• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    LENDULIK: takovou uprimnost sem prave potrebovala slyset (videt)...:)
    právěže si to taky myslim, lepsi investovat do ovoce a zeleniny.

pred dvema roky uz chemoterapie probehla, rakovina se zastavila, nador se vyoperoval, ale ted se to zase objevilo :// je z toho spatna cela rodina, jedna se o tetu 49 let - rakovina prsu a nejakych tkani nebo co (ja se v tom prtku vyznam)
    snazim se najit nejakou alternativu, ale asi nic lepsiho nez ovoce, zelenina a jakás takás radost z kazdeho okamziku, neexistuje
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    _AMBRA_: uprime... myslim, ze jsou to vyhozene penize...
    radeji kupujde ovoce, vlakninu, obiloviny na cisteni tela... chce to hybat se aby jste se vyhnuli zacpe... Ale stejne primarni je chemo, kdyz to zabere tak se telo da dohromady casem samo.... Kdyz nezabere, tak je to fuk....
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    PTACOPYSK: soucasne
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ACIDQA: imho je to vsechno placebo (ale i to muze pomoct, psychika ma vliv na prubeh onemocneni)
    ACIDQA: Wobenzym ti nador nezhorsi
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    _AMBRA_: alternativa - mas na mysli hlivu soucasne s chemoterapii, nebo misto chemoterapie?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ACIDQA: myslela jsem, ze wobenzym patri mezi pripravky, u kterejch nebyl prokazanej zadnej ucinek a ze je to alternativni medicina asi tak na urovni homeopatik pripadne vytazku s krve panen obetovanejch pri uplnku (pardon za blbej humor).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A ještě bych uvítala radu ohledně Aloe. Chystám se objednat Noni juice i Aloe šťávu, ale těch výrobků je docela dost. Nějaký konkrétní tip?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Já bych taky měla dotaz. Možná docela stupidní, ale "tápu".
    Užívá-li onkologický pacient Wobenzym (podle mého známého lékárníka v dávkování 4x10), nemůže tím "živit" i ten nádor? Jedná se o pacienta, který je na počátku léčby. Teprve ho čeká ozařování a chemoterapie.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    zkousela jsem filtr, ale nic, tak se zeptam...
    pouzivata nekdo jako alternativu k chemoterapii vytazky z hlivy ustricne?? (v lekarnach 30 tobolek za cca1.700,-) nejake vysledky? nejsou to jen vyhozene penize?
    thnx
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    SUCHRE: ja si myslim ze pokud je duvod (rizikova skupina), neni duvod cekat do 50. Aspon mas jistotu, ze je vse OK.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Nedelam zadnou paniku. Do rizikovy skupiny samozrejme patrim, ale pravidelny kolonoskopicky kontroly jsou az od padesati let veku a ja to mam o dvacet let driv. To je vse a tezkou hlavu z toho nemam.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    SUCHRE: taky bych rekla ze to je preventivni, spis patris z nejakeho duvodu do rizikovejsi skupiny, takze je to zrejme preventivni; kdyby se jim neco nezdalo, resi se to driv nez za dva roky
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Dle posledniho vysetreni rakovinu nemam (coz jsem predpokladal), ale za dva roky mam jit na kolonoskopii znova. Jelikoz jem 32, tak laickym pohledem usuzuju, ze se jim prece jenom neco nezda.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    jak probiha biopsie prsu pls - boli to?
    BOHUNKA
    BOHUNKA --- ---
    KAISERIN: Já před 3 rokama:-)
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    BOHUNKA: no ja myslim, ze malignita karcinoidu se hodnoti podle velikosti, ne? (nad 2 cm zavazne). A rekla bych, ze produkce serotoninu a jinych aminu karcinoidy spis charakterizuje, nez aby u nich byla vzacna. Ony se neprojevi priznaky, dokud nejsou metastazy v jatrech. Protoze to jatra stihaji "odklizet", pokud se jedna o nador jen v jednom miste. Ale patologii jsem mela uz pred pul rokem, tak nerucim za vsechno info:)
    BOHUNKA
    BOHUNKA --- ---
    ANIT: Myslím si, že to je ale Karcinoid. Nepříjemná Dg.je tonádor, který se vyskytuje v trávicím nebo dýchacím systému (často v appendixu-červovitý výběžek slepého střeva) a vzniká ze speciálních buněk s endokrinní funkcí. Je na hranici zhoubnosti. Vzácně produkuje látky jako je serotonin, které způsobují „vzdálené“ příznaky (dušnost, zrudnutí, průjmy, chlopenní vadu aj.)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: no jen jsem chtela navrhnout tu konzulzaci s jinym doktorem kdyz budete mit pisemne vysledky.myslim, ze tim vubec nic nepokazite a uklidnite se...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    A pod prsem ještě není tak hrozná lokalita, bazaliom je nejčastější na místech, které jsou nejčastěji vystaveny slunečnímu záření - t.j. nejvíc obličej (a úplně nejvíc myslím oční víčko) - tam je to prorůstání do okolních tkání dost blbý ...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KALHOTKA: tak samozřejmě se zkoumá histologicky všechno, co se vyřízne, resp. okraje toho vyřízlého, jestli tam jsou ještě nějaké "špatné" buňky nebo ne, nicméně nádor ti může vzniknout znovu i z jedné jediné buňky, která tam zůstane ... jestli je 5 cm hodně nebo málo nevím, ale snad odborní lékaři vědí, co dělají :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam