ALISTAIR: Ja myslim ze Lynch je neprekonatelny. Dokud film Duna nebude obsahovat vnitrni dilagy postav, tak bude jakakoliv ztvarneni Duny naprd. V knize Duna je skoro tolik vnitrnich uvah postav jako nahlas mluvenych dilaogu. Zatimco Lynch se v nich primo vyzival a delal takove ty dlouhe zaberu na mlcici postavy, ktere vnitre rozmlouvaji sami k sobe ;) Bez nich film proste neobsahuje hloubku.
Ja myslim ze jedne co me uspokoji je ta bajna 5 hod veze Lynchovy Duny ktera pry ma by v nejakem filmovem trezoru. Lynchovi ten film vylozene sednul. I on sam si ho pry uzival pri nataceni.
Add Harkonenove. Harkoneno jsou prose takove paraela k soucasnym bezskurpuletnim obchnodnim rodinnym klanu jako Rokefeler, Bushovci a podobna havet. Jsou soucasni SUPER-bohaci poskozeni, ci posedli? To je dobra otazka. Ja myslim ze ano. Mojim tajmum snem je vsechny utopit v potu lidi, ktery vyprodukuji zatimco drou na bohatsvi takovyhle z kurvy synu.
Hele vzpominas na ten film The Corporation?
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy
Main article: Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R)
The following findings are for research purposes only, and are not used in clinical diagnosis. These items cover the affective, interpersonal, and behavioral features. Each item is rated on a score from 0 to 2. The sum total determines the extent of a person's psychopathy[3]
Factor1: Aggressive narcissism
1. Glibness / superficial charm
2. Grandiose sense of self-worth
3. Pathological lying
4. Cunning / manipulative
5. Lack of remorse or guilt
6. Shallow
7. Callous / lack of empathy
8. Failure to accept responsibility for own actions
9. Promiscuous sexual behavior
Factor2: Socially deviant lifestyle
1. Need for stimulation / proneness to boredom