• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FREAZMiroslav Žamboch a jeho díla.
    ROMI
    ROMI --- ---
    a jinak VEGAS VEGAS VEGAS, at uz je to tady :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    posledni jfk me ted hodne bavil, klasickej Mirek :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Já vůbec neslyšel o dalších. To je nakonec jedno. Každopádně, Hitman souvisel s tím hrdinou. Dotchi je možná další "alter-Koniáš," ale je díky tomu konzistentní. Meyer ne. Navíc krátký rozsah tomu pomáhá - i Visio ořezané dejme tomu o třetinu by možná bylo lepší.
    LANC
    LANC --- ---
    Zajímavé taky je, jak jsem vypozornoval z debat, že patřím k těm nemnohým, kterým se líbí Hitman, v mém případě rozhodně víc jak Visio. Obecně mi paralelní řada X-Hawk hodně sedla a doufám, že se rozšíří o víc dílů než jen o ty oznámené 4 (nebo kolik).
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Raději ne. Nerad bych, aby si na mě autor vyšlápl s katanou. :-)
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Námět na fanfik? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Umím si na jedné straně představit "upírského Damiena" (ta prastará upírka očividně byla dost "silná káva" i na její konkurenty, takže co asi může vychovat ze svého syna?) a na druhé něco jako zápletku "Dítěte Skály" v moderním (zřejmě navíc budoucím, tedy SF - dítě se narodí někdy za 19 let) světě. To by mohlo být nadmíru veselé. Do toho ten vědec, co zřejmě hodlá posunout výzkum do více praktické roviny...
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: To máš pravdu. Možná ještě budu nucen názor změnit. Rád bych :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Ti náckové byly opravdu zbytečnost. Jako by se z nich v podobných knížkách stala "povinná rekvizita," ale pro mě už je to spíš otravné klišé. Kdyby se ho aspoň autor pokusil třeba nějak "vtipně shodit..."

    Nicméně to pokračování by mě zajímalo, protože obě možné větve - jak "budoucí dítě," tak "šílený vědec" by mohly slibovat opravdu dobré příběhy, možná lepší než Visio samotné.
    LANC
    LANC --- ---
    Ale aby nedošlo k mylnému zdání: i to Visio jsem si v knihovně nechal a časem plánuju druhé přečtení.
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Jistě (zvlášť ta paměť, proti tomu ale u mě zas působí to strašlivý náckovský klišé), ale v celkovém součtu jsou to drobky. I když uznávám, že možná kloužu moc po povrchu. Jenže fakt nejsem s to se od toho Kulhánka odstřihnout. Taky je asi třeba započíst vliv toho, že jsem Visio četl hned po Vyhlídce na věčnost - přičemž obě knihy mě zklamaly, nevím která víc. Nakonec bych asi Visio hodnotil líp, nebýt ovšem těch nudných pasáží, do kterých jsem se nutil. První Žambochova knížka, kterou jsem měl problém dočíst a tlačil ji silou vůle.
    S Tvým názorem na charakter hrdiny naopak souhlas bez výhrad.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Jako čtenář si dovolím názor - nesouhlasím, že Visio je neoriginální. Některé nápady (upírská paměť v lidech, jejich "biologie") mě zaujaly a jsou velmi dobré. Největším problémem je podle mě pojetí hrdiny. Jako by záměrem bylo vytvořit "nelítostného" upíra, jenže to pořád a pořád klouže do "koniášovského standardu" a výsledkem je schizofrenik, který něco jiného (v duchu) říká a úplně něco jiného dělá. Tady měla včas zasáhnout redakce, pokud tedy nějaká byla. S lépe vymezeným hrdinou by se dalo leccos zachránit.

    Plus, pokud se nechystá pokračování, tak mě opravdu zaráží ten dokonce dvojitě otevřený konec.
    LANC
    LANC --- ---
    MIMA: To by bylo fajn ;)
    LANC
    LANC --- ---
    ZOIDBERG: Ech :(
    LANC
    LANC --- ---
    SUCUBIS: Pak to bude asi jasný, já patřím k té většině, co bude asi navždy adorovat Koniáše :) Ale dík za tip, zrnko zvědavosti zaseto :)

    S Visiem já mám strašný problém. Byly tam pasáže, kdy jsem se ukrutně nudil, na což nejsem u Žambocha zvyklej. A jestli kniha vyšla ve špatný čas? Nevím, mě přijde spíš jako špatný nápad ten námět. Pokud píšeš o upírech, co nosí katanu a žijou v Praze, je zaděláno na problém, protože se nejde vyhnout srovnání. Možná, kdyby Visio vyšlo před Nočním klubem... Ale i tak mi hrdina nepřirostl k srdci a řada pasáží byla prostě smrtelná. Mnohem radši mám Líheň, když už.
    MIMA
    MIMA --- ---
    LANC: Já se schválně poptám
    MIMA
    MIMA --- ---
    ZOIDBERG: Na věčné časy samosebou ne
    MIMA
    MIMA --- ---
    SUCUBIS: A co je nakousnuté na konci jedničky ? :-))
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LANC: me osobne to prijde jako nejlepsi co napsal (mam toho doma vetsinu a i dalsi favority) a cetla jsem to nejcasteji, knizka co se neomrzi, ale ja rada sci-fi :)
    LANC: Visio bylo vdave v zly cas, jinak by to byla dobra kniha, proste smula no
    MIMA: a ja doufala ze tam dozvejka co nakousnul na konci jednicky :D novou myslenku bych ale taky nezavrhla
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    LANC: Mám dojem, že Egon Čierny už má bohužel jiné starosti, slyšel jsem, že na tom není zdravotně dobře a roky jsou tady. Možná už mu to prostě nestojí za to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam