Jsem fanda Villeneuva, ale kromě absolutně top castingu tam nenacházím moc věcí, které by mě zrovna odpálili. Nelíbí se mi ten vizuál - lodě, domy, kostýmy - je to takové mdlé, rovné. Jak tam proti sobě běží ty armády jako po nějakém letištním parkovišti. Nebo jak se Momoa pere v prázdné obdélníkové místnosti. Má to působit chladně, ale nesedí mi to. Poušť vypadá jako poušť, takže super, ale chtěl bych nějakou exotiku, třeba nějaké filtry a la Mad Max, co by mě přesunuli do jiného koutu galaxie, místo do zaprášeného Jordánska. Nebo srovnejte pouštní záběry ze Sicaria. Netvrdím, že Deakins musí snímat všechny filmy, které chci vidět, ale bojím se, že by z toho vytěžil víc. I ty kostýmy jsou mdlé. Konkrétně Josh Brolin vypadá, že nafasoval Fordův 'kostým" z Blade Runner 2049. Od módy roku 10.000 bych čekal něco zajímavějšího (ale Theodor Pištěk mi nechybí ;) ).
Chválím toto: kostýmy Sardakaurů (předpokládám že to jsou ti bílí vojáci) a "čarodějnice", červ (i když je to nějaké mládě), styl Harkonnenů, Thufirovo paraplíčko.
A poslední kritika: obecně se mi nelíbí střih toho traileru. Není tam moment, kdy bych si řekl "wow, to musím vidět".
PS: prej "crusade". haha.
Dune Official Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=n9xhJrPXop4