• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    GLOBETROTTER:
    Kamenici mam taky rad. Naposled jsem ji mel tusim minulej rok, tak nemohu srovnat.
    Degustacni denicek si nepisu. Tak z pameti, co se mi vybavi u Chmelova 9°: delikatni chmelove aroma, vyborna pitelnost, prijemna horkost, jemne nakysle mozna laktát.
    Ma 3,9 % alk. takze i relativne maze.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RAGNAROK: Můžeš prosím srovnat s Kamenicí osmičkou a desítkou?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Jelikoz rad pivo lemtam, tak mam radsi spis slabsi kousky.
    Nedavno v Beznosce Chmelova 9° me nadchla.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Za týden je v Liberci v Azylu festival silných svrchně kvašených hořkých piv - IPA festiválek. Budou tam letos i vetřelci nehořcí, ba i nesilní, ale tím si to snad kazit nebudem. V domovarnickém koutku budou i dvě přednášky o fenoménu piva, návrat do pivního pravěku včetně ochutnávky. Kdo vaříte, nebo se o vaření piva zajímáte - jste vítáni. A komu už leze krkem NEIPA tak tuplem - setřem z něho pel, poupátku! :)
    N_I
    N_I --- ---
    Létající chroust Christmas Orange & Vanilla Smoothie Pastry Sour Ale 18

slušná přesnídávka...toto
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    GLOBETROTTER: Mám podobnou zkušenost z Californie a kladl jsem si podobnou otázku.
    LBW
    LBW --- ---
    DO_IT: Fajn místo, díky za tip .)
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    GAMMA - Big Doink - double IPA, 8%.

Prvni pivo, ktery mne tak potesilo, ze o tom jdu napsat na Nyx. Jsem absolutne nadsen. Je to jako jist lemon cake ale v pivu, co je ale porad horky. Koupeno v pivotece Valhala, Ruska ulice v Praze.

DO_IT
    DO_IT --- ---
    LBW: jestli chces kostnout dobry polaky tak jdi do Beerhally

Dr. Martínka 1590/6, 700 30 Ostrava - Hrabůvka
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DO_IT: jestli myslíš pivovary, tak nevím, hodně dlouho jsem tam nebyl.
    LBW
    LBW --- ---
    Už jsem se asi ptal...
    Nějaký beer shop v Ostravě? Zatím jsem teda v pohodě s IPA od Chrousta v pendolinu :)
    LBW
    LBW --- ---
    DO_IT: osobne jsem tam nebyl, ale mnozi se mi dobre reference na Other Half Brewing .)
    Brooklyn | Other Half Brewing
    https://otherhalfbrewing.com/location/brooklyn-ny/
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    JVCNC: i pro ty starobrnaky se neco najde

GLOBETROTTER: jedu v dubnu do nyc, mas nejaky tipy prosim co stoji za to? :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    BURKHAR: tak to si dovolim nesouhlasit. Ja sam mam radeji evropu, ale i v US se najdou pro bileho evropana zajimave pivovary a piva. jen jak je ta amerika vetsi, tak tech staropramenu tam maj vyrazne vic takze se clovek spali velmi snadno.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Mluvit v souvislosti s USA o pivu a vůbec jakékoliv gastronomii je marný. Neumí vůbec nic.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SEEKER: Jak jsem psal, stout piju velmi svátečně (tak jednou za dva roky) a kyseláče nemusím. Pak už toho moc nezbývá. Takzvanému ležáku (takzvaný protože nevěřím tomu, že to fakt leží jako třeba ve Střední Evropě) / pils jsem dal párkrát šanci a ani jednou to českému craftu nesahalo ani po kotníky, takže už ne. Pak zbývá jen IPA.
    A i hazy má někdy poměr IBU / alkohol kolem třeba 8 nebo 9.
    Tím Brooklynem předpokládám myslíš nějaké crafty v Brooklynu, ne Brooklyn brewery :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    GLOBETROTTER: Jak nedá nic jinýho pít? Jako u průměrnýho craftu? Protože pivovary, co se dostanou sem, uměj většinu stylů skvěle, snad jen ležáky nejsou obvykle kdovíjaký (i když v Brooklynu jsem měl super spodňáky v německým duchu). Jinak jsem v New Yorku obešel asi 7 pivovarů a fakt se tam nic jinýho než hazy nevaří, hořký IPA fakt nefrčí, i když se to nejmenuje NE nebo Hazy, tak je to hazy. Jinak slovo IPA je samozřejmě magická formulka, v Queens jsem si dával skvělej Gruit, kterej se tam ovšem jmenoval Hopless IPA :))
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCENT:
    GLOBETROTTER:
    Minulý/tento týden jsem si udělal kolečko po mikropivovarech v jižní Arizoně. Jelikož se v IMHO v Americe nic jinýho než IPA nedá pít (stouty piju jen svátečně a zbytek fakt není k pití, pokud člověk neholduje kyseláčům), tak jsem vždy ochutnal IPA. Ve většině pivovarů měli jen jeden a to hazy. Nevím, zda nějaký regionální trend nebo celonárodní móda. Každopádně až na pár slabších pivovarů bylo všechno fakt dobrý a to i pokud to mělo pro mě slabý poměr IBU/alkohol.
    LBW
    LBW --- ---
    IPL Brewstock From Plzeň with Love - Pivovar Proud, collaboration with Pivovar Zhůřák

Me to desne chutna :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ZAPLO05: to je jen můj tip, vim, že otec byl párkrát v nějaký putyce, snad na jiráskovym hronově, nebo nějakym jinym divadelnim festu, kde na standardní řezaný mu nosili tohle půlený, tak si to objednával se lžící
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam