• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASFOTO - WORKSHOPY
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    SAMUEL: ... ta debata nize je daleko vice "o fotkach", nez kdyz si tady budem rikat, jak napr. nastavit DSLR aby .. na to imo staci si obvykle dukladne precist Manual, a par knih o zakladnich fototechnikach ...
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    vy ste ale psychologové, kucí.-) rozumíte lidským duším...jen mi povězte kam touto debatou každý směřujete, resp, jakého výsledku se chcete dopracovat? Nebo jinak - zkuste každý maximalně čtyřmi řádky shrnout svůj názor, my si to přečtem a budem se zase bavit o fotkách, a technikách. Lexik byl prvni kdo mi v tomto auditku predal nejaky poznatek.
    Zbytek mi zatim predava, jak pokroutit vety sveho oponenta, aby vyznely spatne...
    ZACK
    ZACK --- ---
    EDA: to urcite, ale vcelku to nic nemeni na tom, ze k pratelum se chovas schovivaveji a s vetsim respektem a slusnosti. To co pises je jen nastroj.
    EDA
    EDA --- ---
    ZACK: ... jo, a taky když řekneš něco a ten druhý si to vyloží špatně, tak je to na něm obvykle poznat a ty máš šanci zareagovat a uvést (nebo aspoň pokusit se uvést ;-) ) věci na pravou míru...
    EDA
    EDA --- ---
    ZACK: Na druhou stranu mezi přáteli (tj. pro tyto potřeby i horda vzájemně cizích lidí) máš k dispozici i jiné výrazové prostředky; mimiku, gestikulaci... Když řekneš po klávesnici někomu, že je čůro, tak se to tak musí brát, ale v osobním kontaktu se odliší mnoho různých významů sdělení "jsi čurák", dokonce někdy jako pochvala :-)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    ZACK: ... souhlas, take mne uz tusim 2x moc potesilo, kdyz mi ZACK: pochvalil fotku .. skoro tak podobne jako 1x Houda :)))
    ZACK
    ZACK --- ---
    EOS: takhle to nefunguje... mezi prateli mas prirozenou tendenci mirnit se. Je to stejne jako v osobnim kontaktu vs net. Do oci se rika (komukoliv), ze je curak daleko hur, nez pres klavesnici. Stejny princip. Ano, akceptovatelnost neresim (pochopitelny snad ty moje holy vety jsou). A duvod je jednoduchy. Clovek, ktery na to ma, si z te kritiky odnese, co je potreba, tak jako tak a ma JASNY nazor, nezkresleny diplomacii, neobrouseny jen proto, aby se nenasral. A at se klidne nasere. Jde spis o to, co z toho v nem zustane, kdyz se uklidni... A vsimni si nekdy, jak jsou lidi nekolikanasobne vdecnejsi a stastnejsi, kdyz jim ja neco primo pochvalim. Jasne, nekdo se vztekne az k nepricetnosti, ale jsou lide, kterym to neco da. A ty me zajimaji a budu rad, kdyz se posunou a tesim se na to, co z nich vypadne dal.
    Nejake renome bych do toho netahal.
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    EDA: no, aspoň budou mít hoky ty emoce:-)
    EDA
    EDA --- ---
    SAMUEL: To zní dobře :-) já se trochu upravím, vy se za mnou všichni poženete a na mě pak zbude spousta krásných smutných modelek, které nebude mít kdo fotit :-)
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    LEXIK: to bych si ho pak vyblejsk taky jestli dovolite:-)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    EDA: ok. navstiv vizazistu, nech si zastrihnout a obarvit plnovous, ostrihat vlasy "na emo", vytrhat "breznevovske" oboci .. a pak to zkus znova :)))))
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FOGH: navazal bych na ZACK:A, na modelce je krasne videt mrtvy nauceny vyraz bez emoci, o kterem si mysli, ze ji slusi .. ukolem fotografa je z ni dostat ven prave ty emoce, at uz zamerne ci mimodek ... treba viditelne nasrana modelka by byla na foceni mnohem lepsi nez tohle ,-)
    EDA
    EDA --- ---
    LEXIK: Když na mě ze zrcadla kouká vošklivej fousatec a ne krásná modelka a to mi brání se soustředit :-)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    SAMUEL: ... nic nehledej, stoupni si pred zrcadlo a vyzkousej si pohled na sebe z ruznych uhlu, a kdyz uz budes v tom, muzes si take vyzkouset pustit si na sebe svetlo z ruznych uhlu, docela fajn cviceni a pokud pochopis, usetri ti to spoustu casu, mista na pametove karte i zklamani :)
    ZACK
    ZACK --- ---
    CODE: zaklad je ale chut a schopnost kritiku a radu prijmout

    FOGH: co me u toho hned napadlo... totalne ji nebavis. Nudi se. Nevi co ma delat. Odstoji si to, ale doufa, ze uz bude konec. Chce to trochu pracovat s modelkou...
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    LEXIK: kruci ty mas asi pradu ty zespoda jsou dyckyo neco horsi, ale hledam dal:-)
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    LEXIK: zajimavej postreh. osobne nesouhlasim, ale verim ze kdybych si koupil knihu jak fotit portrety tak tam neco takovyho najdu.. ale prijde mi to jako blbost, nejdu nejakY snimky abych sve tvrzeni podporil...
    EOS
    EOS --- ---
    ZACK: Myslím, že naopak zatímco mezi přáteli se vsákne názor vyřčenej na rovinu tak, "jak mi zobák narost", právě v takovéhle veřejné diskusi je vhodné trochu vážit formu projevu. Podle mne, když už mi něco stojí za vyjádření názoru, stojí to i za trochu diplomacie, tj. snahy o jeho pochopitelnost a akceptovatelnost obecnějším adresátem. Komentář, po jehož přečtení většina lidí konstatuje dobrej postřeh a nikoli fůru vaty mimo mísu, by jistě přispěl i k Tvému renomé fotografickému, když už tedy diplomat zrovna nejseš. Ale nikdo neni dokonalej.
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FOGH: ... portrety se obvykle nefoti z podhledu ... zdeformuje to rysy a dotycnemu je zbytecne videt do nosu ,-) imo chyba !!!
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FOGH: ta prvni se mi libi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam