• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FREAZMiroslav Žamboch a jeho díla.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MIMA: Jo aha, kombo. Já si to dovedu docela klidně představit - ale ne při prodeji v normálním knihkupectví. Minimálně dvě distribuce (Kosmas, Knihcentrum/Pemic) prodávají i papírové knihy, i e-booky, a zřejmě by šlo domluvit, že při prodeji jedné verze přes e-shop by čtenář dostal nějaký extra speciální slevový kód na koupi té druhé (u nich). Samozřejmě to nabízí spoustu otázek, distribuce se mnohem raději zbaví papírové knihy, která jim generuje náklady na skladování. Je to každopádně všechno na tom, jak byste se dohodli, ale určitě je to realizovatelné. Prodejců e-knih minulý rok přibylo, ceny mají z principu skoro stejné a každý způsob, jak dostat zákazníky k sobě, se jim hodí.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    MIMA: kdyby me hrabnul na ctecku, prstiky mu urazim a on to vi :)
    OTAVA: nebylo by jednoduzsi proste prodavat komplet kniha+ekniha najednou s urcitym navysenim ceny ? o kolik si neodvazuju odhadnout, ale uz jen to, ze si to clovek muze koupit v jednom baleni je skvely marketingovy tah ktery pritahne dost lidi a tak by ani ta cena nemusela byt tak vysroubovana, treba papir samotny za 300,- a v balicku za 350,- by asi nebyl problem co by dostal lidi do kolen
    MIMA
    MIMA --- ---
    ROMI: No jo, papír tě nebere :-)))))
    MIMA
    MIMA --- ---
    ZOIDBERG: Budu se opakovat - ale 60% by fakt nepokrylo náklad - usštříš vlastně za tisk a část nákladů na distribuci.
    Ale o to mi ted nešlo a taky to sem nepatří. Zajímá mi kolik byste dali ( v procentech ceny papírové knihy) za kombo papír+ebook nějaké Mikrovy knihy.
    ROMI
    ROMI --- ---
    nevim, tohle me nezajima :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MIMA: Pro mě je psychologickou hranicí 100 korun - pokud kniha stojí 99 korun a méně, nakupuji v podstatě bez rozmyšlení (což je malér třeba u hudby a aplikací u Google Play - to je past na peníze), pokud stojí více než stovku, tak si nekoupím nic, co je dražší než 60% z ceny papírového vydání - měl bych pak pocit, že ze sebe dělám moc velkou kavku nakladatelům.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MIMA: tak jako za kombo tak 130 % ceny ?
    (naklady na knizku chapu, naklady na ebook budou o dost mensi a jak jsem psal, prava by se mely zapocitavat jenom jednou kdyz to prodavas stejne osobe.)

    Technicky reseni je jenom navrh - je mi fuk jak to bude zarizeny, chci si proste knizku precist ve ctecce a papir pohladit, prichnout a zalozit do knihovnicky. a az prijde ten spravny zimni / podzimni vecer, dat si to v papiru.

    MIMA
    MIMA --- ---
    OTAVA: Knihkupectví nemá jak kontrolovat tvou totožnost, to je ze zákona nemožné.
    Já si pro zatím nedokážu představit, jak to udělat. V téhle chvíli by mi zajímalo, kolik je shůdná cena za kombinaci pro zdejší návštěvníky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Hele technicky by nemusel byt problem si koupit elektronickou knihu za plnou cenu a k tomu dostat unikatni slevovy kupon an treba 80 % ceny papirove knihy, s tim ze treba dubu muset predlozit OP a potvrdit svout otoznost v knihkupectvi. a nasledne si to eShop, vydavatel a knihkupec nejak poresej mezi sebou.

    (prava by se platili jenom jednou, kdyz si oboje kupuju pro jednu osobu)
    MIMA
    MIMA --- ---
    Ted mi napadlo : Co si udělat takovou anketu ?
    Kolik procent ceny papírového vydání by měla stát kombinace papírová kniha + ebook ?
    Díky za názory.
    MIMA
    MIMA --- ---
    SUCUBIS: A čtečku nežužlá ? :-))))
    RIVEEK: Obálka bude stejná jako ta poslední tritonovská.
    Pokračování JE v plánu, ale kdy .....
    SCHRAMM: No to já taky, ale chtěla jsem to sem jen pro úplnost dodat :-)
    Klídek, všechno bude ( a je) i v papíru :-)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    SCHRAMM: jj, těma se jde i utřít :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    MIMA: Srát na ebooky - plnohodnotné knihy sem! ;)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    MIMA: Marně dumám v čem by si takový sociální případ tu e-knihu četl...
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    TRANQUILITY: palmknihy.cz tuším něco mají...
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    ZOIDBERG: souhlas - v duchu jsem se poplacal po rameni, ze mam prvni verzi s tim radoby Arnoldem a nahejma kockama. Na druhou stranu - u toho prvniho vydani mi vadi dost titerny pismenka a velka svetlost / nedostatecna sytost barvy, takze se mi to spatne cte a zrejme si koupim i ten novy vytisk (presne z tohohle duvodu mam prvni i to druhe prepracovane vydani Fabianovych Marinaku - to nove ma kvalitnejsi tisk i papir a lip se mi cte :-) Jako mit kvalitni a solidni domaci knihovnu je investice do budoucnosti nasich generaci pristich a kulturniho vzdelani a rozhledu deti vubec a rozhodne se vyplati nebyt skrblik :-)

    MIMA: Super. Megapolis je nutnost a klenot kazde domaci knihovnicky, doufam, ze bude mit srovnatelne dobrou obalku, jako to vydani s bubakem v plasti a gassmace.
    Ale chtel bych se zeptat : Predatori, jak byli zakonceni, takhle otevrene oficialne konci, nebo je v planu nejake pokracovani ? U jinych autoru bych to bral jako otevrene uzavrenou vec, ale v pripade Zambocha muze byt pokracovani klidne presunuto do sousedniho paralelniho vesmiru obyvaneho inteligentnimi jestery a stejne by to davalo smysl... Tak se ptam, protoze ta nejistota me nici ^_^
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja bych vazne byla nadsena, kdyby slo koupit knizku z papiru spolu s elektronickou verzi, ja si je kompletuju do knihovny, ale s ditetem muzu cist maximalne ty eknihy, protoze ta mala prisera zere papir :(
    MIMA
    MIMA --- ---
    ZOIDBERG: Tak jednoduché to není. Detaily z pochopitelných důvodů nemůžu prozrazovat. Ale držte palce, at se mi to postupně povede. Teď můžu slíbit v brzké době ( doufám, že dny) Megapolis.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Mít legální možnost koupit si každou Mirkovu knihu by jistě bylo fajn, a v podstatě tomu snad nic nebrání, ne? Ne že by z toho asi byl nějaký extra vejvar, ale i tak. Dnes jsem měl úspěšný den, za horentní cenu jsem zakoupil mírně jeté první vydání Bez slitování. S obálkou toho nového fakt nejsem kompatibilní, a teď ho mohu dát konečně do frcu... Sice jsem uvažoval, že bych si nechal namalovat od Kuby Kupčíka svou vlastní verzi obálky, ale teď nemá moc času, a raději si od něj nechám namalovat něco s Koniášem. Už aby to bylo.
    MIMA
    MIMA --- ---
    Víš proč jsi mi naštvala ? Já se právě dneska snažila o to, protlačit další Mirkovu knížku do ebooku. Jenže jestli se někdo ze zúčastněných sem koukne ( což se klidně může stát) , tak nemám šanci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam