• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: pripad osetrovatelky bv mobilnim hospicu, co podala leky proti bolesti na predpis..
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    k paliativni peci.... nevite jak ten pripad dopadl??
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    CORNELA: to bohuzel takhle chodi na vice oddelenich:(
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    CORNELA: jednoduchy, na soukromy ortopedii na to jsou prachy, na interne asi ne, to si myslim ja. Tim samozrejme nehodnotim kvalitu a smysluplnost pece.
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    CORNELA: Ale tohle je problem obecne cesky, protoze je zde paliativni pece v plenkach. Dyt Ceskou paliativni spolecnost zalozili pred mesicem...lidi nejsou instruovani v tomhle ohledu.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    management bolesti tu kazda krava doktorska vubec nezvlada, clovek dostane na rakovinu tramal (mame teda zabiral, ale to byla klika) a to az po tom, co skuhra bolesti, protoze ma na ni coxtral... grrrrrrrrr.... tohle me teda rozlitilo uplne...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    lidi sou idioti... kdyz se clovek podiva na ty nazory, co povazuji za kvalitni... me je na bliti...
    FIFI
    FIFI --- ---
    LENDULIK: jojo, přesně. Já jsem všechny léky po mamce z lékarny přebrala a takové, které bychom třeba využili doma (nevím, třeba jako Ibalgin, brufen apod. jsem si vzala), ale všechno ostatní (včetně třeba těch náplastí a včetně léků na průlomovou bolest )jsem dala Cestě domů.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    zaregistrovali.... ja sama jsem jim davala spoustu leku na predpis, ktery zbyly po tatovi. a My se k nim strasne tezce dostavali.......

jsou to kreteni.... aneb dalsi level ignorace smrti....
    FIFI
    FIFI --- ---
    Nevím, zda jste zaregistrovali kauzu pečovatelky domacího hospicu:
    http://www.novinky.cz/clanek/153437-pecovatelce-hrozi-pet-let-za-pomoc-trpici-pacientce.html

a http://hhv.nmnm.cz/
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    POZITRON: no ona rakovina na reprodukcnich organech v dobe, dy uz jaksi nejsou potreba asi sama geneticky podminena nebude....
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LENDULIK: eee, myslim, ze jsem nikde nenapsala, ze to neni obrad. Za obrad to rozhodne povazuju, vlastne proto jsem to psala, chtela jsem se podelit o to, ze pohrby se daji delat nejruznejsimi zpusoby.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VRATENKA: ale to je prave ten obrad, to prece nebusi byt cirkevni institucionalni... jen se proste rozloucit jakymkoliv zpusobem....
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    CORNELA: to je asi jenom rozdil ve vnimani, on ten popel mi uz fyzickou pritomnost moc neevokuje ani kdyz je v urne, navic my jsme ho tam fyzicky vysypali a popel sel ke dnu, takze tam asi porad kousek taty bude :-). Navic asi nejsem moc vazana na fyzicky telo, a vnimam dusi oddelenou od tela a zijici posmrtnej zivot, jako mnohem dulezitejsi, ale to ma asi kazdej trochu jinak.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ale my mame kam jit, zrovna tenhle vikend, jsme byli na tom miste u reky a zapalili tam svicku, je tam krasnej velkej pamatnej strom, proste to misto budu mit s tatou uz navzdycky spojeny, prijde mi to stejny, jako jit na hrbitov, jenom tam nemame zadnou kamenou desku, ale pravdepodobne tam neco taky udelat nechame.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    my jsme treba klasickej pohreb nedelali, jednak to tata nechtel, z pohrbu v dnesni podobe se mu delalo tak akorat zle, takze jsme urcite ve statistice taky uvedeni jako ti, co tatu nenechali pohrbit. Tata mel takovou vizi, ze chce po smrti spalit a rozptylit do Malse, protoze pochazi z Budejc a u Malse prozil cely detstvi, tady v Praze nemel zadny vazby i kdyz tu zil vetsi cast svyho zivota. Tak jsme jeste tyz den zasli na pohrebni sluzbu, objednali zpopelneni a parte, ktery jsme hned poslali vsem pripuznym a pratelum, asi po tydnu jsme si mohli jit vyzvednout urnu, udelali mu v obyvaku takovy oltarik, kde byli vsechny mozny fotky, kondolence a par dalsich drobnosti, takhle tam s nama byl asi mesic, po mesici jsme si udelali vylet do Budejc, navstivili tatovu rodinu, vybrali vhodny krasny misto u reky a vecer, kdyz uz byla tma, jsme udelali rozptyl, zapalili lucernicku, pridali kvetiny a vsichni se rozloucili. Byl to nejkrasnejsi pohreb, kterej jsem kdy zazila nebo videla, nedokazu si predstavit, ze by nam pohreb pripravovala nejaka pohrebni sluzba. A to, ze se to takhle delat podle zakona nesmi nam bylo trochu jedno, znovu bychom to udelali uplne stejne.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    GHIVERAN: presne tak to je....

nevim, vsichni se vymlouvaji na komunisty a sekularizaci spolecnosti, ale ja myslim, ze to jenom lenost a utikani od povinosti.

Ja jsem sice z moravy z male vesnice, chodila jsem do nabozenstvi, do kostela s babickou a tak, ale nejsem verici a nikdy jsem nebyla. Ale o tom to je, je tu uplne burt, nemusim byt verici abych vedela ze je moje povinost prokazat mrtvemu posledni uctu a ne ho tak jen rychle zahrabat nekde bez obradu.... nebo spalit a nevyzvednout urnu...

Je to o vychove. Ja bych si nedovolila nedat kazdy dusicky a vanoce na hrob svoji pra pra babicky kytku a to jsem ji v zivote nevidela a neznala, ale znam ji v vypraveni a vim, ze jaka je a byla moje rodina do 4teho kolene.

Prijde mi, ze dneska je problem ze dezti neznaji ani snove babicky. Co z nich pak muze vyrust, presneji byt vychovano, nez sobci vidici jenom sami sebe. A pak samozrejne je to pohodlnejis se nestarat......

Ale to je vychovou...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ANJA: muj tatka zemrel presne tak... nevnimal ze se udusil....
    ANJA
    ANJA --- ---
    Jinak je to klise, ale prevence, caste prohlidky atd. jsou opravdu k nezaplaceni. Jedna jeho kamaradka mela tiez rakovinu ledviny, ale prislo se na to brzy, vzali ji bud cast nebo celou ledvinu a ted je cila jako rybicka.
    Ja osobne mam rakovinu v rodine z otcovy strany, jeho mati zemrela na rakovinu strasne brzy, ale moje rodicka nevi na jakou. Tak nevim.
    Jeste jak tady nekdo rikal ze se jeho babicka udusila na luzku...mozna to v te dobe nebylo, o tomhle vubec nic nevim, ale pritel mamky na konci zemrel prave proto ze nemohl dychat (odmitnul masiny), ale dali mu na konci injekci s necim co to urychlilo, takze se nemusel dusit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam