cenu ho rmutovat, zvlášť když se ta dýně před tim peče. Ale podle recepisu je to trošku á la dort od pejska a kočičky a k helovýnu se to celkem hodí, je to takové děsivé :) ale neodsuzuj něco, z čeho ses ještě nepoblil, že :)
    Co mě zaujalo mimo dýni je ten startér. Já ho dělám dycky, z převařený vody, doporučuje to i v pivařce a vždycky se to rozjede, že do dvou hodin od nakýblování bouřlivě kvasim a je jedno, jestli us05, brew04, nebo safwb
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    X_RATED_IDIOT: Když uděláš dobrou polívku, tak možná změníš názor :-) Btw.kdybys jezdil v září do Chorvatska, tak Ti napíšu, kde se máš cestou zastavit ve Štýrsku na dýňovou polívku, naprosto nepřekonatelná. Ohledně piva s Tebou ale souhlasím :-)
    GODY
    GODY --- ---
    X_RATED_IDIOT: je to pumpkin ale. Dýní pečou a pak dužninu přidávají ke sladu při rmutování. https://www.pivo-pivo.cz/svetpiva/clanek/4528-Dynove-pivo/index.htm tohle bude asi hodně podobný postup.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: a tu dýni tam dávaj ve který fázi? A v jaký formě? Ne, že bych to chtěl zkoušet, dýni nemusim ani do polívky, ale zajímá mě to technologicky
    GODY
    GODY --- ---
    Díky, souhlas. Na vlastní kůži prokázáno že pivo po fotbalovém matchi má pozitivní vliv na psychiku, obzvláště pokud jsme prohráli :). Toliko z hystorie okresního přeboru. Kamarádi z Charkova vaří každoročně dýňové pivo na Halloween. Loni a předloni bylo vynikající. Letos jsem se bohužel na ochutnávku nedostal kvůli Coroně :( Tak alespoň fotku mi poslali.

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: doporučuju vyhledat heslo adh - antidiuretický hormon. Bude vám to k ničemu, ale neumřete bez toho, abyste to věděli :)
    GODY
    GODY --- ---
    GLOBETROTTER: řekl bych že je to hodně individuální. Alkohol a kofein dokáží ovlivnit funkci ledvin a tím množství vody, která odchází z těla. Někomu stačí jedno pivo a je na mol, někdo leje celý víkend a nemá problém. Metabolizace alkoholu je u každého prostě odlišná.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCENT: Tak já piju obvykle kolem 6-8 voltů. Trénink (nejen na pivu) mám až dost, to mládí holt už není, co bylo :-)
    Nejde mi o to, co člověk vydrží, ale kde je ta hranice z hlediska hydratace.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    GLOBETROTTER: Na Plzni vydržíš i prodloužený víkend, na silnějším pivu od pěti voltů už bude voda chybět ... nad pět voltů už to chce tréning nebo mládí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam