• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Mozna bych mela prihodit nejaky pokracovani. Tata je od pondelka doma, starame se o nej stridave s tatovou zenou, byla jsem tam ted v podstate nastehovana a vcera prijela na vikend domu docela vycerpana, ze jsem dneska zaspala do prace, to se mi nestalo tak aspon rok, fyzicky to neni tak strasny, jak jsem myslela, tata stejne skoro porad spi, dvakrat denne chodi sestricka pichat injekce, pak nejaky jidlo, cesty na zachod, obcas ranni pocurani, zvraceni v kteroukoliv denni dobu, myti, to se da docela zvladnout, rikam si, jesteze je tata docela trpaslik a ne zadnej chlap jak hora, to nevim, co bych si pocala. Trochu psychicky narocny je komunikace s nim, na nic si nestezuje, nic sam nerekne a vlastne moc nemluvi a kdyz nahodou jo, tak uplne z cesty, ale vidim, ze vnima, je schopnej odpovedet ano-ne, ale taky ne vzdycky, uz vubec neni schopnej se rozhodnout pro jednu variantu ze dvou nabizenych. Nejvic vycerpavajici ale je, ze jsou doma i moji mladsi sourozenci, nemuzu s nima nikam jit, protoze musim byt u taty, kamarady maj bud nekde v cudu, nebo nevim, sami nechtej nikam jit (ani se jim na tom sidlisti nedivim) , obcas si zahrajem treba nejakou hru, nebo tak, ale treti den po sobe uz dochazi napady, chut i energie. Kdyz jsem byla s tatou doma sama, protoze sli oba k zubari, tak to bylo o dost lepsi. Navic tam na me pada silena sidlistni deprese, kterou jsem tam mela vzdycky, kdykoliv jsem prijela jenom na navstevu. Priznam se, ze prvni dva dny jsem byla psychicky az necekane v pytli, pak jsem se trochu otupela.
    Dedu pustili predcasne z nemocnice, protoze se desne rychle hojil, tenhle tyden nastupuje na Bulovku na chemoterapii a ozarovani.
    FIFI
    FIFI --- ---
    HANULA: holka, já už to sem radši ani nepíšu, tohle má být klub o nemoci, ne, o tom co se děje potom. Přijde mi to blbé to sem už psát, nevím, jestli to někoho zajímá. (Mohla bych psát, kolik času zabral bráchovi ten RM systém a stejně mu ještě něco nepřevedli, dneska další úřad - tentokrát převod účtu s Eurama - celá akce přímo v bance na 1,5 hodiny!! a je z toho cca 400 Eur). Jako fakt co jeden den, to má brácha jeden úřad.
    HANULA
    HANULA --- ---
    TRANCEWARP: ke 14 dnů starému tématu - já mám za to, že účty notář obstaví ... asi si to nastuduju a pak sem hodím nějaký výcuc ... S těma kartičkama etc - asi záleží od kraje, tady u nás to opravdu dělá pohřební služba (posílá na pojišťovnu a matriku)

JANOCKA: já myslím, že to, že je člověk před operací informován, je v pořádku. Stát se může leccos
    s přístupem doktorů jsme měli víceméně pozitivní zkušenosti ...

k dorůstání nervů - já absolvovala před skoro 20-ti lety dost velkou operaci pánve, porušili co se dalo a nohu mám "necitlivou" stále :o(

TRANCEWARP: s tou pojistkou pro případ dlouhodobé nemoci - jak to mají upraveno ve všeobecných podmínkách?

FIFI: tvoje příspěvky vyznívají povzbudivě ;o) ufff.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: arogance skutecne neni na miste...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: myslim, ze takhle jsem to nepsala.... vzhledem k tomu tematu. Pro me to teda byl kurva drat sakra stres....

ovsemze mozna to nepochopis pac nemas to poteseni videt svyho tatu s otevrenym krkem a milionem hadicek, ze kterych mu tecou vsemozny sracky....

takze se omlouvam zda jsem urazil tvuj odborny jemnocit pro vyrazivo......
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    GHIVERAN: ale tohle proste nefunguje neomezene...
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    CORNELA: zjisti se to velice jednoduse - bodnes cloveka jehlou a bud to citi nebo ne :D

To ze dorusta 1mm denne ji rikal primar na traumatologii v Thomayerce no a kdyz jsme pote co se ji vratil cit do ruky spocitali kolik je to cm nervu a kolik dnu zhruba to odpovidalo, educated guess mel pan primar :)

Med kolem pusy bych nikomu taky nepatlal, ale nerv ti muzou preriznout pri jakekoliv operaci - jeden spoluzak, takovej sampon a fotbalista tak hral nekde fotbal, blbe dopadnul a zlomil si klicni kost - kdyz mu to v nemocnici spravovali prerusili mu senzitivni inervaci docela kusu hrudniku...zadny papir nepodepisoval a nikdo ho nevaroval...holt zivej organismus je zivej organismus...
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    GHIVERAN: Ja osobne bych se spise branila tomu pojmu "dorustani". Aby nevznikaly mylne predstavy ze preseknes ischiadicus a za pul roku ti doroste...
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    CORNELA: jako sorry, ale blbosti placas, periferni nervy se bezne regeneruji. S CNS(michou) nemuzes srovnavat, protoze schopnost regenerace je u cloveka omezena prave jen na PNS. Klidne si nalistuj Cihaka 3. dil str. 226 vlevo nahore odstavec regenerace neuronu.

Moje mati mela po dopravni nehode preruseny nervus radialis dexter v dusledku fraktury humeru v oblasti sulcus nervi radialis - zpocatku prakticky vubec nehybala pravou rukou a predevsim konec ruky - dlan a prsty visely mrtvolne dolu a nebyla schopna s nimi pohnout-narovnat je etc, nosila ortezu pres pul tela a chodila na ruzny vysetreni, kde prave doktori sledovali jak ji nerv postupne dorusta. Prumerna rychlost je 2-4mm denne. Mati to rostlo zhruba 1mm denne(zavisi na tloustce nervu a kdecem dalsim). No a zhruba za rok od nehody a operace ruky ji nerv zregeneroval natolik (a ona ho zrehabilitovala natolik-nebylo to zadarmo, musi se cvicit)ze na doktora dokazala ukazat fakace(vztycit prostrednik;).

Dnes tu ruku pouziva stejne jako pred nehodou. Akorat je taky zajimave ze jako prvni se ji do ruky vratila motorika a nez se ji do kuze prstu vratila i senzitivita trvalo to zhruba dalsi tri roky!. Z toho amatersky usuzuju, ze rychleji regeneruje motorika nez senzitivita, ale nijak podlozenou tuto domnenku nemam.

JANOCKA: Takze bych z toho zas nejak extremne nestresoval, urcite muze treba prijit o kontrolu te ruky docasne, ale pokud mu vylozene neodstani ty nervy jako ze by je fyzicky vyrizli(regenerujici nerv potrebuje stary i kdyz nefunkcni nerv jako vodici strukturu aby vedel kterym smerem ma regenerovat k efektorum) tak myslim, ze se mu casem jak ovladatelnost tak cit do ruky vrati.
    FIFI
    FIFI --- ---
    TRANCEWARP: s těma úřadama je to fakt boj. Brácha už týden nedělá nic jinýho, než přepisuje elektriku, vodu, plyn, telefon, popelnice, kanalizace tam naštěstí nebyla.. Teď jsem s ním mluvila a je z toho opravdu hotov. Např. napsal mail na odhlášení popelnic. Za 20 minut mu přišla automatická odpověď, že ta paní, která to dělá a na kterou byl ten mail, je dlouhodobě nemocná. Tak se tam rozjel, dostal se k paní, která to dělá za tu dlouhodobě nemocnou paní. Ta už ale o všem věděla, přestože se bráchovi vrátil ten mail jako nedoručený, tak té zástupkyni se nějak objevuje a ta už popelnici odhlásila. No jel tam vlastně úplně zbytečně, jen se s ní tedy domluvil, že jim tu popelnici vytáhne ze zahrady ven a oni si ji odvezou...
    Nebo jiná story též z dneška.. Měli jsme mamky pas a táty pas a jejich řidičáky. Jasně, šlo by to hodit do kamen, ale říkali jsme si, že by to smrdělo .. nicméně brácha si šel zrovna dělat svůj OP a tak řekl, že to tam vezme a odevzdá to. No jo, ale chybka..naši měli trvalé bydliště na Praze 4, zatímco brácha je Praha-západ. Takže si svoje vyřídil na Praze - západ, ale doklady po našich mu nevzali, musel s tím do Táborské, kde je Praha 4.

Já jsem dneska vyřídila to stavební spoření, to šlo celkem lehce, ale stejně to asi 3/4 hodiny trvalo.

Bráchu zítra čeká další bod, to jsou akcie, RM systém, tam to bude taky pěkný, neboť určitě akcie po tátovi nejsou přepsaný ani na mamku a pak ještě akcie mamky.

Telefon - tam to brácha zrušil u O2, ale ty mu dají pokyn, kdy odstřinou dráty nebo co a on to pak musí do 2 dnů nahlásit u Radiokomunikací. To že, O2 sídlí v Brně a ta stanice je na Praze 4 se už ani nesnažíme pochopit.

Jako fakt celý je to děsný.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    ja si na doktory nemuzu stezovat.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    jakou mate zkusenost s pristupem doktoru? zatim byli vsichni dost drsni. Obvodacka rekla jen : tak vam preju hodne stesti....:-///

LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    tak asi teda tak :-)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: no opravdu netusim, jak jsem psala to mi rikal tatkuv ORL.

Ze mu vzali veskerou tkan a uzliny td pod kuzi, zaroven mu uplne konpletne prerezali krk k pateri aby mu mohli preoperovat hltan a hrtan. aby se tam dostali.

a kdyz si tatka stezoval na bolst zad, ze nemuze zvednout ruce nad hlavu atd. rekli ze to je tim prerurenim nervu a ze dorostou. Tatku pak brnely ruce a krk...

no mozna pak zacal resit jestli prezije tak mu to neprislo tak hrozne....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    TRANCEWARP: no jiste, a mam zemrela natruc, aby meli vic papirovani.....

neuveritelny.... normlane jim napis, ze to bude medializovat.... to je jediny co me na tyhle praktiky napada....
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    jinak to byla pojistka pro pripad dlouhodobe nemoci... presne to, na co sme ji potrebovali ted tvrdej ze bylo to bezduvodny obohaceni...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    grrrrrrr tak nsk me nasrali na nejvyssi moznou miru grrrrrrrrrrr.... vrrrrrrrr..... zabit...

pojistovna zdravi mi rekla, ze i kdyz mama byla OSVC, tak ze kvuli tomu, ze ji priznali starobni duchod, tak ze uz mi nevyplatej zbytek prachu co dluzej z pojistky a ze to co uz vyplatili bylo asi BEZDUVODNY obohaceni a ze to budou chtit ZPATKY???????

otevrelo se mi tolik nozu v kapse, ze mam porezany obe nohy a hledam po kanclu granat, co tu asi neni...

neuveritelny... takova banda sracu... grrr... bacha na ne, zapirat zapirat zapirat...
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    CORNELA: ono mozna ten nerv pri vykonu prerusili a pak znovu spojili, tomu by odpovidala i ta doba, kdy se to regenerovalo. To funguje treba i u medianu nebo tak. Ale souhlasim, ze "dorustani" to moc ne.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    LENDULIK: no uvidime....zatim se mi dari byt celkem optimistka.
    A jestli je mozne to rozhybat (ac je to neprijemne), bude to aspon pozitivni zprava pro nej-hrozne rad ridi a boji se nemohoucnosti. Takove male placebo....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ne to urcite ne.. je to vratne, ale je to dlouhodobe. a docela neprijemne.

Ale dorostou, pokud to neni nejake zasadní preruseni.... nevim, nedkazu si presdstavit vetsi zasah do krku a uzlin nez totalni laryngektomie, kterou provedli tatovi.... je to opravdu totalni.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam