• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    ANKETA! Jak hodnotite pokracovani a predehry sagy duna z pera Briana Herberta a Kevina J. Andersona ?

    Pokus o prelozeni BG litanie:

    "I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it pass over me and through me. And whan it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain."

    "Nesmim se bat. Strach zabiji mysleni. Strach je mala smrt prinasejici naproste vyhlazeni. Budu svemu strachu celit. Dovolim mu, aby prosel preze mne a skrze mne. A az projde, pohlednu vnitrnim zrakem na jeho cestu. Kde byl strach, nic nezustane. Zustanu pouze ja ."
    rozbalit záhlaví
    CORIM
    CORIM --- ---
    ANNIE: Mno, kdyz uz mluvime o Beduinech, tak je vhodne zminit, ze maji postavu spise mensi vysky. A nekteri maji hlavu holou jako koleno.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    CORIM: Já jen řikám, že třeba u Beduínů (kterýma se mimo jiné Frank Herbert inspiroval) se tyhle znaky prostě tak často nevyskytujou a já si tak fremeny ani nepředstavovala...V lynchově duně mi prostě sedli víc než v minisérii, kde jsem si např. Stilgara představovala úplně jinak...
    CORIM
    CORIM --- ---
    PRIZRAK: Mne osobne se libi vic nejz Lynchova duna. Nebo alespon vic nez ty dve verze Lynchovy duny co jsem mel moznost shlednout.
    CORIM
    CORIM --- ---
    ANNIE: A fyzicka se nejak vylucuje s tim, ze ma clovek trosku brisko, nebo s tim ze mu padaj vlasy?
    PRIZRAK
    PRIZRAK --- ---
    O víkendu jsem již podruhé zhlédl tu třídílnou filmovou miniserii od V. Hurta. Paráda. Tentokrát se mi to líbilo dokonce ještě víc, než minule. Sice si uvědomuju nedostaky tohoto díla, ale nemůžu si pomoct- mně se to prostě moc líbí. Kdo to ještě neviděl, doporučuju. Ovšem jen pro ty, kteří četli Dunu.
    Jaký na to máte názor vy ostatní? Je možné, že už jste to tu probírali, ale co..
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Jó a ještě jeden argument mě napad...Taky musej mít nějakou fyzičku, aby se dostali na čeva...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    CORIM: No predpokladam, pro relativni nedostatek vody a staly pohyb v pousti by byli spis slachoviti a "vysuseni". Kdyz se podivas na ruzny kmeny z pouste, tak tam nekoho objemnejsiho taky jen tak nenajdes...
    SPARHAWK_SK
    SPARHAWK_SK --- ---
    Corim: A je im brutalne vzacna voda, tak behaju bosi po pusti. Ten druhy film je proste hrozny... Drzi sa deja, ale atmosfera je prec.
    CORIM
    CORIM --- ---
    ANNIE: A jak by asi tak mohli vypadat Fremeni? Jsou to normalni lide. A navic se nezivi zrovna zdravou stravou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    WIPER: spousta lidi necetlo treti dil, protoze je odradil druhy - oproti pomerne "akcni" jednicce je vic na premysleni, a to ze to psal jako trilogii se moc nevi (teda myslim ze to neni napsane na zalozkach ani jednoho vydani)
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    nevite nekdo udkud stahnout vsechny dily duny(nebo vubec vsechno od Herberta) v cestine?? Format je mi ukradenej(pdf,rtf,doc,txt). Diky
    WIPER
    WIPER --- ---
    checht :-) ani jsem necekal ze tan muj ftip se docka takovych reakci. Samozrejmne ze bych ho nenatocil, protoze nejsem reziser, o filmovani toho vim uplne h... a podobne :-))

    cimz ovsem nerikam, ze v me hlave nezije Duna svym vlastnim zivotem :-)) mozna az nekdy postoupi technika propojeni pocitace s mysli, necham Vas kouknout :-)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIPER: Nenatocis protoze (pravdepodobne) Lynch nejses :)
    JOSE
    JOSE --- ---
    WIPER: Nenatocis.
    BRIDGET
    BRIDGET --- ---
    ROBAS, ULRIK: :o) Ani nevidím špatně, ani nefetuju, jen vyjadřuju svůj názor ohledně knih a filmu.
    ROBAS
    ROBAS --- ---
    Ha ha.. :-)
    WIPER
    WIPER --- ---
    Sezente mi tolik penez jako je na nataceni LOTRa a ja natocim Dunu lepsi nez Lynch ;-)
    SAMELAME
    SAMELAME --- ---
    ANNIE: deti duny na tom nie su o moc lepsie...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Jelena: Souhlas. Ale zas na druhou stanu je pořád lepší Lynchův film, než minisérie (myslím ta první. Děti Duny jsem neviděla). Tam byl sice jakž takž příběh, ale po zjevení tlustých a plešatých fremenů sem to vzdala...
    JELENA
    JELENA --- ---
    film neee... když jsem ho viděla, měla jsem přečtené první dva díly. A velké zklamání. Já sice chápu, že do filmu se nikdy nedá nacpat celá knížka, ale nikdy mi to nepřestane vadit. Vůči zfilmovaným knihám jsem už předem zaujatá.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    BRIDGET : ty fetuješ? ;o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam